Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam problem

Wada serca która z nia urodziła???

Polecane posty

Gość Mam problem

Czy są tu moze mamy które miały problemy z sercem przed ciąza i zdecydowały sie na ciąże??????? Ja mam taki problem a co jak lekarz powie"nie moze pani"???????

Gość prosze o odpowiedz
Mam podobne pytanie .... Otóż podaczas badania USG w 16/17 tygodniu ciąży lekarz zauważył na serduszku dzidzi dwie kropeczki na prawej komorze serca .....cały układ serca 9 komory0 wielkość do wielkości ciała są prawidłowe i inne wymiary dzidziuni także ..... Moża któraś z pań które tu zaglądają wie cos na ten temat .....czy to może być wada serca? Jeżeli chodzi o inne wady np.rozwojowe 9typu down turner itp)czy wtedy sercaz dzieciatka ma nieprawidłowy obraz?I jakie to nieprawidłowości ? Prosze o odpowiedzi pozdrawiam

Gość prosze o odpowiedz
...cały układ serca (komory) tam miał być nawias a nie liczba 9 .... przepraszam za błąd .......

nie ja ale moja bratowa. Ma problemy ze sercem,miała operacje.Gin powiedział że nie wskazane by była kiedykolwiek w ciazy ,ale ona się uparła i zaszła po jakimś czasie.Mały urodził się w 8 miesiącu siłąmi natury.Z początku było wszystko oki,potem po jakiś badaniach stwierdzili że ma ta samą wade co bratowa,że potrzebna operacja.Zmarł jak miał niecałe pól roku. Mam problem- oczywiście każda kobieta jest inna,każdy problem jest inny więc nie zaszkodzi jak poradzisz się lekarza.To pewnie tez zalerzy od stadium wady

Gość Mam problem
Dziękuje za zainteresowanie wiedze ze ktoś jest w takiej samej sytuacji jak ja ja jestem po powarznei operacji serca w holandi. W przyszłym roku mam wesele i zaczynam interesować sie ty tematem bo bardzo marzy mi sie ciąza. Ale ostatnio kardiolog zapytał sie vczy bym była przygotowana na odpowiedz "nie może pani" A kto by był przygotowany, ktos kiedys mi powiedział ze nawet jak by miała leżeć 9 miesięcy to jest warto, no jasne ze jest warto Sama juz nie wiem Znacie może gdzie sie mozna zwrucić Kangurek a napisz mi wiecej szczegółów jak mozesz i nie soprwi ci to trudnosci.

Do Mam problem- bratowa miała operacje serca-coś ze zastawkami.szczegółów tak naprawde nikt nie zna.Tylko ona i brat wiedza.To jest temat w rodzinie że tak powiem zakazany. Ja się też nigdy nie pytałam -bratowa mówi że woli by nikt nie wiedział bo nie chce głupiego współczucia.Kilka dni temu tez urodzia w 24 tyg poprzez cc niestety mały żył tylko 3 dni. Lekarze tak naprawde do dziś nie wiedzą czy to jest spowodowane chorym sercem czy tez czymś innym.