Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bridge

Jak oduczyc psa chytrosci na jedzenie .

Polecane posty

Gość bridge

Moj pies zawsze byl chytry na zarcie, ale teraz co sie z nim dzieje to masakra. Biega do smietników , wyzera tam , zjada kotom , a najgorsze , ze nic nie mozna zostawic na stole , bo tylko sie wyjdzie a wszystko znika . Ostatnio nawet wchodzi na lade przednimi lapami , i porywa maslo , cale jajka , lub inna zywnosc , ktora tam stoi. Naprawde mam juz tego dosc. Wogole nic nie slucha. Karmie go 2 x dziennie sucha karma , dostaje rowniez resztki obiadowe po 6 domownikach. To jest suczka , owczrek belgijski , ma 7 lat. Jest jakis sposob , zeby go oduczyc tego nieposromionego wyjadania?? Prosze o rade.

Gość nie ma niestety

Gość na wszystko jest rada
na wyjadanie ze śmietników jest rada. ubieraj jej kaganiec

Gość odciski
katowac go pasem az do skutku skurwysyna

Gość sarponidia
No wiesz mój pies jest też łakomy, co prawda nie ściąga ze stołu i nie zbiera na dworze, ale tu go uczyłam. Ale z tym na dworze to proste, juz wcześniej ktoś poradził, zakładaj mu kaganiec, bo takie zbieranie odpadów jest niebezpieczne i w końcvu si eprzytruje. Jak pies jest młody to duża szansa, że az wiekiem troche mu to minie. Na razie dyscyplina w domu, nie zi\ostawiac jedzenia na stole, bez nadzoru, na spacery kaganiec. A może on troche tego jedzenia za mało dostaje i jest głodny?I dobra strona to, że przynajmniej jje wszystko, nie ma problemu z przygotowaniem posiłków.

Gość blee
odswiezam

Gość tez mam lakome psy
a po cholere odswiezac??

Gość upupup
Trochę stara ta suka i ciężko będzie. Wez kogoś żeby kład jedzenie przy psie i jak pies będzie podchodził i jadł skarć go, to samo jak będzie chciał wziąć jedzenie bez pozwolenia ze stołu.

Gość a jak oduczyc
PAPUGE???!!! mieszka u nas wdomu,nie ma klatki bo niechce w niej siedziec (zreszta sama dziobem otwiera) i wchodzi nogami w nasze jedzenie...:O

Gość sikam do zlewu
Da się. Najlepiej dać do oduczenia jakiemuś człowiekowi co się zna i nie ma kompleksów moralnych przed walnięciem bydlaka...

czy ja dobrze zrozumiałam? Karmisz go dwa razy dziennie sucha karmą tylko? Chyba żartujesz? Miałam kiedys owczarka niemieckiego i pamiętam, że dostawał pełna dużą miche kaszy ugotowanej na gnatach, które potem sobie obgryzał. Też był żarłoczny i nie można było niczego zostawić na stole bo znikało jak tylko stracił nas z pola widzenia ale po śmietnikach nigdy nie wyżerał;) Sucha karma stanowczo za mało jak na owczarka i nie powinniście dawać mu resztek bo przez to właśnie pies tylko czeka aż mu się coś rzuci...

Gość talula
problem leży u źródła-podawaliście mu za pewne jedzenie kiedy i wy jedliście. największy błąd-pies uczy się żebrania a w dodatku przyzwyczaja się do ludzkiego jedzenia. a gdyby dostawał tylko karmę i smakołyki jako pochwałę nie było by pewnie problemu. ciężko będzie to zmienić ale naprawdę wam tego życzę;]

Gość wiertara II
na to chyba nie ma rady 😭

Gość Anna505
Jak będziesz jeść jakieś słodkie to przygotuj sobie pieska karme i zamiast słodkiego , rzucaj karme :) może się da sie tak oszukać :) _______________________________ www.oriflamebeztajemnic.pl Byłam konsultantką Oriflame - dowiedz jak jak tu jest naprawdę...