Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ola2000

zmiany mastopatyczne w piersiach

Polecane posty

Go艣膰 domi 22
ja r贸wnie偶 nale偶e do tej grupy kobiet, tydzie艅 temu m贸j ginekolog stwierdzi艂 ( po bad. USG)guzka piersi ( oko艂o 10mm/7mm) nast臋pnie wys艂ano mnie do chirurga onkol., kt贸ry kaza艂 zrobi膰 biopsj臋...Jeszcze nie znam wynik贸w, ale bardzo sie martwi臋... Czy takie zmiany rzeczywi艣cie lepiej usun膮膰 wczesniej,zanim przerodz膮 si臋 w co艣 gro藕nego?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 piskle
mia艂am zabiegi-4i2,5roku temu.teraz znowu mam guzki-nie bd臋 usuwac-spr贸buj臋 lek贸w kt贸rych u偶ywcie i diety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kolawka
rok temu strasznie zacz臋艂a bole膰 mnie 1 pier艣, posz艂a do ginekologa a pani doktor po p贸艂 minucie badania stwierdzila ze nic nie czuje, pomimo 偶e ja wyczu艂am guzek...nalega艂am o skierowanie na usg i 艂akawie si臋 zgodzi艂a... Okaza艂o si臋 偶e mam torbiel i w zesz艂ym tyg. po kolejnym badaniu usg 2gi..:( Na razie mam z tym nic nie robi膰,za 3 m-ce kolejna kontrola i wtedy zobaczymy,czy robi膰 biopsj臋... Przeczyta艂am ju偶 wszystko w necie na ten temat i niestety tak膮 mam budow臋 piersi i trzeba to kontrolowa膰...Niestety to nie zniknie:( Nie 艣pi臋, denerwuj臋 si臋 i my艣l臋 偶eby to nie by艂o nic gro藕nego, bra艂am wiesio艂ek (poaga艂 przez p贸艂 roku) bra艂am wit. a+e i od tygodnia bior臋 mastodynon...Po waszych wpisach widz臋 偶e i tak nic z tym nie zrobi臋 :( jedynie mo偶e ten b贸l z艂agodzi,bo przez ca艂y miesi膮c boli non stop:( ehh..przed ka偶dym usg tak strasznie si臋 boj臋, schud艂am ju偶 tak du偶o 偶e w koncu znikn臋 z nerw贸w.. A jak widz臋 kobiety z rakiem czekaj膮ce w poczekalni do onkologa to p艂aka膰 mi si臋 chc臋..:( Zdr贸wka wam 偶ycz臋, bo to najwa偶niejsze...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wilola
hej Kolawka, po pierwsze stres nie jest dobry na nic a wr臋cz przeciwnie,grunt to opanowanie nerw贸w, u mnie te偶 stwierdzono torbielki 2 lata temu, mam 37 lat od 18 roku zycia robie co roku badania i wszystko w porzadku bylo zawsze wiec moje zdziwienie przerodzi艂o sie w szok, ale g艂owa go g贸ry, kilka dni temu by艂am zn贸w okaza艂o sie ze tobielki sa ale juz nie 2 ale 3 przerazi艂am sie okropnie ale lekarz robiacy mi usg powiedzial ze sa niegrozne ze tylko obserwowac ze bardzo duzo kobiet ma torbiele a jeszcze wieksza nawet o tym nie wie bo sie nie bada, zapyta艂am czy moge brac pigulki anty czy beda mialy jakis wplyw na te torbiele powiedzial ze moga ,ze przez hormony moga sie powiekszac i przerodzic w raka ale tez nie musza ale stwierdzilam ze jednak tabletek nie bede brac, torbielki od 2 lat mi sie nie powiekszaja nic na nie nie biore, kiedys lekarz przepisal mi mastadynon bol przechodzil ale od kad pamietam bolesnosc piersi mialam przed@ zawsze i to duze a piersi byly zawsze zdrowe po tym mas..przeszlo mi ,ale jak wiadomo nalezy brac go dlugo co nie zawsze lekarz mowi, od jakiegos czasu pije 艂y偶ke dziennie olej z wiesio艂ka i nie mam takich b贸li, pozatym minimum 1,5 tyg.przed okresem jak ktos ma bolesci takie ze nawet dotknac sie nie moga to lepiej zrezygnowac z produktow typu cukier slodycze wszelakie, sery 偶贸le,s贸l, tak偶e Kolawka g艂owa go g贸ry bedzie dobrze ,a dodam ze biopsji nie mialam robionej bo jakos nie moge sie doczekac z "panstwowki" a prywatnie biopsja 1 torbielki to koszt 80zl, a jak ktos ma wiecej to normalnie bankrut...glowa do gory,bedzie dobrze kontrola i kontrola i bez stresu, melisa na uspokojenie i bedzie ok,,a co do wiesio艂ka jego te偶 nale偶y dlugo zazywac bo odrazu efekt贸w nie przynosi pozdrawiam was wszystkie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wilola
a dodam jeszcze ,偶e jak zapyta艂am czy mog臋 je usun膮膰 bo wiadomo nikt nie chce mie膰 cia艂 obcych nigdzie powiedzia艂 偶e usuwa sie wi臋ksze 偶e mniejszych lepiej nie rusza膰 bo mog膮 sie nawraca膰, i 偶e torbielki zazwyczaj s膮 niez艂o艣liwe,no i mog膮 te偶 czasem samoistnie znikn膮膰...zr贸bcie sobie badania na poziom hormon贸w we krwi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewa83
cze艣膰 Dziewczyny przypadkiem wpad艂am na wasz膮 dyskusje na temat mastopatii. mam 2 letni膮 c贸rk臋 i planujemy z m臋偶em jeszce jedno dziecko. moja druga wizyta po ci膮zy odby艂a si臋 dopiero po 1,5 roku od porodu (zdrowa jestem,tabs贸w nie bior臋,cytologi臋 mam ok) i tak stwierdzi艂am, a niech rzuci okiem co i jak. zacz膮艂 bada膰 mi piersi i powiedzia艂,偶e mam mastopati臋:/ pyta艂,czy nie mialam zapalenia piersi przy karmieniu( a,nie maia艂am) i da艂 skierowanie na usg. cz臋sto sobie maca艂am cyce,ale my艣la艂am,偶e to zwyk艂e "gruczo艂y" po laktacji itd.nie s膮dzi艂am,偶e mam co艣 nie tak,a poza tym nie dotykam piersi innych kobiet,偶eby stwierdzi膰 偶e u mnie co艣 藕le. fakt faktem,w drugiej po艂owie cyklu bol膮 okropnie, mam du偶e piersi (rozm.E) kiedy 艣ci膮gn臋 stanik to lec膮 pod wp艂ywem si艂y grawitacji w d贸艂:) i wtedy bol膮 .. my艣licie,偶e jak zajd臋 w ci膮偶e to mi to zejdzie? nie karmi艂am piersi膮,tylko odci膮galam laktatorem i teraz sobie postanowilam,偶e jak b臋d臋 mie膰 kiedy艣 drugie bejbe to b臋d臋 karmi膰, bo to mus. ju偶 tyle nocy nie przespa艂am,bo mam chore wizje nowotworowe,偶e ju偶 mnie to m臋czy,ale widz臋 nie jestem sama :) Gin powiedzia艂,偶e jest du偶e prawdopodobie艅stwo 偶e to mi zejdzie przy laktacji. a mojej znajomej mama,opowiada艂a,偶e te偶 w czasie laktacji zrobi艂y jej si臋 takie zgrubienia(kiedy przesta艂a karmi膰) to jej m膮偶 chcia艂 to wyssa膰 i ona masowa艂a najpierw pier艣,ch艂op ssa艂: lecia艂a krew z czym艣 z贸艂tym,a ona sama dar艂a si臋 w niebog艂osy bo b贸l by艂 straszny. ale tym sposobem jej zesz艂o..ehh pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Witam, mam podobny problem. Guzki sa wyczuwalne od dawna. Po urodzeniu dwojki dzieci, karmieniu, nie zniknely. Wlasciwie sa caly czas tej samej wielkosci, dosc liczne. Martwie sie tym bardzo. Po przeczytaniu Waszych postow, info z netu, zamierzam zastosowac sie do diety oraz brac Mastodynon. Rozumiem ze jest to lek bez recepty (?). Lekarz mi nic nie zlecil poza regularnym badaniem usg. W publikacjach na temat torbielek w piersiach, zmian lagodnych itp, natrafilam na informacje na temat wspomagania leczenia takich zmian za pomoc膮 Medycyny Naturalnej - Ganoderma Lucidum, na stronie ganoderma.pl jest wszystko opisane, tu tez http://reishi.brat.pl/. Moze taka herbatke pic? Czy kt贸ra艣 z Was o tym slyszala?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewa83
ja wlasnie zapialam si臋 na 12 sierpnia na usg piersi. najpierw musz臋 zobaczyc czy u mnie wszystko jest w normie. o herbatkach nie s艂ysza艂am :?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Annaxs
Czytaj膮c te wszystkie wypowiedzi zastanawiam si臋 , gdzie s膮 tacy m膮drzy "lekarze" aby mastopati臋 wyleczy膰 ci膮偶膮 ( dyplom o ile w og贸le maj膮, to na bank z 艣wini臋!!...a偶 g艂owa boli od czytania tych bzdur. Urodzi艂am dwoje dzieci , mastopati臋 mia艂am , przed ci膮偶ami, w trakcie i mam nadal!!! od ponad 20 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mastopatia
hej,ja zmiany mastopatyczne mam stweirdzone od 2005 r,mam 24 lata. Guzek caly czas jest, przed miesiaczka boli strasznie ,dopiero ostatnio jak bylam gina to dal mi skierowanie do onkologicznego,ale przepadlo bo dziecko bylo chore,wiec musze isc po kolejne :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 to mam
Poczytajcie o naturalnym progesteronie. Ja stosuje od 2 miesi臋cy i pomaga, przede wszystkim nie bol膮 tak bardzo piersi przed miesi膮czk膮, podobno te偶 pomaga na zmiany w piersiach. Ja kupuj臋 na allegro jest ta艅szy. 呕ycz臋 wam kobitki zdr贸wka:) Wiesio艂ek te偶 pomaga. Tu macie linka http://archiwumallegro.pl/naturalny_progesteron_w_kremie-199355054.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i ja te偶 mam
Od kilku lat mam guzka, a w mi臋dzyczasie zmian si臋 wi臋cej namno偶y艂o. Dzisiaj by艂am na USG i tak jako艣 smutno mi si臋 zrobi艂o. Niby ju偶 si臋 przyzwyczai艂am do tych bada艅 i nic sobie z nich nie robi臋, a jednak dzisiaj troch臋 mnie zdo艂owa艂o....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gryzdzia
Witam wszystkich,Jakie艣 3lata temu przesz艂am 2operacje w ci膮gu p贸艂 roku,Usuniecie jajnika kt贸ry pekl a w drugim byla torbiel du偶ej wielko艣ci,Niestety brak jajnika spowodowalo mastopatie obu piersi,by艂y bolesne i spuchni臋te, Lekarz przepisal mi tabletki anty jak uzna艂 to mi pomo偶e,Pomoglo,Nie chcia艂am bra膰 ich dalej wi臋c odstawilam je,W szybkim tempie zn贸w mia艂am bolesne i spuchni臋te,Zn贸w tabletki,Zn贸w pomoglo,Teraz przesta艂am bra膰 i chce skonsultowac sie z innym lekarzem kt贸ry m贸g艂by podtwierdzic diagnoz臋 tamtego lekarza,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolka009
mam zgrubienie w piersi, raczej wyczuwam guzka, bol膮cego guzka nad sutkiem, czy to mo偶e by膰 nowotw贸r? do ginekologa id臋 niebawem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolka009
m膮偶 widzi 偶e jestem jaka艣 nieswoja ostatnio, nic mu nie powiedzia艂am narazie, a co je艣li planujemy w najblizszym czasie powi臋kszyc rodzin臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Postanowi艂am odpowiedzie膰 Pani kt贸ra stwierdzi艂a, 偶e ma "wci膮gni臋ty" sutek. Prosz臋 pilnie skontaktowa膰 si臋 z onkologiem. Moja mama mia艂a podobne, zbagatelizowa艂a i niestety ju偶 nie 偶yje ( rak piersi).

Udost臋pnij ten post