Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bajerkahh

tabletki antykoncepcyjne i rożne zależności

Polecane posty

Hejka! Mam nadzieje ,że odpowiecie mi na nartujące mnie pytania. Słyszalam ,że działanie tabletek jest szkodliwe dla organizmu, chodzi tu o oddziaływanie na żołądek czy ogólnie na organizm? I czy np jesli stosowałabym plastry antykoncepcyjne Erva, to były by one bezpieczniejsze dla mojego orgaznizmu? A drugie pytanie dotyczy reakcji tabletek z antybiotykami, chodzi mi tu o konkretnie o antybiotyk w zębie! Czy jeśli mamy włożone lekarstwo do zęba tzn antybiotyk to działanie tabletek jest obniżone? pozdrawiam\":)

Gość N.
Witaj! Jeśli chodzi o szkodliwość tabletek anty to głównie chodzi o wątrobę - ja na przykład miałam podwyższoną bilirubinę i lekarz zmieniał mi tabletki na łagodniejsze, żebym przypadkiem nie dostała mechanicznej żółtaczki :-/ Co do plastrów to słyszałam tylko, że niektóre dziewczyny mają zaczerwienienia wokól nalepki. A antybiotyk w zębie - mnie powiedziano kiedyś, że nie ma problemu ale wiem, że łykając jakieś tabletki - antybiotyki trzeba się liczyć z obniżonym oddziaływaniem tabletek anty. Pozdrawiam :-)

Gość pauula
jak stosowałam tabletki to miałam okropne bóle brzucha a może raczej wątroby przed i podczas okresu, a badania wychodziły mi dobrze wiec lekarz stwierdził ze to chyba nie pzrez tabletki. ale po pewnym czasie sie u parłam i powiedziałam że musimy z tym cos zrobić.więc gin przypisał mi plasterek. na początku miałam lekkie mdłości ale pózniej ustapiły, a bóle brzucha przy plastrach ogólnie znikły.wiec mysle że to chyba jednak było przez tablety.ale każdy organizm jest inny wiec trzeba próbowac.

Gość kiedyś czytałam że plusem
plastrów jest to że hormony dostają się do krwi bezpośrednio nie angazując w to wątroby, ale piszą również o tym że skoro tabletki idą prosto do krwioobiegu to też nie jest dobrze bo wówczas ogromna dawka hormonów jest od razu w krwioobiegu. nie wiem czy to jest zrozumiałe - ma nadzieje że tak

Gość nutkka
właściwie to nie wiem czy chodzi ci o plastry czy o tabletki.ale z tego co ja wiem to plastry uwalniają cały czas taką sama dawke hormonów i dzięki temu organizm sie przyzwyczaja i lepiej reaguje na plastry, a z tabletkami to jest tak że uwalniaja nierówne dawki hormonów, czyli na początku może być wysokie stężenie a na końcu niskie i to chyba nie jest dobre.