Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mam myśleć

węzły chłonne?

Polecane posty

Gość co mam myśleć

co może oznaczać bolesnośc przy dotyku i powiekszenie węzłów chłonnych? Z tym sie chodzi do lekarza?

Gość chodzi sie
moze jakis stan zapalny, idz do lekarza

Gość wyjątek
dzięki za odpowiedz

Gość co mam myśleć
a takie zwykłe badanie krwi może coś wyjaśnic? (nie mam czasu do lekarza isć, więc kombinowac zaczynam)

Gość monikaaaaaa
Trzeba zrobic pelna morfologie z rozmazem i usg wezlow chlonnych.Warto jednak isc do lekarza,nieraz to jest niezbedne.

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Powinno się też zrobić OB ale lekarz może zalecić jeszcze inne badania.Z powiększonymi węzłami to koniecznie do lekarza.

Powiększone węzły chłonne świadczą o stanie zapalnym w organiźmie. Możesz się dobrze czuć, nie mieć gorączki ani żadnych innych objawów choroby. Nie lekceważ tego. Jeśli są powiększone, bolą przy ucisku. Idź do lekarza pierwszego kontaktu, albo on Ci coś stwierdzi albo wyśle do specjalisty. Ja miałam powiększone węzły chłonne, lekarz wysłał mnie na badania na których stwierdzono u mnie bardzo wysokie ASO, a po głębszych badaniach okazało się, że mam stan zapalny i to w zaawansowanym stopniu.

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Ja też miałam wysokie ASO dlatego napisałam,że lekarz zaleci inne badanie.natomiast morfologię i Ob miałam świetne.Powiększone węzły są wynikiem róznych chorób więc trzeba to zbadać i nie można lekceważyć.

Gość co mam myśleć
no to chyba nie ma rady, musze iść chociaz dla świętego spokoju. Tym bardziej, że od kilku godzin cięzko mi śline połykać.

WITAM ....OD PARU DNI BOLI MNIE GŁOWA I KOŁO I ZA USZAMI I CHYBA MAM POWIEKSZONE MIGDAŁY ,JESTEM OSŁABIONA CZY TO MOGĄ BYC WEZŁY CHŁONNE,KTO MI POWIE?