Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o odpowiedz

Czy od hemoroidów można dostać zapalenia pochwy?

Polecane posty

Gość prosze o odpowiedz

Mam chyba hemoroidy (po raz pierwszy, wiec nie wiem czy to to), ale co najgorsze - moja pochwa jest zaczerwieniona i wejscie do niej mnie lekko swedzi. A moze to tylko wrazenie swiadu w tym miejscu, bo moze tak naprawde to odbyt mnie swedzi, nie wiem.. W kazdym razie mam pytanie, czy jedno z drugim ma cos wspolnego, czy to dwie odrebne sprawy???

Gość nie ma żadnego związku

Gość to nie ma ze sobą
nic wspólnego !

Gość prosze o odpowiedz
a czy zatem ten swiad moze promieniowac tak, zeby bylo wrazenie, ze wejscie u pochwy tez swedzi?

Gość Mariii
Jasne że ma !!! Jak masz problemy z jelitem grubym, to zazwyczaj i z pochwa, ich ścianki blisko siebie przylegaja więc drobnoustroje typu grzyb candida, który lubi zarówno jelito jak i pochwe ;( często owsiki tez daja podobne objawy. A skoro masz hemoroidy to nie sa one bez przyczyny.

Gość samotna kasia
co to znaczy nie sa bez przyczyny??? ja tez mam ale jak pije siemie lniane to nie leci mi krew jak sie zalatwiam ale co mi moze byc???

Gość goska_mika
a własnie co to sa te hemorojdy(niewiecej wiem co to jest...ale nie wiem jak to odróznic od np. zwykłego zapalenia, podraznienia)??długo sie to leczy??

Gość Manoska
Poszukaj w googlach o hemoroidach jest bardzo duzo :) a w jelitach grubych az grubo od bakterii, grzybów ich toksyn , skoro sa tam zaburzenia w postaci hemoroidów widocznych na zewnątrz, to do pochwy bardzo blisko to wszystko może przejść - prosto napisałam ale chyba obrazowo

Gość margeuritte
jej oczywscie ze nie dostaniesz zapalenia pochwy od hemoroidow co to za bzdury!!! Hemoroidy to zylaki odbytu zylaki czyli nabrzmiale zyly, czy tez nczynia krwionosne robia sie z wyislku jak masz nie mozesz zrobic kupy albo jak masz np roziwolnienia albo jak upraiwasz seks analny badz tez bardzo dlugo siedzisz na pupie i nie jestes szczupla, bo to tez od ciezaru sie robi przez ucisk na jedno miejce. Na hemoroidy jest dobry krem zapytaj w aptece ok 20 zl. A co do zapaelenia pochwy podejrzewam ze jesli maszzpodczerwienieone to przycyzna jest inna moze za ostry seks? za ostre srodki myjace? jak bedzie bolalo, peklo itd to musis zpojsc do lekarza, ale gwarantuje ci ze od hemoroidow nie mozna dostac zadnego zapalenia pochwy no chyba ze pekna i bedą krwawic ale to sie naprawde zdarza zadko w stanach osob przewlekle chorujacych na hemoroidy wie cciebie nie dotyczy! Moze wtedy przez krew,,, jednak w odbycie sa bakterie nie dobre dla pochwy stad nie nalezy podcierac sie od tylu do przodu ani kochac analnie a potem normalnie . pamietaj o tym

Gość oplaopla
może to grzybica ? jak nie przejdzie zrób posiew kalu na grzyby , bo jak sa w jelitach to i w pochwie często lubia być, wystarczy poczytać, ile kobiet ma ten sam problem, ja też;(

Gość patimaluńka
hmmmm. Mój mąż nie ma zaparć,biegunek ( no może raz na 5 lat) nie uprawia seksu analnego i ma hemoroidy, a ja odwrotnie i nie mam więc co tu mówic o przyczynie ich powstania, to jest takie ble ble bo cos lekarze muszą mówić

Gość orany
http://www.resmedica.pl/zdart9006.html podaję link o hemoroidach i ludzie,którzy się nie znacie nie piszcie głupot. A z hemoroidami do lekarza dziewczyno.Czytam i myślę,że nie wiesz czy to hemoroidy więc idż do lekarza bo przyczyn krwawienia z odbytu może być znacznie więcej.

Gość Marii nie pisz głupot
hemoroidy to żylaki odbytu! przyczyną mogą być np. zaparcia, a na pewno nie żadne bakterie, które sobie chodzą od jelit, przez odbyt do pochwy! trzymajcie mie ludzie... :D

Gość Mariii
hm. na człowieka trzeba spojrzeć globalnie, jeden drobnoustrój potrafi wpłynąć pośrednio na wiele narządów, czyniąc zniszczenia, nawet cukrzyca, nadcisnienie ma swoja przyczynę w toksynach których watroba nie nadązy wydalać, to wszystko jest bardzo złozone i nie wyjasnie tego w kilku zdaniach pisanych na ten temat. Ale cóz większośc leczy objawy a nie przyczynę. A farmaceuci i lekarze zacierają ręce :)

Gość ojranyrany
jqkby infeckje okołoodbytnicze miały wpływ na pochwę i wejście do niej, to notorycznie każda koboieta miałaby zakażenie pochwy wywoływane e.coli :o a przenoszenie czegokoliwek (czy to bakterii czy jakichś pasożytów) z odbytu do pochwy związne jest ze złym podcieraniem się. i to by było na tyle

Gość ejo
Witam!!Mam cos podobnego.Zaczerwieniony i piekacy odbyt,do tego miejscami czaem az fioletowy.Najgorzej jak sie zalatwiam.Jak bylam u ginekologa to mi przepisala Posterisan H.Smarowalam prawie miesiac.Jak dlugo sie ma smarowac mascia na hemoroidy??Bo mi ona prawie nie pomagala,tzn zwalczala pieczenie,ale nie usuwala problemu,dalej byl czerwony i piecze po wyproznianiu.Lekarka powiedziala,ze "zylakow jeszcze nie ma".Tylko czemu to nie przechodzi???