Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łapska

Krem do rąk męskich = ?

Polecane posty

Gość łapska

Może mogłybyście mi coś doradzić. Nie pracuję fizycznie, ale mam naturalnie szorstką skóre na dłoniach. Jak coś robię w pracy i często myję ręce, nawet pare razy na dzień to mi skóra suszy się strasznie i pęka do krwi tam gdzie kiedyś była rozcięta, na pachach czy kciuku. :\ Mało to przyjemne potem. Używałem Glicei aloesowej ale idzie tego sporo a poprawy dłuższej jakoś nie widać, jak przestanę zaraz wraca wszystko. Szukam czegoś nie drogiego a skutecznego i najlepiej bez żadnego zapachu.

Gość aszsz
Kup sobie krem Neutrogeny albo Garniera z czerwonej serii. Mój facio pracuje na tym mrozie i te kremiki bardzo mu pomagają za wysuszone dłonie.

Neutrogena , kilkanaście złotych kosztuje . I maść ochronna z wita A , chyba ze 2 zł w aptece. Grubo nasmarować i posiediec przed telewizorkiem . Ksiazki nie czytac , bo zababrasz ;)

Najpierw wymasuj ręce pilingiem albo zwykłą solą drobnoziarnistą, a potem nałóż - najlepiej na noc grubą warstwę kremu - ja polecam Garnier w czeronej tubce. Później trzeba używać go regularnie - 2,3 razy dziennie. Na mróz koniecznie rękawiczki, bo inaczej żaden krem nie pomoże.

Gość ta2a1 1a
na ta noc jak juz grubo posmarujesz te lapku to mozesz na nie nalozyc jakies rekawice cieple:)

Gość łapska
no drogie zapewne takie zabawki firmowe, a coś z polskich nie ma ? i, eeee, jakie rękawiczki, przecież zapaćkam je kremem od środka, co potem z takim czymś robić ?

Kup jakiś krem glicerynowy, wysmaruj porządnie łapki i w rękawiczki \"robocze\" jakieś na noc, tylko dużo walnij go. Fakt że kremy szybko się wchłaniają to może tłustym Bambino dla dzieci smaruj.

Pisał ktos tu o masci z wit. A.Polecam autorowi. kosztuje w aptece ok. 2 zł. a jest rewelka na meskie łapska.

Gość łapska
dziękuję wszystkim ,będę próbował :) a jeszcze z tymi rękawicami nie wiem czy macie na mysli takie z materiału, dziergane czy takie "gumowate" elastyczne ?

Gość maxmara35
łapska , jestem kobietą i sama mam ten problem . Ta pekajaca skóra to jak slusznie zauwazyłeś sprawka detergentów , ale przeciez nie sposób robić wszystkiego w gumowych rekawiczkach . Probowalam wiele kremideł i najlepsza jest masc witaminowa ta z apteki , pomaga rownież moczenie dloni w cieplym naparze z siemienia lnianego . Po takim zabiegu nasmarować łapki i zasiąść przed tv by maść dobrze się wchłonęła . Pozdrawiam .

Gość no więc
w nowościach Profarmu jest fajna maść kosmetyczna z wit.A - do skóry szorstkiej i popękanej mam ją, fajnie się wchłania :) i uelastycznia naskórek, do kupienia w aptekach ( np. Cefarmu ) http://www.profarm.com.pl/index.php?site=masc&lang=pl Polecam ! Zwłaszcza na noc :)

Gość no więc
aha :) zapach ma bardzo delikatny ( ładny, ale nie taki " perfumowany " ) kosztuje ok 4 -5 zł, zależy od sklepu

Gość łapska
dzięki :) będę szukał