Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kortego

żywotność plemników

Polecane posty

Hej, mam pytanie, jak długo żyją plemniki na zewnątrz ciała np. na rękach? I jeszcze jedno, czy może dojśc do zapłodnienia przez ubranie, ale przy obfitym wytrysku? Moja dziewczyna mówi, że tak i nie chce się ze mną bawić nawet w ubraniu. tylko proszę bez głupich komentarzy..

Gość przez ubranie nie zachodzi się
w ciąże, to byłoby zbyt proste

Gość LALLKA
CHYBA ze przez cieniutka bielizne...a na rece plemniki zyja 3 godz.chyba z eumyjesz je ciepla woda i mydlem:P

Gość kinga20
przez ubranie watpliwe ale trzeba uwazac jak jest taki silny wytrysk nic nie wiadomoz nimi?buziak

Gość plemniki........
poza ciałem bardzo szybko umierają. Przeciez jak sperma przyschnie (a szybko wysycha..) to umierają. Napewno krócej niz 3 godziny:)

Gość berni
jest duzo artykolow o zywotnosci plemnikow, wiekszosci mowia o tym samym ale nigdzie nie znalazlem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie. Kochalem sie z partnerka, uzywalismy prezerwatywy. Nastepnego dnia wieczorem kochalismy sie takze i zanim zalozylem prezerwatywe wszedlem w moja kobiete kilka razy. Na kilka godzin przed tym umylem penisa ale chyba zapomnialem o miejscu pod napletkiem. Pozniej zaczela rosnac we mnie obawa czy czasem nie przetrwaly jakies plemniki pod napletkiem? Miedzy jedym a drugim stosunkiem minelo wiecej niz 18h,czytalem o krotkiej zywotnosci plemnikow poza organizmem ale czy w tym wypadku jest podobnie? Zawsze jestem b.ostrozny i dlatego teraz sie niezle denerwuje.

Gość kfjatek
a ja jak zawsze mam troche spermy na rece to potem jak wytre to mnie piecze reka/. nie wiem dlaczego????????????

Gość Ziomek1986
Mam takie pytanie mialem reke z nasienia i dotknołem nią nowo otwartą prezerwatywe..... po jednym dniu kochalismy sie z moją dzieczyną przez pomylke wlasnie w tej gumce....ile plemniki przezyją na prezerwatywie...i czy jest mozliwe ze zajdzie w ciąze...ilosc sspermy na presce byla praktycznie zerowa...a pozatym po jendym dniu wydaje mi sie ze sperma wyschla...prosze o szybka odpowiedz

Gość maja999
Jestem ze swoim chłopakiem ponad rok, sama mam 19 lat, On 20. Kochamy się regularnie, zawsze z zabezpieczeniem. Ale dziś stało się coś, co mnie niepokoi. Kochaliśmy się i w pewnym momencie On „padł”(po prostu nie chciał Mu już stać), zdjął prezerwatywę i dokończyłam „ręcznie”, a Jego sperma wytrysła na moje ciało. Rozsmarował ją, a potem, jakoś po upływie około 5 minut (zapomniało Mu się) włożył mi palce do pochwy. Mam dni płodne. Czy jestem w ciąży? Czy jeśli sperma wyschła na moim ciele i Jego ręce, to plemniki umarły?

Gość meheret
plemniki poza organizmem żyją do 30 minut

Gość meheret
jak płyn wyschnie to nie mają skad brać subst energetycznych a ponadto ulegają aglutynacji, tracą ruchliwość..... mozliwości niet

Gość meheret
do berni... polecam książki do biotechnologii rozrodu

Gość doda-ajj
jest to substancja bardzo złozona m.in z bialek. jesli przyschnie to to co jest juz skorupką nie żyje...plynne mogą jakos przezyc...np na reczniku kapielowym...więc dziewczyny nie uzywajcie ręczników mężczyzn...nigdy!!! umyte rączki.penis,ciało na którym była sperma(ciepłą wodą z dodatkiem mydła) ą czysciutkie bedzie ok...aaa i jeszcze np na takim reczniku w cieplej łazience-nawet do 72 godzin...naprawde trzeba uwazac...

Gość amikaaa
jzu tak nie przesadzajcie z ta zywotnoscia plemnikow. One potrzebuja dogodnego srodowiska czyli wnetrza pochwy zeby przezyc a nawet tam niewielu udaje sie dotrzec do macicy bo sa za malo ruchliwe. Tak wiec bez paniki - pamietajcie jedynie zeby nie wkladac sobie palcos ze sperma do cipki. A jesli chodzi o reczniki to chyba normalne ze trzeba miec swoj osobisty :)

Gość doda-ajj
nie no jasne że trzeba miec swoj osobisty-heh do tamtych okolic ogolnie najlepiej miecjeszcze oddzielny-no ale np-jestes u chlopaka figlujecie sobie a potem umyc sie trzeba i co wtedy....

Gość amikaaa
no to trzeba poprosic o nowy :) Albo wytrzec sie recznikiem papierowym w miejscach intymnych :) A najlepiej to oczywiscie zamieszkac z chlopakiem razem i miec swoj wlasny recznik - ja tak zrobilam hehe

Gość krysia 3377
mam podobny problem jak ktoras poprzedniczka czy przez pieszczoty na lezaco w ubraniu przy wykonywaniu przez chlopaka takich ruchow jak przy stosunku gdzy "on" byl wyczuwalny ale przez ubraniecmoze dojsc do zaplodnienia?prosze o pomoc

Gość można sie pośmiac
z tych waszych problemów... napiszcie do brawo!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość K_Kasiaao2.pl
Ah.. ja też szaleje Zrobiłam coś na co jak widać wcale nie byłam gotowa teraz tylko burza mózgu. Nie kochamy sie z chłopakiem bo boje sie że bede 117-letnia mamusia.. Bawimy sie swoimi ciałami. Doprowadziłam go do orgazmu, on oczywiscie wytrał i po chwili wszedł we mne swoim palcem. Okres mam co miesiąc ale mnie i do tego mniej boli.. przejrzałam tyle stron ze ja nie wiem porpostu.. brzuch mi rośnie - ale czy naprawde rośnie czy to tylko wyobraźnia to nie wiem.. Wiem ze mozna miec okres i być w ciąży teraz mam pytanie czy jeśli zrobi test to czy on poda mi prawidłowy wyink czy bedzie fałszywy przez mój okres? Czy jaw ogole moge być w ciąży? Pomóżcie mi bo ja juz jestem bliska śmierci...

Gość misiek.owa
Ja wczoraj bawiłam się ze swoim chłopakiem naszymi ciałami, ale przez ubranie i doprowadziłam do jego wytrysku... miał mokre spodnie... ehh... i mial to na rekach... ale potem juz tego nie robilismy i on zapalil papierosa i gdzies za jakas ok 1 godz on wsadzil mi palec do mojej pochwy... moge byc w ciazy... to moglo zostac na jego rekach...? Jesli on palil papierosa... i w ogóle... czy plemniki mogłyby przezyc w takich warunkach...? ;/ blagam odpowiedzcie...;(((((

Gość nic nic nic
misiek.owa - przecież one się wypaliły, plemniki kochają dym papieoroswy i na 100% sie spaliły

Gość nic nic nic
misiek.owa - znajdź sobie innego chłopaka i to szybko:-) bo wiesz ten pali i szybko umrze i będziesz sama wychowywać to dziecko

Gość Aerox
WITAM Mam taki problem! Ja i moja dziewczyna mieliśmy zamiar uprawiać sex. Zanim zaczęliśmy to robić zacząłem zakładać gumkę, a że było ciemno to złą stroną zacząłem zakładać, po chwili sie zczaiłem i odłożyłem ją. Wziąłem nową i jakoś z trudem ją nałożyłem. Zaczęliśmy sie kochać, potrwało to jakiś czas i zobaczyłem ze znowu ten sam błąd zrobiłem!! To ja głupi zdjąłem tą, i sięgnąłem po tą co wcześniej odłożyłem, bo jeszcze była ok (durex extra safety) Nałożyłem już tą dobrą stroną no i zaczęliśmy sie kochać. Więc teraz sie zastanawiam, czy dostały sie jakieś plemniki na tą gumkę ? Bo ja widzicie z tego ci napisałem, najpierw miałem gumkę na złej stronie na członku, a później założyłem dobrą stroną, ale teraz na tej zewnętrznej stronie gumki mogły byc jakies plemniki. Przeżyły by na tej gumce ?? Bo to trochę potrwało zanim ją założyłem, jakieś parę minut Pomocy! Dziewczynie opóźnia sie okres, ale mówi ze to nie pierwszy raz jak sie jej opóźnia. Ma 17 lat Dzięki P.S i nie myślcie ze ja jakiś głąb, ze gumki nie umiem założyć, bo już tysiące razy to robiłem i było ok

Gość Aerox
Witam Mam taki problem! Ja i moja dziewczyna mieliśmy zamiar uprawiać sex. Zanim zaczęliśmy to robić zacząłem zakładać gumkę, a że było ciemno to złą stroną zacząłem zakładać, po chwili sie zczaiłem i odłożyłem ją. Wziąłem nową i jakoś z trudem ją nałożyłem. Zaczęliśmy sie kochać, potrwało to jakiś czas i zobaczyłem ze znowu ten sam błąd zrobiłem!! To ja głupi zdjąłem tą, i sięgnąłem po tą co wcześniej odłożyłem, bo jeszcze była ok (durex extra safety) Nałożyłem już tą dobrą stroną no i zaczęliśmy sie kochać. Więc teraz sie zastanawiam, czy dostały sie jakieś plemniki na tą gumkę ? Bo ja widzicie z tego ci napisałem, najpierw miałem gumkę na złej stronie na członku, a później założyłem dobrą stroną, ale teraz na tej zewnętrznej stronie gumki mogły byc jakies plemniki. Przeżyły by na tej gumce ?? Bo to trochę potrwało zanim ją założyłem, jakieś parę minut Pomocy! Dziewczynie opóźnia sie okres, ale mówi ze to nie pierwszy raz jak sie jej opóźnia. Ma 17 lat Dzięki P.S i nie myślcie ze ja jakiś głąb, ze gumki nie umiem założyć, bo już tysiące razy to robiłem i było ok

Gość abcabcabc
nich twoja dziewczyna zrobi test ciazowy!!!! ginekolg mowi ze sa skuteczne.nawet jak wyjdzie brak ciazy i okresu nadal nie bedzie to musi isc do lekarza. wizyta u ginkologa nie jest straszna :)

Gość J_S
Hmm... Niedawno doprowadziłam mojego mężczyzne do wytrysku ręką... Wytarłam ją i pozwoliłam zaschnąćspermie, jakieś 30 minut później, dotknełam nią mojej łechtaczki, nie wkładałam palców do pochwy, czekam na okres, znajomi pytają w żartach czy jestem w ciąży, zaczęłam się stresować, czy to jest możliwe, że jestem?

Gość MaR_
siamka mam takie pytanko jak długo plemniki mogą przeżyć na wannie i czy nie spłukanie ich może spowodować zapłodnienie podczas kapieli itd...?

plemniki po kontakcie z jakimś środkiem czystości giną napewnio.

Gość czege
aerox zaszla w ciaze ?co zrobiles?

Gość ciekawski 223
mam pytanie,jak długo mogą przeżyć plemniki na pościeli (kołdra)???