Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ODCZYTAC NIE POTRAFIE CO NAPIS

CZY TO MOGA BYC PIERWSZE OBJAWY BIALACZKI?

Polecane posty

Gość podnnnoosszeeee

Gość glamour777
oj! dziewczyno..,to może być jakakolwiek choroba,nawet hipochondria:P,takie objawy moga zwiastować cokolwiek,może to być nawet gronkowiec w Twoim organiżmie,albo jakies inne..,może jakieś robactwo..,to może być również ziarnica...,hmm.Ja mam podobne objawy od czasu do czasu,ale to wynik hipotonii..,mój brat miał powiększoną śledzione i też miał podobne objawy,potem miał gronkowca i objawy tez podobne,więc sama nie wiem...,jedyne co Ci mogę doradzić,to staraj się byc bardziej optymistyczna i otwarta na zycie,nie zadręczaj się tym tak bardzo,tylko popros o skierowanie na zrobienie badań,w celu wykrycia białaczki,a wtedy poczujesz się spokojniej...

Gość ODCZYTAC NIE POTRAFIE CO NAPIS
chcialam jeszcze dodac, ze ostatnio [co nigdy wczesniej nie mialo takiej intensywnosci]zdarza sie, ze budze sie i mam pokrwawione usta...[zaschniete kropelki krwi] jakby skora ust nie byla tak elastyczna jak kiedys[a zawsze smaruje nivea, czy szminka ochronna].

napisz może w koncu czego Ty od nas oczekujesz? Myślisz, ze Ci postawimy diagnozę a leki wyślemy na maila??? Albo jesteś hipohondryczką do kwadratu i uwielbiasz sie zamartwiać, bo nic innego nie masz do roboty albo jesteś zwyczajnie głupia...NORMALNA osoba idzie do lekarza, robi badania i dowiaduje się o swoim stanie zdrowia...opisywanie objawów na kafeterii Ci nie nie da....powodzenia

Gość własnie mnie to
wyglada jakbys koniecznie chciała, abyśmy powiedziały, że masz białaczke. Przeciez miałaś badania krwi, bo mówisz, ze anemii nie masz, jakbys miała białaczke to by białech krwinek było mnóstwo. A kark wcale nie musi boleć od wezłów, moze po prostu naciągnełas ściegna albo wprost przeciwnie masz za mało ruchu. Idź zrób badania które maz zrobić i koniec. Moim zdaniem równie dobrze możesz mieć nerwice i wyszukiwać sobie chorób, a na dodatek mysleniem o czyś mozesz powodować, ze cię to boli, albo tobie się moze wydawać, ze boli.

Gość kamar
objawy masz rzeczywiscie niepokojace ale niekoniecznie typowe dla bialaczki,tym niemniej aby to z cala pewnoscia wykluczyc zrob sobie jeszcze raz morfologie i rozmaz krwi obwodowej.najbardziej zastanowily mnie te wymioty krwia,chyba ze wczesniej jadlas jakies burakopochodne pokarmy ...uskarzalas sie wczesniej na bole w nadbrzuszu,uczucie pieczenia w przelyku? zmierz tez cisnienie krwi. objawy ktore opisujesz sa charakterystyczne dla niedokrwistosci,ale skoro robilas badania....mimo to sugeruje aby je powtorzyc. zmierz tez cisnienie.nie ma sensu badac histopatologicznie wezlow,na to za wczesnie.tym niemniej powiekszenie ich wgl ciebie moze byc zwiazane z infekcja wirusowa lub setka innych schorzen i dlatego poiwnno to byc skonfrontowane z opinia lekarza. tak wiec nie wiem na co czekasz,idz do lekarza,opinie osob na forum,z calym szacunkiem,nie sa profesjonalne,a diagnozy nie postawi sie jedynie na podstawie twoich subiektywnych opisow objawow.

Gość do kamar
ona nie wymiotuje krwią

Gość kamar
rzeczywiscie,przepraszam,moja pomylka.ale do lekarza mozna sie wybrac,prawda?

Gość betii100
ja mam ciagle zimne stopy i dłonie ciągle mi się chce spac i jestem wciąż zmęczona mimo że nie pracuje ciężko co to jest???

Gość bubu83
Ja teraz też się tak czuję,myślę że to wina zimy ale na wszelki wypadek uda się do lekarza.

Gość laaaaaaaaaas
o rany nie panikujcie.... mi też ciągle zimno, jest zima to jest nam zimno!! Jesteśmy wszyscy śpiący, nic nam się nie chce, trudno rano wstać z łóżka... to naturalne o tej porze roku!!! Ja też jestem blada jak truposz. Taką mam zimą karnację, chyba że łazę do solarium no ale wiadomo solarium nie jest zdrowe....pozostaje samoopalacz, bo jak NIC nie stosuję, to przypominam białą ścianę i wszyscy się mnie pytają, czy dobrze się czuję!!!! Cholera jasna, a ja po prostu jestem blada zimą i już...... A autorka topiku ma moim zdaniem lekką nerwicę, albo jakiś stan nerwicowy, stąd widzi u siebie tysiąc róznych objawów i milion chorób.

Gość gość
Objawy miałam podobne. Szybkie rozpoznanie agranulocytozy przez www.dariuszlange.pl doprowadziło u mnie do podjęcia specjalistycznego leczenia. Jestem ogromnie wdzięczna za tak fachową pomoc. Polecam