Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takalalama

kołatanie serca

Polecane posty

Gość takalalama

miał ktos w ciazy?co pomaga?magnez?badania sa ok

Gość tak ale
przy braniu fenoterolu , pomagal isoptin ale to tylko pod kontrola lekarza

Gość takalalama
fenetorolu?isoptin?mzna jasniej?prosze...

Gość możesz mieć
problem z tarczycą - też są takie objawy.

Gość _Anetka_
ja miałam i w ciazy i teraz. Juz mam to wpisane w swoj zyciorys. Przyczyną takiego kołatania najczesciej jest wypadanie zastawki mistralnej. Tego sie nie leczy , z tym sie zyje. Powinnas pojsc do lekarza i zapisze Ci coś na zwolnienie pulsu, moze to byc np propranolol.Albo jakies kropelki . Jest to dosc niemiłe uczucie, ale da się ztym zyc :).Koniecznie jednak idź do lekarza.Najlepiej do swojego lekarza ginekologa.

Gość _Anetka_
osoba powyzej ma rację , moze to byc rowniez zwiazane z tarczycą , zrob wyniki na TSH.

ja mam,albo mialam,robilam echo serca - nic nie wykazalo,,, robil to dobry specjalista , i pow .mi ze to w ciazy moze sie zdazyc, bo serce jest obciazone a szczegolnie w zaawansowanej ciazy

Gość _Anetka_
alez na raty mi to pisanie idzie:O:P jasne, mozesz tez zazywac magnez z potasem , w obecnej chwili łykam Magnokal- 2 w 1 :)

zreszta wiesz, w cizy nie masz zbyt duzego pola do popisu jesli chodzi oleki nasercowe,wiadomo,mi przepisal takie tabletki,ale doraznie jakby to mnie mocno zlapalo i bylo uciazliwe ,jakies kar,kar,kar ..niewiem,bo ich nie bralam w koncu bo juz sie te ataki nie powtorzyly

Gość Buahahaha
_Anetka_, a co to jest zastawka miStralna? To Ty nawet nie jestes w stanie zapamietac, co Ci wypada? To sie nazywa zastawka MITRALNA :O

Gość iwona076
Ja tak też mam czasami, przed ciążą również sie zdarzało. Ale u mnie to wina "uciekającego" potasu.

Gość _Anetka_
takie kołatanie serca zdarzalo mi sie w ciazy ...zbagatelizowalam to bo myślałam ze przyczyną jest ciąza a w ciazy rozne dziwne zachoania organizmu się zdarzają . Jednak gdy już po po porodzie dostalam takie cos , udałam się do kardiologa . Zrobil mi na miejscu ekg - ktore zadnych nieprawidłowosci nie wykrylo i usg. Wyszło wlasnie "wypadanie płatka zastawki" . Uspokoil mnie lekarz i swtwerdzil, ze to taka taka uroda i z tym się zyje.. Nalezy tylko unikac naglych zmian pozycji, np z siedzącej na stojącą, albo naglych scylan etc. Przy okazji swiadczy to o niskim poziomie magnezu o potasu. ZAlecił m lykanie magnezu oraz picia duzej ilosci soku pomidorowego, nawet nakazał ze musze to tak wkomponowac w swoj jadłspis zeby zawsze ta szklanka soku była codziennie wypita. Mialam tez ograniczyc picie kawy:O. I nad tym ubolewam najbardziej.

Gość _Anetka_
do buhaha nie pamiętamdokładnie diagnozy , jak to owiedzia lekarz, było to z 15 lat temu ....ale to "wypadanie płatka zastawki" jest ok :)

Gość takalalama
tarczyce mam w porzadku ,wysokosc potasu magnezu rowniez w normie serducho miałam wybadane i jest niby ok-przy czym przy dobrym cisnieniu mam bardzo wysoki puls-miałam tak juz przed ciaza-teraz jestem w 3 m-cu-wczesniej mogłam sbie łyknac metroprolol w razie zakołatania a teraz??

Gość hophophophop

Gość Suzou1981
Ratunku dzisiaj mi serce tak szaprie, bulgocze, czy ktoś tak ma jestem w 38 tygodniu

Gość TYSZKA
WITAM ! CZY KTOŚ MÓGŁBY OPISAĆ DOKŁADNIE CO SIĘ DZIEJE W TRAKCIE NAPADU KOŁATANIA SERCA.