Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wagrafka

ALVEO

Polecane posty

Gość wagrafka

Mam pytanie czy ktoś używał ALVEO, gdyż zastanawiam się nad jego kupnem, a jak wiadomo cena jest wysoka. Proszę o informację, czy warto kupić, czy pomaga na infekcje górnych dróg oddechowych (gardło), jak również jako łagodzący objawy menopauzalne tzn. uderzenia gorąca.

Gość mmmmmm
nie wiadomo

Mam znajoma, ktora kupuje ALVEO dla meza chorego na SLA. Wzmacnia chłopaka, a jednoczesnie uspokaja. Przynajmniej spi normalnie. Mial wielkie problemy z oddychaniem.

Gość Malenstwoooo18
Ja osobiście piję ALVEO :D raz dziennie, na czczo (najlepiej odczekać pół godziny do śniadanka:P )...Czy pomaga ?? Hmmmm.. Wzmacnia,na pewno:)Później co tam jeszcze... Hmmmm...ogólnie jest dobre,mi trochę zaostrzyło apetyt,no i od miesiąca nie mam problemów z żołądkiem takich jakie miałam wcześniej... :):):) Cena jest wysoka,ale myślę,że warto:)

Gość ankin1
Polecam ten preparat , który pomogł miom koleżankom . FEMIWELL Nadzieja dla kobiet w okresie przekwitania Już od stuleci narody Azji znają skuteczne działanie fitoestrogenów (estrogeny zyskane z roślin) na rozrodczy system kobiecy i na dolegliwości klimakteryjne. Fitoestrogeny zawarte są w soi i najlepsza soja jest głównym składnikiem preparatu Femiwell . Preparat ten pomaga kobietaom poradzić sobie z dolegliwościami towarzyszącymi okresowi przekwitania, skutecznie zapobiega miażdżycy i chorobom układu sercowo – naczyniowego. Femiwell zawiera również wyciąg z kończyny czerwonej i wit.E – ten skład na naszym rynku jest jedyny swego rodzaju. Wit.E pomnaża skuteczność fitoestrogenów, odżywia skórę i wygładza ją. Wskazania : - uderzenia gorąca, nadmierna potliwość, kołatanie serca - nerwowość, rozdrażnienie, depresje - pogorszenie funkcji seksualnych - uczucie suchej śluzówki - podwyższone ciśnienie krwi Lek.med. Josef Nonat, DrSc. W porównaniu z kobietami europejskimi i północnoamerykańskimi kobiety w Japonii, Chinach i Malezji mają mnie typowych dolegliwości klimakteryjnych. Epidemiolodzy w pracach naukowych dowodzą, iż fitoestrogeny wiąże się z obniżeniem chorób układu sercowo – naczyniowego, raka piersi i prostaty, ponadto jest tutaj niższe ryzyko powstania osteoporozy i złamań w biodrze. Dlatego naukowcy poświęcają wielką uwagę wpływowi pożywienia z dużą zawartością produktów sojowych na symptomy powiązane z przekwitaniem. Tabletka zawiera : 50mg.-izflawonów sojowych(soja nie jest genetycznie modyfikowana) 28mg.-proszku z kończyny czerwonej odpowiada 500mg.świeżej kończyny ; 10mg.-wit.E Dawkowanie : 1 tabletka dziennie. Produkt nie wskazany dla dzieci Opakowanie : 60 tabletek. cena hurt. 110,00 zł. Produkt spełnia ścisłe warunki : Good Manufacturing Practice ( GMP ) – praktyka dobrej produkcji Good Agricultural Practice ( GAP ) – praktyka dobrych upraw rolniczych

Gość prosty i tani
zamiast alweo zwykły aloes plus dodatki, ale jak kogos stać to powodzenia

Gość ankin1
Znam tańsze produkty od Alveo , po których można odzyskać zdrowie , a po co przepłacać , jeśli te same rezultaty możemy uzyskać za niższą cenę ? Zaiteresowanych proszę o maile.

Gość Katarzyna *
Mnie pomógł bardzo - uderzenia gorąca jak ręką odjął, sen powrócił, a przedtem stosowałam plasterki z hormonami (HTZ), co jak wiadomo też nie jest dla wszystkich bezpieczne.

Gość wagrafka
Dzięki za odpowiedzi i chyba zamówię sobie. A czy ktoś stosował wcześniej wspomniany Famiwell? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość Kiciarraa
Wznawiam temat o Alveo Byłam wczoraj u lekarza i polecał mi picie tej mikstury. Ponieważ to nie bedzie tania kuracja, chciałam zasięgnąć opinii tych, którzy pili bądź piją Alveo, z jakim skutkiem? Czy wogóle coś to daje?

Gość Intra
jest tańsza a o niebo lepsza niż Alveo Intra była pierwsza zanim Alveo powstało i skopiowało jej recepturę Intra jest skuteczna i działa na te same schorzenia Alveo słyszałam też że jest rakotwórcze:) ale to tylko słyszałam warto jednak zapytać fachowca co o tym myśli bo ponoć jeden ze składników działa rakotwórczo:P

Gość Kiciarraa
poszukałam w necie informacji i intra, kosztuje 160 zł za 950 ml czyli tak samo droga jest jak alveo. Alveo na allegro można kupic za 105 zł + koszt przesyłki to też jest drogo, dlatego szukam kogoś, kto by mnie przekonał, że to nie bedą wywalone pieniądze.

ja piłam alveo - i mnie nic nie pomogło. Nie zauważyłam żadnej poprawy. Może dlatego,że piłam mało i krótko. Natomiast od prawie roku daję alveo mojej 2,5 letniej córce. I praktycznie przez cały rok nie chorowała co nie zdarzało się wcześniej. A jeżeli zachorowała to nie było to zapalanie okskrzel jak wcześniaj a tylko infekcja gardła i obywało się bez antybiotyków.

Gość Kiciarraa
Dziękuję Ci za odpowiedź :) Znalazłam już dwie osoby (małżeństwo) zadowolone z tej kuracji, facet przestał chrapać i mineła mu bezsenność a jego żona twierdzi, że polepszyły jej się wyniki - zmniejszył się cholesterol i spadł cukier (cokolwiek to znaczy) A pija jedną flaszkę na miesiąc od pół roku Może to faktycznie działa? Zbieram dalej informacje

Gość co jest do wszystkiego
to jest do niczego

Gość są ludzie którzy twierdzą
że to działa cuda, podejrzewam, że to sprzedawcy :P

widzisz myślę że nie tylko sprzedawcy. Przpomniał mi się jeszcze przykład znajomego - chorego na cukrzycę, któremu obniżył się poziom cukru - wprawdzie po dłuższej kuracji - i to jego żona sprzedaje a nie on komuś.

Gość A mnie zaczeły znikać
takie sterczące brodawki na szyji :) Alveo piję 3 radzy dziennie od 3 tygodni Mam nadzieję, że pozbedę sie ich na zawsze, mam jeszcze taką dużą pod pachą

Gość a mi to dziadostwo sie
zepsulo połowe nie trzymałam w lodowce tylko w kuchni 140 zł i wypiłam polowe . Tj. nstp. sciema za duze pieniadze .

Gość trzeba było trzymac
otwartą flaszke w lodówce z tego co sie orientuję, to jedna butelka nic nie daje, trzeba ich wypić parę, żeby odczuć efekty

Gość beti1970
otwartą butelkę należy trzymać w lodówce gdyż alveo to roztwór wodny ziól a nie spirytusowy, zawiera ponadto miód i trzymane w kuchni może sfermentować. świadczy to o tym że jest produktem w 100% naturalnym i bez konserwantów. ale nawet jak sfermentuje dalej je możnaa zażywać, niestety jest wtedy niezbyt smaczne.

Gość beti1970
jeżeli chodzi o składniki to w alveo nie ma żadnych rakotwórczych elementów. posiada pozytywną opinię instytutu roślin i przetworów zielarskich w Poznaniu. nie zawiera nawet 1 złego składnika. jeżeli zalecają go lekarze, nawet kobietom w ciąży i karmiącym, zawiera wyciąg z roślin, syrop klonowy oraz miód gryczany. posiada certyfikat państwowego granicznego inspektoratu sanitarnego - spełnia wymogi w zakresie jakości zdrowotnej i jest dopuszczony do obrotu na terenie UE.

Gość beti1970
stosowanie: jest to preparat przeznaczony do konsumpcji w dłuższym okresie czasu. jeśli ktoś oczekuje spekatkularnych i błyskawicznych efektów od razu to nie dla niego. choroby też nie rozwijają się w naszych ciałach w ciągu jednego dnia czy tygodnia, nawet ząb psuje się parę miesięcy, nie mówiąc o schorzeniach układu pokarmowego czy wieńcowego. alveo nie jest lekarstwem - ono jest preparatem pomagającym nam zachować stan równowagi organizmu. odtruwa i pozbywa się toksyn z naszego organizmu, działa uodparniająco na choroby poprzez silne stymulowanie systemu immunologicznego. ja sama zażywam go jakiś czas. są również efekty widoczne od razu, ale to mogę napisać w meilach prywatnych nie na forum otwartym. ja osobiście polecam go gorąco. na allegro odradzam kupowanie, zdarzają się tam czasem produkty podrobione, przeterminowane, pochodzące z kradzieży, a nawet jak wszystko z nimi jest ok - to kupując na allegro nie otrzymujecie wszystkich niezbędnych informacji dotyczących stosowania. jeśli ktoś z was chce żyć zdrowo i cieszyć się życiem, ma jakieś pytania, chce alveo i chce zyc zgodnie z filozofią równowagi, zdrowo się odżywiać - proszę niech do mnie napisze a ja postaram się pomóc.

Gość kiedys
polecalam alveo bylam dystrybutorka ale odkad dowiedziala sie, ze w Stanach i w Kanadzie jest napisane, ze z powodu niewystarczajacych inf dotyczacych stosowania preparatu w czasie ciazy i karmienia piersia jest on zabroniony, to stwierdzilam, ze boje sie, tymbardziej, ze ta inf jest sprzeczna z ta , ktora jest na ulotce polskiej, ktos tu klamie tylko kto?

Gość beti1970
to jest dokładnie tak jak z innymi preparatami, lekami i specyfikami. np. w Czechach i Austrii można stosować Adipex retard, a w Polsce nie jest dopuszczony do obrotu, mimo to wiele Polaków go kupuje poprzez internet, sama stosowałam np. Sab Simplex (specyfik na kolki niemowlęce) który można kupić tylko w czechach i Niemczech, w Polsce nie dopuszczony do obrotu. Jest to rewelacyjna sprawa i wiele osób w Polsce podaje go swoim dzieciom. W Polsce nie dopuszczono go do obrotu a lekarze strasznie zachwalają polski odpowiednik Bobotic lub Infacol. Obydwa przetestowałam i są beznadziejne. Więc pytam czemu w Polsce ich nie wolno stosować a w tamtych krajach tak? przecież i tu i tu są tacy sami ludzie (biała rasa europejska). A może w naszym kraju producent polskiego odpowiednika ma wtyczki w miejscu gdzie wydaje się zezwolenia na dopuszczenie leków do obrotu. tak samo jest w innych krajach. nawet w USA gdzie lekarze mają ogromne kokosy z tytułu przepisywania leków swoim pacjentom a firmy farmaceutyczne są potentatami finansowymi. dla mnie to żaden argument. że w USA tak się wypowiedział departament medycyny. W Polsce co drugi rodzic kupuje dziecku chodzik a w Kanadzie nie są dopuszczone do obrotu. można tak sobie wymieniać w nieskończoność tylko po co. jak ktoś jest w ciąży sam wie jak się czuje i co mu trzeba. ja niedawno urodziłam dziecko (07-2005) i będąc w ciąży ciągle dostawałam receptę na elevit (witaminy dla ciężarnych) i zawsze mówiłam że nie chcę bo tego nie kupię, źle się czuję po syntetycznych witaminach, które mają wchłanialność do organizmu na poziomie 10-30%, a i tak dostawałam receptę. karta ciąży była z reklamą elevitu, notesiki, karteczki, długopisiki, żenada - to jedna wielka mafia farmaceutyczna i tyle. komu może zależeć na tym aby ludzie nie zapobiegali chorobom i żeby chorowali, leczyli się prywatnie, wykonywali badania - najlepiej płatne i brali mnóstwo leków? chyba nie producentom alveo. dlatego zawsze należy się zastanowić co nam ktoś chce wmówić. tu na tym wątku nawet ktoś napisał że alveo ma składnik rakotwórczy. jestem ciekawa czy ten ktoś pije wodę z filtra (chlor), myje żeby pastą bezpieczną (fluor) , je żywność wyprodukowaną przez siebie (toksyny, polepszacze, konserwanty, aromaty, dodatki smakowe) , oddycha tylko przebywając na wsi, nie używa środków czystości i kosmetyków (chemikalia rakotwórcze) , nie tankuje auta (opary paliwa) itd. wszystkie te rzeczy w nawiasach są silnie kancerogenne ale nie da się ich uniknąć w naszych czasach, dlatego należy naprawdę oczyszczać swój organizm z toksyn stosując stare sprawdzone zioła. pozdrawiam

Gość kalunia
Może i pomaga,ja nie zdążyłam sprawdzić bo dostałam po tym niesamowitego uczulenia (chociaż pani,która go sprzedawała,zachwalała,że hipoalergiczny i nawet osoba uczulona na mnóstwo pyłków i innych może,a nawet powinna go używać). Mój dziadek z kolei pije i jest zachwycony,ale tak się zastanawiam,czy jak coś pomaga na wszystko... No nie wiem...

Gość narka
Intra,alveo,zioła bitnera to wszystkokak samo działa.Teraz nastała moda na tinotakare.Za pół roku co innego wymyślą.Aloes terz jest cudowny ale nie dla każdego.

Gość wiga50
Czy ktoś stosował Alveo w łuszczycy, jak długo i czy mu pomogło

Gość Dariusz Doroziński
Czytam Wasze wypowiedzi i ze smiechu nie moge wyrobic .. Mowie tutaj o wypowiedziach sceptykow .. wybaczcie mi moja reakcje, ale nie rozumiem jak mozna krytykowac cos czego sie nie zna .. Wspolpracuje z firma Akuna od 9 miesiecy. Znam bardzo dobrze preparat i sam go stosuje. Widze, ze trzeba obalic tu kilka mitow. 1. Alveo jest za drogie. Faktem jest iz cena detaliczna 175zł, jest cena tylko dla ludzi majacych za duzo pieniedzy, ale jezeli traficie na kogos takiego jak ja (dajcie sobie spokoj z Aptekami i Allegro), kto wytlumaczy Wam zasady zaopatrywania sie w Alveo w coraz nizszych cenach i pomoze Wam dojsc do tej najnizszej ceny 105zł, a moze jezeli wyrazicie chec, umozliwi Wam zakup Alveo w cenie bliskiej zeru, picie preparatu bedzie swietna inwestycja dla Waszego zdrowia. Poszukajcie dystrybutorow w Waszej okolicy, a oni Wam napewno pomoga i wytlumacza wszyskie zasady. 2. Wiec tak: Alveo posiada najwazniejsze w Polsce i na swiecie certyfikaty jakosci produkcji - poszukajcie w internecie (www.akuna.net), zdobylo pierwsze miejsce w 2000roku na targach Ecomed2000 w Toruniu w kategorii: Naturalny Preparat Leczniczy, Alveo zostalo takze przebadane w Instytucie Roslin i Przetworow Zielarskich w Poznaniu przez sztab profesorski pod kierownictem prof. Lutomskiego i rozlozone na chromatografie na czynniki pierwsze, po czym uznano, iz: preparat jest w 100% bezpieczny, zalecany dla ludzi w kazdej kategorii wiekowej, w tym dla: matek w ciazy, matek karmiacych i niemowlat. Poza tym preparat nie uzaleznia, nie uczula, nie mozna go przedawkowac. 3. Pij napewno Ci pomoze, musisz wypic X szt. butelek w takiej i takiej dawce. Moi drodzy. Nie bawcie sie w lekarzy. Kazdy organizm jest inny i na kazdy organizm preparat dziala inaczej. Jeden odczuje pozytywne dzialanie po tygodniu picia, inny po miesiacu, a ktos inny po trzech. Nie bawmy sie w lekarzy, bo nie jestesmy w stanie przewidziec w jakim czasie komus preparat pomoze! 4. Oni chca Was naciagnac i tylko na Was zarobic. Nikogo nie chcemy naciagnac, bo dazymy do tego, aby kazda z osob deklarujaca sie na picie w systemie znizek, mogla pic preparat w cenie, po ktorej my go zakupujemy w hurtowni, czyli w cenie 105zł. Ale fakt. Zarabiamy dzieki preparatowi Alveo. Firma wynagradza nas za przekazywanie rzetelnej informacji o produkcie w sposob jasny i uczciwy.Podkresle jeszcze raz firma wynagradza nas za PRZEKAZYWANIE INFORMACJI, a nie za sprzedaz butelek. No i najwazniejsze: TO NIE JEST PIRAMIDA FINANSOWA, gdyz piramidy finansowe, sa w Polsce nielegalne,a firma Akuna jest firma dzialajaca w pelni legalnie w Polsce i na 14 innych rynkach swiatowych. 5.Wysypki, czy plamy na ciele w pierwszym okresie stosowania sa wynikiem detoksykacji naszego organizmu, kiedy to Alveo pomaga wydalic organimzu wszystkie zbedne skladaniki i cala chemie, ktora skladowalismy lykajac tabletki, czy jedzac zywnosc, ktora jest chemicznie przetwarzana. P.S. Kazdego zainteresowanego wieksza liczba informacji zachecam do pisania na: darek_max@o2.pl Pozdrawiam, Dariusz Doroziński, Dystrybutor, Akuna Polska Sp. z o.o.

Gość Argyle
Mamy sierpień 2007r i podobno ALVEO już nie posiada koncesji Ministerstwa Zdrowia od 1 stycznia 2006? Może się ktoś do tego odnieś? ;-)