Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam problem

Novyntette czy ma działanie słabsze????Niż inne tabletki???

Polecane posty

Gość Mam problem
To kwestia przyzwyczajenia te wstawanie a jakie wstawanie ja leże w łóżku bo mam je pod poduszką wiec nigdzie nie musze wychodzic otwieram oczy i biore czasem jeszcze śpię wiec jak sie obudze sprawdzam czy wziełam czy poprostu mi sie wydawał albo śniło

nie jestem najbardziej zorganizowana osba na swiecie ale jeszcze niegdy nie zapomnialam wziac. dzwoni mi tel zawsze na alarm o 20:59 :D

Gość Mam problem
No ja mam 23 lata w tym roku i studiuje zaocznie robie wąłsnie mgr wiec jeden stopień ma skończony ale tabletki w sumie biore tylko dla narzyczonego bo ja bym chciał mieć dzidzie a moze i dla sie bie je boirę bo sie boje troszkę a sama nei wiem nie zdecydowana jestem ale tez nei mam pracy wiec jaka perspektywa tylko rente mam

Gość siskis
jan ie lubie sytuacji, gdy jestem gdzies u znajomych i dzowni mi tek z przypomnieneim, a wtedy wszyscy krzycza "wez pigulke" niby to normalna sprawa, a jednak krepujace

ja bede wieczna studentka bo za duzo mnie interesuje wiec wole sie zabezpieczac :) ale opinie sa rozne, to oczywiste

Gość Mam problem
No to fakt z tm przypomnieniem lepiej rano!!!Moje pierwsze opakowanie było pod wieczór a to tym spowodowane ze ktoś mi powiedział czy gdzieś przeczytałam nie pamietam ze pierwsze lepiej wieczorem bo jak bedzie ci słabo to to przespisz

Gość Mam problem
Wieczną studentka to ja chyba bede bo na mgr-ce jest strasznie

a ja nie moge sie zdecydowac co mam w koncu robic :( niby mam zaciecie na nauki spoleczne ale bardziej na czytanie i historie a w koncu i tak ucze sie takich dziedzin..., ze nie powiem :P magisterka i do przejscia jest

hej, ja biore novynette od maja i nie narzekam :) nie przytylam, piersi troszkę urosly, na twarzy też rzaadko kiedy coś wyskoczy... :) a to, że mają najmniejszą dawke hormonow nie znaczy ze są mniej skuteczne, moja pani doktor mi powiedziala, że takie niskodawkowce dzialąją jeszcze bardziej, z resztą za jakis czas odnajdę stronę o novynette to wam wkleję linka, pozdrawiam :)

Gość agniesia.ka
czesc,tez biore te tabletki.Ma jednak pytanie : w trakcie 7 dniowej przerwy w braniu pigułek brałam antybiotyk przez 3 lub 4 dni,do kiedy muszę sie dodatkowo zabezpieczać aby nie było niespodzianek??

Gość agniesia.ka
a po tych 7 dniach po skonczeniu antybiotyku,pozniej moge sie juz nie obawiac?:)

Gość bubumm
ja wlasnie zaczynam brac novynette,tzn czekam na okres ;-)...wiec chcialam sie zapytac,czy jezeli bede brala tabletki,i powiedzmy tak pod koniec,przed 7 dniowa przerwa bede chora i brala antybiotyk,ale mi przejdzie np w 3 dniu 7 dniowej przerwy..to jak zaczne nowe opakowanie to nie musze sie dodatkowo zabezpieczac ??nie mam jeszcze tych tabletek wiec nie znam ulotki :P

nie wiem napewno czy wszystkie antybiotyki oslabiaja dzialanie tabletek. to juz pytanie do ginekologa, bo bywa roznie. ale ja bym sie zabezpieczyla, ale ja to ja ;)

Gość agniesia.ka
Bubuum poczytalam pare info na roznych forach i tam kobietki sie wypowiadaja iz niezaleznie od czasu kiedy bierze sie antybiotyk nalezy sie zabezpieczac w trakcie brania i 7 dni po ... :)

Gość bubuum
aha,czyli musze z nowym opakowaniem zaczekac jeszcze tydzien tak??mhm rozumiem.dzieki :),mam nadzieje ze chorowac nie bede :)...i mam jeszcze jedno pytanie.czy tylko antybiotyki wplywaja na jakosc tabletek??czy tez np pastylki do ssaania,na gardlo,lyb krople do nosa?

Gość agniesia.ka
:) masz zaczac w 1 dniu okresuuu!:) z reszta jak sobie kupisz to dokladnie ulotke poczytaj:) a i polecam lekturke kafeterii,tu na forum znajdziesz wiele przydatnych info:)

Gość Mam problem
Witam wszystkie forumiaczki dziękuję za odpowiedzi na temat widzicie jak to lekarz może wporowadzic w bład. Co do antybiotyków słyszałm ze osłabiaja działanie ale jeszcze nie byłam chora tak aby przyjmowac antybiotyk wiem ze mówi sie o soku grejfrutowym nie wiem czy to prawda ja w to nie wierze! A co jesze osłabia

Gość agniesia.ka
gdzies czytalam ze dziurawiec...:) z reszta opinii jest mnostwo,tylko ze tak,.kazdy slyszal ale zeby przezyc to nie:D hehe wiec sadze ze niektore opinie to ploteczki

Gość bubuum
a ja o soku grejfrutowym slyszallam,ze nie chodzi o to ze oslabia,poporstu nie mozna popijac tabletek tym sokiem,bo tabletki nie sa tak rozkladane jak powinny,bo grejfrut cos tam z watroba czy jakos tak ;P...no slyszlaam w kazdym razie ze pic mozna tylko popijac nie :)

Gość bubuum
a o dziurawcu to fakt...bo to mi powiedziala kolezanka ktora wie od ginka,kurzce tez sie musze swojej zapytac co zmniejsza skutecznosc...ale to dopiero za 3 miesiace :P...ech skoro mowimy o Novynette i wiem ze bylo mnostwo tpicow tego typu,ale zlamiemiy zasady i powtorze:) jak sie czujecie po tych pigukach?? :D

Gość Mam problem
Ja powiem ze dobrze, czasem cos mnie tam zaboli ale to chyba nie z tych tabletek tak myśle ze moze troszę piersi mi urosły( o mamo a juz i tak były duże) ale nie odczuwałam na początku zadnych słabości ani mdłości jak po wczesniejszych wczesniej próbowałam inne ale po 12 tabletkach odstawiłam choć tego sie nie robi ale było mi aż słabo, wiecie moze to ze biorę je rano i spię jeszcze do 10 to to przespię ale nie raz wstawałam i nic mi sie nie działo Myśle ze lekarz dopasował je do mnie tak mi sie wydaje czasami zakołacze mi serce ale moze przez to ze kardiolog odradzał mi jakiekolwiek hormony ale co mam zajsć w ciąze jak nie mogę musze sie pilnowac alebo zawieżyc innym sposobbom a jakim Ok zagalopowałam sie czuje sie ok po tych tabletkach a wy

Gość bubuum
ja wczesniej stosowalam npr,prawie 2 lata.powod ze przestalam??otoz czescien moglismy kochac sie jak akurat mialam plodne,a kiedy mialam nieplodne no to tak wypadalo ze nie bylo kiedy.wiec uznalam ze tabltki to dobre wyjscie,chcesz to to robisz i tyle.a ciazy sie bac nie musze.ogolnie npr rowniez polecam.ja mialam ksiazkowe przyklady cykli,tzn mam nadal.to moje pierwsze tabletki,zalezalo mi na malej ilosci hormonow,nie chce sie truc bardzo,aczkolwiek wole sie truc i korzystac z zycia niz myslec czy moze w miesiacu 3 razy bde sie kochala...zycie jest za krotkie,trzeba korzystac.

Gość Mam problem
A masz mniejszą ochotę na sex bo dla mnie a raczej dla narzeczonego chyba tu jest problem ale to rozumie coą za coś Jak u was

Gość bubuum
tzn jak pisalam wczesniej dopiero teraz bede brala te tabletki,jeszcze nie zaczelam,4 lutego mam dostac okres wiec wtedy wemze poraz pieerwszy pigulke :) mam nadzieje ze libido mi nie spadnie,bo ogolnie teraz jest bardzo dobrze :) tylko ze brak czasu niestety,no i nie mieszkamy razem,wiadomo o co chodzi.no ale planujemy wyjazd na 3 mieiscae i co??mam czekac na dni nieplodne??to jest tragedi amiec plodne i nie moc sie kochac.chce sprobowac tabletek. wiesz co.kiedys czytalam taki artykul,wlasnie o spadku libido kobiety. podobno to jest kwestia psychiki,no i hormonow.moze poprostu zalezy to od nastawienia??nie traktowac seksu jak cos co byc musi,ale np jako antystres itp.nie wiem co to znaczy brak chceci na seks...mam nadzieje ze sie nie przekonam jak zaczne brac tabletki :(

Gość Mam problem
Wiesz my od ponad roku mieszkamy razem wiec sex nie jest dla nas granicą i wczesneijszym stresem ale szczerze mówiąc po tabletkach jest mniejsza ochota moze top i psychika ale i tez musi cos byc w tych hormonach. Ale sex wsześcniejszy moze sie kryć z sexem teraz i tym końcem to są inne przezycia hihihi

Gość bubuum
hihi ciekawe czy afrodyzjaki zmniejszaja skutecznosc :P..np wanilia,lubczyk:),czosnek podobno :)..hmmm moze warto sprobowac ??:D

Gość bubuum
chodzi mi oczywiscie w celu zwiekszenia libido :)