Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arietta

KREM na dzień w zimę

Polecane posty

Zawsze miałam ten problem - w każdą inną porę roku wszystko wiadome - krem nawilżający na dzień, na noc odżywczy. Ale jak postępować w zime??? z jednej strony kaloryfery, podczas mrozu tez mało wilgoci - należałoby skórę nawilżać. Ale jak tu rano wklepać sobie krem nawilżający i wyjść na mróz? Jestem laikiem ale wyobraźnia tudzież doswiadczenie podpowiadają mi że to co mokre na mrozie zamarza, to co zamarza zwiększa swoją objętość - zawsze mi sie pojawia w głowie doświadczenie z butelką wypełnioną wodą włozona do zamrażalnika :d Wiadomo co sie wtedy dzieje. Wyobrażam sobie moje pory wypełnione nawilżającym kremem :( :( :( Ufff.... Wdzięczna bym była za fachową poradę.

jest na rynku mnóstwo kremów na zimę. Można też smarować buźkę olejami - avocado, migdałowym itd. itp. A tak - na takie mrozy jak teraz trzeba uzywać tłustych kremów. Uczucie świecenia sie jak latarnia moze przeszkadzać ale ja wole to niż leczyć potem odmrożenia. W domu można po prostu zetrzeć krem i bedzie dobrze

Gość piq
Ja smaruję twarz kremem energetyzującym Czekoladowym z DAX Cosmetica na to fluid rozświetlająco-antystresowy z Avonu i na mróz.Mam cerę wrażliwą i czesto do tej pory w zimie miałam kłopoty.A odkąd robię jak wyżej nie mam żadnych problemów.ABSOLUTNE NIE STOSUJ KREMÓW NAWILŻAJĄCYCH.

Właśnie - problem w tym, że wychodzi się w takie mrozy żeby tylko przejechac z punktu A do punktu B ;) Większość z nas kiedy wychodzi rano z domu, który jest punktem A spędza wiekszość czasu w punkcie B w którym to chciałoby się wyglądać jak człowiek (odpowiedni makijaż) a nie jak latarnia morska :(

Gość ANDZIK25
JESTE, DYREKTOREM DYSTRYBUCJI ORIFLAME. JESTEM PO WIELU SZKOLENIACH KOSMETYCZNYCH I WIEM ZE NAWILŻAĆ TRZEBA SIE O KAŻDEJ PORZE ROKU. WAŻNE ABY W KREMACH NIE BYŁO TŁUSZCZY ZWIRZĘCYCH I WODY. W NASZYCH KOSMETYKACH NIE MA TAKICH SKŁADNIKÓW SĄ TYLKO OLEJKI ROŚLINNE A ONE NIE ZAMARZAJĄ. JEŚLI STOSUJE SIĘ MAKIJAŻ TO NAWET PRZY DUŻYCH MROZACH TWARZ JEST ODPOWIEDNIO CHRONIONA, JEDNAK, JEŚLI NIE TO PRZY DUŻYCH MROZACH NP. -20*c NA KREM NAWILŻAJĄCY NAKŁADAMY KREM OCHRONNY PRZEZNACZONY DO OCHRONY SKÓRY PRZED MROZEM. NP KREM OCHRONNY ORIFLAME O KODZIE 4903.

Witaj! Krem nawilzajacy - jak najbardziej, wazne by byl bogaty w wit c, a, e. Szybkosc wchlaniania sie kremu oraz zabezpieczania go na skorze to ok. 3-5 min, wiec warto go nalozy wczesniej niz tuz przed samym wyjsciem. I bardzo wazne - nie wychodzic na zimno ze swiezo-umyta twarza. sama woda bowiem zostaje przyswojona przez skore po ok 20 min, a azatem mzoemy spodziewac sie rozszrzonych naczynek, przebarwien i zaczerwien. Do tego jak najmniej peeligu i kremik odzywczy na noc i super git :)

Gość a....
Andzik25-wynocha.Mam Cię po dziurki w nosie.Jesteś nudna i nachalna.Czy nikt Cię nie nauczył kultury???Chcesz sobie nabić klientów to stań pod latarnią.

Gość prosty i tani
maść ochronna z witaminą A za 2, 5 zł z apteki . Na co dzień stosuje kosmetyki z górnej pólki ale na zime rewelacja