Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ODCZYTAC NIE POTRAFIE CO NAPIS

CZY TO MOGA BYC PIERWSZE OBJAWY BIALACZKI?

Polecane posty

- Pisze oddzielny temat , od tego , gdzie pytalam sie o skierowanie na badanie.,poniewaz nie kazdy wchodzil tak ,a mi zalezy na odpowiedzi. Czy w poczatkowej fazie bialaczki u 23 letniej dziewczyny sa wymioty krwia? ja nie wymiotuje krwia, ale : -jest mi slabo , stracilam przytomnosc -jestem blada , bardzo , mimo ,ze sien ie odchudzam i prawidlowo odzywiam -bole stawow-szczegolnie kolan -powiekszone wezly chlonne na szyi -nie stwierdzono anemii czy te objawy moga byc objawami pierwszymi bialaczki? Dziekuje za odpowiedzi

Gość osoba trzecia
Najczęstsze objawy białaczki to: nienaturalne osłabienie, ospałość i bladość; długotrwała infekcja z następującymi po sobie zapaleniami gardła, ucha, oskrzeli czy płuc, pomimo stosowania antybiotyków; gorączka niewiadomego pochodzenia; siniaki lub ciemnoczerwone wybroczyny, pojawiające się bez wyraźnych przyczyn; częste krwawienia z nosa; krwawienia dziąseł przy myciu zębów; utykanie albo niechęć do wstawania lub chodzenia z powodu bólu stawów i mięśni; powiększone węzły chłonne na karku, pod pachami i w pachwinach. W większości przypadków objawy występują nagle, w ciągu dwóch tygodni, czasem jednak zdarza się, że trwa to dłużej. Rodzice często martwią się, że przegapili początek choroby, ale dokładne jego ustalenie jest niezwykle trudne.

to prawda- spie do 13 godzin... i chce jeszcze... kiedys nie mialam problemu z bieganiem a teraz- szok!!!!!! nie mam tez sil spiewac piosenek , bo raz w tygodniu mam spotkania z dziecmi i nie mialam sily spiewac.

nie mam natomiast krwawien zadnych.... ani z nosa ani innych czesci ciala..

Gość osoba trzecia
no to nie masz białaczki

Gość czemu od razu białaczka
? To moze byc przemeczenie. Wiesz ilu ludzi czuje sie podobnie jak Ty? Zwlaszcza teraz w okresie zimowym, kiedy brak słonca jest "zabojczy" dla nas. Uspokoj sie, wez kilka gelbszych oddechow i nie panikuj. Jezeli zle sie czujesz to zrob badania krwi, poziomu hormonow itp. Kup sobie witaminy, duzo odpoczywaj. Bedzie ok.

miało byc "głebszych". Ja rok temu czulam sie tak zle, ze prawie z łózka nie wstawalam. nawet kolana mi wysiadły. Czulam, ze cos jest nie tak z moim zdrowiem. Okazalo sie, ze mam problemy z hormonami. Biore prochy i mam sie ok. Ta zima wszystkich przytłacza;)

Gość nie koniecznie
białaczka, to moze byc równie dobrze infekcja, cukrzyca, brak witamin, niskie cisnienie i wiele wiele innych. Nie panikuj i nie wmawiaj sobie choroby, to moze być tylko sezonowe osłabienie, ja tez tak mam

nie wiem , czy to moze miec znaczenie ,ale caly czas trzese sie z zimna... jestem ubrana dosyc grubo -2 swetry , 2 bluzy...-w mieszkaniu jest cieplo.... :/

dziewczyno- sama sie wpedzisz w chorobe i na zawał serca nam padniesz. Mnie bolały kolana, palce, było mi wiecznie zimno, byłam na okraglo zmeczona i płaczliwa, bolał mnie brzuch, serce, wiecznie miałam migreny, miesiaczki trwały mi po dwa tygodnie, wiecznie chcialo mi sie pić, straciłam apetyt itp. No i okazało sie, ze to hormony mi szwankuja.

ale u mnie z hormonAmi wszystko w porzadku . mialam badania na hormony ,bo poprosilam pania gonekolog do ktorej chodze. wszystko jak w zegarku.

p[odnosdzeee

zbadaj sobie krew, poziom cukru, zrob próby watrobowe i inne... uspokoisz sie i przestaniesz głupoty wypisywac.

cisnienie i cukier mam takze w porzadku!

Gość pooodnoszee

mam powiekszone wezly chlonne kolo karky takze- one nie bola, ale SA ,po prawej stronie szyi tez Sa ale nie bola- tylko po lewej troszke jakby,, ciagna'' i bola mnie w lozku ,gdy zmieniam pozycje- wtedy sie budze, i rekami pomagam sobie przy obroceniu na drugi bok. boli mnie tez troszke glowa, co nigdy sie nie zdarzalo....

podnoszeeeeeeeeeeeeee

trudno powiedziec ... mozesz miec infekcje ... nawet cos takiego jak gruzlica ... z drugiej strony infekcje tez wystepuja w bialaczkach, sa tez inne dziwne choroby ...najlepiej zrob sobie badania krwi a potem w zaleznosci czy te badania pokaza cos ciekawego ... trudno powiedziec na tym etapie

upupupuuu

jesli chodzi o gruzlice to nie moge miec- nie mam kaszlu, ani nic do wskazywaloby na to [bylam badana sluchawkami itp]

Gość u mnie
to była białaczka-ale nie musi byc u Cibie-moze masz po prostu anemię

pisalam ze mialam badanie krwi -badanie nie wskazalo na anemie.

Gość u mnie
gin dła skier na hormony płciowe sprawdx jeszcze tarczyce szczegolnie jak ci tak zimno

a jak u ciebie sie to rozpoczelo??czy moje objawy sa podobne do twoich? napisz, jak u ciebie sie zaczelo....

Gość u mnie
mega osłabienie siniaki i infekcje-ale to zalezy od typu białaczki i zaawansowania jak nie masz anemii to nie białaczka raczej chyba ze ziarnica lub chłoniak

tarczyca tez ok-mialam robione- wszystko w porzadku.

Gość u mnie
o to nie wiem moze l;epiej sprawdzić jak pisze Kirus

no ok ale napiosz jak bylo u ciebie.... czy cos , co tu wymienilam bylo i u ciebie? moja babcia umarla na raka...nie wiem juz sama...

aha - ostatnio mam niepohamowany apetyt... slodycze szczegolnie szybko zajadam.... i nie jestem nawet ja zadowolona ze swojego wygladu , co jest szczegolnie smieszne , bo zawsze uwazalam ze jesr wszystko ok ze mna.... budze sie i widze biala twarz.... w szkole sie pytaja czy jestem chora ,czy mi slabo itp;/

podnoszeeeeeeeeee