Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaa

krew z odbytu - POMOCY!

Polecane posty

Gość zalamanaa

Dzisiaj jak sie podcieralam po wyproznieniu, zobaczylam na papierze krew. Na kupie nie ma krwi, tylko ta odrobinka na papierze (jak przetarlam znowu to juz nie bylo wiecej). Nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo. Dodam, ze od paru dni przy wyproznianiu sie czuje dziwne pieczenie/klucie w odbycie, ale nie duze. Co to moze byc??? Czy ta krew wziela sie z tego, ze cos mi tam peklo i jest ranka?? Czy tez moze sa to hemoroidy?? nie wiem, nigdy wczesniej nie mialam z tym problemow... prosze o odp. i porade co z tym zrobic!!!

Gość to mogą być
hemorojdy!!!!!!!!!

Gość vasydq
kup w aptece maść albo czopki, bo to hemoroidy, męcze się już z tym z rok!Wiem, że nie wolno pic kawy i trzeba pic dużo wody i unikac chleba-jednym słowem dieta!!!

Gość zalamanaa
to super... a czy mozna sie tym zarazic korzystajac z tej samej toalety itd? bo ktos z mojej rodziny cierpial kiedys na hemoroidy...

Gość muuuu
Hemoroidy to powiedzmy"żylaki odbytu"ale to nieodpowiednie do końca określenie.Tym się nie zaraża.Powstają od siedzącego trybu życia,częstych zaparć itd.Samemu się tego nie leczy tylko lekarz moze pomóc,poza tym nie ma pewności czy to hemoroidy a nie co innego...nie będę cię straszyć.Tylko lekarz... Jeśli to hemoroiddy to zle leczone lub nie leczone mogą być juz taie,że trzeba będzie operować.

Gość muuuu
Mogą być z czasem takie,że trzeba będzie operować,hemoroidy to nie robaki.Istnieją też inne możliwości krwawień z odbytu ale to nie jest normalne i trzeba odwiedzić lekarza.

Gość wiesz nie przejmuj
się aż tak bardzo bo to sie da wyleczyć ja też to mam i na początku też panikowalam ale da się z tym żyć!!! Po prostu poszukaj na necie w jaki sposób muszisz się odżywiać, co robić że by Ci to nie dokuczało a później napiszę Ci nazwę taki bardzo dobrych czopków które sątroszką drogie ale na prawdę skuteczne.