Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Domu

POMOCY!!! Straszny ból gardła od 4 dni!!! Co pomoze?????

Polecane posty

Gość Pani Domu

Nic nie pomaga a ból wcale sie nie zmniejsza!!! Wyssałam op. Strepsils-u (wiecej nie wskazane), płucze woda z sola, jem miód, płucze dentoseptem i nic!! W dzień mozna wytrzymać, ale w nocy to koszmar!!! Znacie jakiś specyfik, który by pomógł???

Gość zwierciadelko
tradycyjny obciąg z połykiem.:classic_cool:

Gość Pani Domu
Głupi jestes .

Idź do lekarza. Możesz mieć ostre zapalenie gardła. Mój chłopak wydał kupę kasy na te lekarstwa z reklam tv i dopiero antybiotyk mu pomógł.

Gość Pani Domu
Tak, ale to dopiero w poniedziałek......a jeszcze 2 noce...... dzieki za odzew. A tantum verde ktos próbował??? czy trochę zmniejsza ból??

Gość Pani Domu
W ostateczności spróbuje Kreta.:classic_cool:

Gość Pani Domu
Ej, podszywaczu, odpuśc!!! Naprawde boli jak cholera!!!

Gość Pani Domu
pysiatko :-) a w jakiej cenie ten mucoangin??

Gość Pani Domu
pysiatko---> dzięki. moze dzisiejsza noc bedzie lepsza......napiłam się u znajomego bardzo zimnego wina i to chyba efekt.

Polecam olejek Olbas, sa tez takie pastylki, ale paskudnie smakuja. Inhalacje, na lyzeczce z cukrem + inhalacje. Szybka ulga. Mnie pomagal tez olejek pichtowy. Na allegro mozna kupic go taniej.

Gość ewak
Kup sobie w aptece szałwie w saszetkach , zapaż 2 torebki na pół szklanki wody i dobrze wypłucz gardło przed snem i to samo rano Przez następne 2 dni powtórz czynność.Mi pomaga zawsze.

Gość OLKA18
tez mialam niby ostry bol gardla, a okazalo sie ze to zapalenie tchawicy

Gość elo_
mie pomaga neoangin myśle że jest najlepszy z tych wszystkich specyfików bez recepty i koniecznie do lekarza trzeba iść lub na pogotowie pozdrawiam i życze zdrowia

Gość mówie poważnie
wódka z lodami- nie potrafiłam nic przełknąć. Wkurzyłam się, zastosowałam- duuuuuuuuużą porcje lodów, a potem wódzia. Na drógi dzień moje gardło było ok, głowa troche mniej ;).

Gość Noorma
W tym wypadku to tylko antybiotyk pomoże!!! Idz dolekarza na pogotowie i weż jaknajszybciej po ci się męczyć. Tabletki do ssania tu już nie pomogą niestety.... Pozdrawiam i zycze zdrowia

plucz gardelko polopiryna s - 2 tabletki rozpuszczone w pol szklanki wody (cieplej). oczywiscie idealnie Ci sie nie rozpusci i o to wlasnie chodzi zeby te drobinki Ci na gardle osiadly, pozniej najlepiej przez jakies 30 minut nic po tym nie jesc ani nie pic ;) pozdrawiam i zycze powrotu do zdrowia :)

Gość karthka.
nie wiem,czy ktos ci doradził,bo nie czytalam wypowiedzi,ale moja metoda jest taka ( leczono mnie tak w szpitalu)....na 3/4 przegotowanej ciepłej wody wlac łyzeczke (mała) wody utlenionej,wymieszac i przepłukac 2,3razy dziennie...tylko nie połykaj tego pod zadnym pozorem...np w poniedziałek bolało mnie gardło, przepłukałam i w wtorek juz zapomniałam o bolu. Jesli zastosujesz,daj znac czy daje jakis efekt. Szybkiego powrotu do zdrowia zyczne