Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbek_18

Chce sobie wyprostować zęby i mam pytanko!!???

Polecane posty

Gość ząbek_18

Chce sobie wyprostować zęby ale nie mam za wiele kasy, bo wiem że jest to piekielnie drogie!! I mam pytanie czy dało by sie takie coś spłacać w ratach????? czy jest taka możliwość??

hmm mysle ze nie mozesz pytac oto na forum.musisz znalezc lekaza badz lekazy u siebie w okolicy i zapytac czy u niego jest taka mozliwosc.to zalezy indywidualnie od kazdego lekaza wiec nikt ci tutaj nic nie powie. ale mysle ze teraz jest tak duza konkurencja na rynku ze znajdzie sie chetny lekaz do splat w ratach.pozdrawiam.:)

Gość o boże...myślałam ze bedziesz
pytać o domowe sposoby tak jak wszyscy tutaj....uff, kamień spadł mi z serca

Gość okt
oczywiscie ze mozna na raty juz pytalam ortodontow ale nie u kazdego

Gość ząbek_18
Nie wiem może sie myle ale kiedys czytała że ktoś założył aparat stały za 600zł a inny że 1200zł komu wieżyć??!!!

Gość okt
to zalezy jaki aparat czy tylko jeden łuk czy dwa itp ale za 600 zł to chyba sciema

4 miesiące temu zakładałam aparat przezroczysty 1 łuk 2000 zł metalowe 1000-1200 zł za łuk ale trzeba też doliczyć comiesięczne wizyty u ortodony ja płacę 100 zł - fakt że to droga impreza na raty pewnie można.

Gość 600 to ściema
najtańsze są metalowe i o ile wiem kosztują od 1000 zł wzwyż

Gość tez
a co jesli ma sie krzywe tylko2 zeby na calym łuku? cena aparatu bedzie taka sama?

tak bo aparat trzeba normalnie założyć niezależnie ile zębów jest krzywych, ja właśnie mam 2 krzywe ( już właściwie proste) a dodatkowo musiałam usunąć dwie górne czwórki.

Gość tez
a Ty maziaczek ile placias za aparat i wizyty i jak dlugi byl czas leczenia tych dwoch zebow?

już pisałam - 4 m-ce temu górny łuk przezroczysty 2000 zł, każda wizyta 100 zł co trzy miesiące chodzę na zdjęcie osadu 60 zł. Mam nosić 1,5 roku a potem przez pół roku aparat retencyjny. Efekt już po tych 4 miesiącach jest naprawdę rewelacyjny, nie spodziewałam się tak szybkich efektów ale jeszcze długa droga przede mną.

Gość tez
przepraszam maziaczek przeoczylam...Twoja wypowiedz po 4 mies - pierwszy efekt - super

czesc dziewczyny :) musze przyznac ze aparat ort. to swietna rzecz, nosilam taki aparacik przez 2 lata tylko na gornych zabkach, i mimo ze to wymaga poswiecen na pewno warto ! warto pocierpiec troche (jak to moja mama mowi trzeba cierpiec zeby byc piekna :) ) no i wydac niestety dosc sporo ppieniazkow. moj aparat kosztowal 1200 zl , comiesieczne wizyty 50 zl, a zmiana luku (to bylo co jakies 3 miesiace) 70 zl , teraz kiedy nie mam aparatu stalego nosze nakladke na zeby, wiec jesli sie zsumuje to troszke wyjdzie, wydaje mi sie ze na pewno sie znajdzie ortodonta ktory przyjmie zaplate w ratach za aparacik. wiec macie mozliwosc zeby zalozyc taki aparacik to sie nie zastanawiajcie, bo moge smialo powiedziec ze to jest inwestycja na cale zycie !!! pozdrawiam , zycze wytrwalosci i pieknych usmiechow :)

Popieram poprzedniczkę, każdemu kogo stać polecam aparat, żałuję tylko że zrobiłam to tak późno bo latek już trochę mam.

ludzie przecież, aby miec proste zęby nie trzeba nosic aparatu stałego... ja nosiałam taki drut ale zakładany tylko na noc, to w sumie było parę lat temu, więc może takich juz nie ma ale wątpię. Nie są bolesne, sa praktyczne, nie musisz się z nim pokazywac i w ogóle jest na pewno duzo tańszy. gdybym miała wybrac raz jeszcze to na pewno byłby taki wyjmowany jak miałam :)

Ja mam na raty :) Tzn. najpierw musiałam wpłacić zaliczkę 800 zł a potem tą drugą połówkę mi rozłożono na raty. No i 70 zł wizyta miesięczna. Drogi wydatek - fakt, ale mam nadzieję że sie opłaci. A za pół roku drugie 700 zł za dolny łuk i 700 zł w ratach :)