Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy poradzcie

Bardzo wstydliwy problem

Polecane posty

Gość pomocy poradzcie

Jest to dla mnie okropnie wstydliwa sprawa i nie wyobrazam sobie jak mialam bym isc z tym problemem do lekazra wiec prosze was o pomoc. Chodzi o to ze chyba mam hemoroidy :/ troche to boli, szczegolnie przy zalatwianiu sie i przy dluzszym siedzeniu. Szukam jakiegos sposobu na pozbycie sie tego dyskomfortu. Czy sa jakies masci lub tabletki doustne? Powiem szczerze ze czopki nie za bardzo mi pasuja. Po prostu jestem strasznie wrazliwa na "to" miejsce i nie chce nic tam wkladac. I jesli znacie jakies srodki to bez recepty bo wstydze sie tak bardzo ze nawet bym nie miala odwagipoprosic lekarza. Dzieki za jakakolwiek pomoc.

Gość mini megi
odwaz sie nie wyglupiaj sie twoje zdrowie jest wazniejsze niz wstyd

Gość Lużna babcia
tylko chirurg pomoże,tabletki doustne na hemoroidy zleję się w pampersa

Gość tabletki doustne nie pomogą
Ci na hemoroidy, to raz. Dwa,powinnaś wybrać się do proktologa, bo hemoroidy to poważna sprawa i nie wolno tego lekceważyć :(

Gość mini megi
chciala bym ci pomoc gdybym mieszkala kolo ciebie chetnie bym poszla za ciebie do apteki i ci cos kupila albo dowiedzialabym sie jak sie to leczy niestety mieszkam za granica znajdz cos w internecie poszukaj informacji

Gość normalka bo
hemoroidy to poprostu żylaki odbytu. Jedni maja je na nogach a drudzy w odbycie. Idź do chirurga a tak dorywczo to jest maśc w aptece. Nazwy nie pamietam. Konieczna operacja w przyszłosci. Ale nie martw sie, co czwarta kobieta w polsce na to cierpi. :-D

Gość pomocy poradzcie
A czy znacie jakies leki bez recepty? Czy tego nie da sie wyleczyc bez interwencji lekarza??? W zyciu sie nie odwaze wypinac przed kims tylka, wogole nie ma mowy...chyba ze pod narkoza by mi cos tam robili. Podajcie jakies leki, prosze.

Gość nieznajomy z wielkopolski
napewno pomoże tobie środek o nazwie proktogywenol to są czopki ale działają skutecznie , zapewniam cię o tym też się męczyłem zanim zdecvydowałem się kupić

Gość szybko do lekarza
Ja wiem, że się wstydzisz, ale musisz konecznie iść do lekarza. Sama pomyśl, lepiej zacząć je leczyć teraz, niż jak problem stanie się jeszcze większy i bardziej uciążliwy (dosłownie). Lekarz nie jedno już widział. Zawsze możesz wybrać lekarza - kobietę :) Powodzenia :)

Gość nieleczone hemoroidy
prowadzą do raka odbytu :o

Gość A poza tym...
...nie wiadomo czy to na pewno są hemoroidy. Może to być np. szczelina odbytu itd. Sama tak naprawdę nic nie wymyślisz, my chyba też. Najpierw trzeba postawić diagnozę.

Gość pomocy poradzcie
Kolego z Wielkopolski napewno nazwa sie zgadza bo chcialam znalesc cos na temt leku i nie moge. Nie wazne czy to bedzie facet czy kobitea, po prostu obrzydza mnie jak pomysle ze ktos ma mi tam zagladac a juz nie mowie o dotykaniu :/

Gość Z tym rakiem...
..to pierwsze słyszę.... serio? Dlaczego?

Gość nieznajomy z wielkopolski
moze pisze się inaczej ale jak poprosisz w aptece o proktogywenol to napewno dostaniesz odpowiednie czopki

Powikłania w sytuacji braku leczenia Z pewnością nasilać się będą objawy towarzyszące hemoroidom: bóle, krwawienia, pieczenie, obrzęk trudno ustępujący, zaparcia, obfite krwawienia, świąd odbytu, niekiedy objawy zwężenia odbytu, wyciek treści śluzowej, w skrajnych przypadkach może dojść do rozwoju nowotworu odbytu.

Gość Rozumiem...
...ale to będzie chwila, a przynajmniej będziesz wiedziała co i jak... Moim zdaniem nie ma innego dobrego wyjścia. Ja naprawdę rozumiem Twoje obawy i wstyd. A jak myślisz, co jest przyczyną Twojej dolegliwości? Cierpisz na zaparcia, prowadzisz siedzący tryb życia, może ktoś z rodziny ma hemoroidy?

Gość mekintoch
sobie dziewczyno zartow nie rob! idz do lekarza bo moze sie pozniej okazac, ze nie w pore poszlas... a ciekawe gdzie i wjaki sposob bedziesz dzieci rodziła? czy ze wstydu nie zajdziesz w ogole w ciaze? oj ludziska, ludziska...

do ginekologa też nie chodzisz, bo się wstydzisz? :o przecież proktolog, to taki sam lekarz, tylko "grzebie" gdzie indziej ;)

Gość heheheheheheheheheh
"grzebie" gdzie indziej :P:P:P

Gość Proctoglyvenol Tytanoreina H

Gość Hemorol Hemorectal

Gość Mogą Ci pomóc tabletki
TROXERATIO 300 są bez recepty

Gość livia25
mialam hemoroidy po porodzie i kupilam masc Proctoglyvenol (zaznaczam masc a nie czopki) pomogla od razu posmarowalam pare razy i problem znikl

Gość pomocy poradzcie
ginekolog to zupelnie inna sprawa... nie mam z tym problemu Dzieki za odpowiedzi

Gość mnie chyba
też to cholerstwo dopadło, chociaż nie jestem pewna, bo nigdy nie mialam hemoroidów.Muszę iść do lekarza, wiecie może, czy będzie mnie badał i jak to wygląda?Czuję się taka upokorzona...Odpowiedzcie mi proszę.

Gość pikuś
hemorojdy to sploty drobnych naczyń krwionośnych pod śluzówką dolnej części odbytnicy,które podczas oddawania stolca mogą wysuwać się przez odbyt .można stosować miejscowo jakieś maści lub czopki ale najskuteczniejszą metodą jest leczenie ich operacyjne .trudno tu powiedzieć czy masz napewno żylaki odbytu więc moja rada najlepiej przełam wstyd i idz z tym do lekarza nie jest to bardzo bolesne badanie ,ale może nieprzyjemne i wstydliwe .Zylaki odbytu bywają niekiedy przyczyną przewlekłej niedokrwistości . lekarze są przyzwyczajeni do takich badań więc dla nich to jest jak mycie zębów

Gość mnie chyba
Wybieram się jutro do lekarza.Chcialabym miec to już za sobą.To trwa od niedawna, więc mam nadzieję, że szybko się wyleczy.Myślę sobie, że to choroba jak wiele innych i jest mi łatwiej.Wstyd schowalam glęboko do kieszeni na inne - bardziej odpowiednie okazje :)

Gość pikuś
brawo zobaczysz będzie dobrze

Nieradze odkładać wizyty u lekarza. Moja ciocia przez takie odkładanie wizyty i samolecznenie, nabawiła się nowotworu i miała wycinany odcinek jelita grubego :/ brrr. Naprawdę czasem warto pokonac wstyd dla własnego dobra.