Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamburino112

pytanie o nadzerke

Polecane posty

Gość gagagagagaggaga
Nadżerkę można też wypalić (elektrokonizacja) w szpitalu, bezpłatnie. Wystarczy tylko skierowanie od gina.

Gość Mloda89
Ja powtarzam swoje pytanie.. błagam o dopowiedz... czy to jest normalne ż epo wypalaniu chemicznym mam nduności krwaiwenia i strasznie boli mnei brzuch ????

Gość spokojnieto tylko awaria
Tak,normalne.Może coś dźwignęłaś,a nie wolno. Poza tym,lekarze często są nieuczciwi i chcą naciągnąć pacjentkę na kasę.Generalnie małych nadżerek nie wypala się ani nie wymraża,chyba,że są głębokie(te powodują plamienia)Dobry lekarz najpierw spróbuje zaleczyć ją .Na fundusz nic nie powinien wziąć,bo zabieg jest refundowany.Potem pojawi się coś takiego,co przypomina rozmoczony papier toaletowy,poważnie,takie miałam skojarzenie:)Po wypalaniu zostają blizny,co jest problemem w trakcie porodu(szyjka nie osiąga pełnego rozwarcia)No i najważniejsze,nieleczona nadżerka to prosta droga do raka szyjki macicy!Absolutnie nie wolno jej lekceważyć. Ależ mi się wykład walnął:)

Gość Mloda89
ja byłam dziś u ginekologa i ..........jestem pod wrażeniem ...siedziałam u babki pół godziny.. Potraktowała mnnie jak człowieka. mogłam o wszystkoz apytać... nawet najdrobniejszy szczegół...:) Powiedziałą tylko że mam pod żadnym pozorem nei używać tamponów że to jest typowy bład jaki poepłniamy......że mam nie nosić obcisłej bielizny... i narazie unikać kapieli w basenach czy w wodzie.....i nadzerka ma wpływ na zapalenie pęcherza jest przyczyną zapaleń... ta babka u której byłam wczesniej całkowicie na odwrót miw syztsko powiedziała :// dlatego czasami lepiej wybrac się do 2 :))) .....Kto pyta nie bładzi :):) ......

Gość Carolka
Ja chyba tez sie wybiore do inego bo ten u którego byłam stwierdził nadzerke.Ale powiedział ze jest malutka.Zastanawia mnie tylko to dlaczego chce ja odrazu wypalac skoro jest malutka i mozna leczyc.prawda?

Gość ktossssssssssssssssss
witajcie mam obawy ze mam nadzerke strasznie sie boje i oczywiscie wybieram sie do ginekologa ale jesli przed tym bede wspolzyla z chlopakiem czy on moze sie czyms zarazic i czy powinnam mu o tym powiedziec

Gość mała 87
hej ja byłam po pra pierwszy u gienka i zrobilam cytologie wyszla mi gr II i nie wiem czy mam z wynikiem isc jeszcze raz do gienka, czy mam jakas nadzerke??czy nie c tym nie robic??pozdrawiam

kwas= solcogyn powinno byc to robione w ramach wizyty! a nie za dodatlkowa oplata.. to tyle co penseta i waciki! mialam wczoraj drugi raz tez \"zabieg\" boli:(

gr II ja tez mam i mam nadzerke:( ale gr II nie jest zla:) ja bym poszla sie zbadac na Twoim miejscu

Gość sweet_girl
Hej dziewczyny. Tydzień temu poszłam do lekarza na kontrolne badania, stwierdził że mam nadżerkę bardzo mnie to przeraziło. Zaczęłam czytać w necie jakie są jej objawy i ja nie mam żadnych. Czy to możliwe?? Powinnam czekać na cytologie czy zacząć zażywać tabletki które mi przepisał (gynalgin)??

Gość Elzbiet
Witam was... I ile wiem zabronione jest wypalanie nadrzerki, jedynie teraz jest wycinanie... dziewczyny jesli tego nie bedzie leczyc to moze to spowodowac zapalenie macicy, przydatkow (jajowodow) jesli do tego dojdzie to bedziecie musialy dluuugo sie leczyc. jesli zostanie nie wyleczona to grozi usunieciem macicy... NGHBVNBV jesli Twoja znajoma dostala grzybicy od leczenia nadrzerki to tylko dlatego ze kazdy lek stosowany dopochwowo lub nawet doustnie moze spowodowac grzybice ale lekarze przepisuja tez do tego leki ktore nie pozwalaja na ta infekcje... Wiecie co? Tyle sie ochodzilam do tego lekarza ze chyba sama moglabym nim zostac bo tyle sie dowiedzialam o tym ze ojjjj :):)

Gość asik wrr
mam 20 lat. dowiedziałam się, że mam nadżerkę. wczoraj odebrałam wynik cytologi o ginekologa - 2 grupa. Lekarz powiedział mi, że nic nie muszę z tym robić, tylko za ok. pół roku mam zgłosić się na wizytę kontrolną. Ale ja mam pewne obawy, zastanawiam się nad wizytą u innego lekarza. Ja jestam zdania, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Chciałabym, żeby mnie ktoś uświadomił w tej kwestii. Nie chce dowiedzieć się za kilka miesięcy, że jestem poważnie chora. :( proszę o szczere odpowiedzi i pomocne rady.