Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolaaaa

Wygrałam walke z brzuchem!!!!

Polecane posty

Gość karolaaaa

W sierpniu urodzilam dziecko. Wciazy przytylam 12 kg. Do swojej wagi z przed ciazy juz wrocilam 56kg/171cm jednak moj brzuch nie byl idealny. Roztepow nie mam zadnych. W ciazy uzywalam kremu Mustela bardzo regularnie POLECAM. Jednak faldka na brzuch po ciazy zostala:( Od 3 tygodni cwicze Aerobiczna "szóstka" Weidera jestem na 21 dniu. Jest to trening tylko dla wytrwałych. Ja sie ostro zawziełam i efekty juz sa:):) Zostało ma jeszcze 3 tygodnie do koncz treningu i napewno go nie przerwe bo warto. Jeszcze musze sie wziasc za talie i na wiosne bedzie super. Dziewczyny bardzo polecam A6W - wartro!!!!

a jak jest z jedzieniem jesz normalnie wszystko???acha-gratuloje ! :)

Gość karolaaaa
Jem normalnie moze troche ograniczylam slodycze ale nie nalezdo osob, ktore sie objadaja jem tylko tyle ile mi potrzeba. Caly czas karmie piersia wiec to tez pomaga.

Gość karolaaaa
Na tym forum jest wszystko dokladnie opisane.

Aerobiczna \"szóstka\" Weidera. Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha. Ćwiczenia \"szóstki\" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni \"szóstka\" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia \"szóstki\" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napięcia maksymalnego. Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu. I tak : 1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu UWAGA!!! Gwarancją całego sukcesu, czyli otrzymanie po sześciu tygodniach wymaganego efektu jest dokładne wykonywanie wszystkich ćwiczeń i bezwzględne ćwiczenie każdego dnia od chwili rozpoczęcia programu. Każdy dzień ma swoją wartość dla motorycznego pobudzenia mięśni brzucha tak, aby nie miały one większej przerwy niż jednodniowa, w innym przypadku zostanie przerwane ich długotrwałe obciążenie, co nie rokuje uzyskania oczekiwanego wyniku końcowego. Opis ćwiczeń wykonywanych w jednej serii: 1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do konta 90o i kolano również zginamy do kąta 90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie 2.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego tą tylko różnicą, że ruch jest wykonywany jednocześnie do obu nóg. 3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są splecione za karkiem, a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami. 4.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce nadal są splecione jak w ćwiczeniu trzecim. 5.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały sens polega na tym żeby wszystkie skrętoskłony wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek). 6.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane do dwóch ostatnich ćwiczeń nierysowałem rysunku bo napweno bedziećie juz wiedziec o co chodzi.

Gość zobaczymy
ciekawe ale nie wiem czy bym to wytrzymala

ja tez robie jestem dizs na 8 dniu i juz widze rezultatu obym tylko wytrwala ale mysle ze mi sie uda, mam pytanie czy jak cwiczenia sie skoncza to wykonujemy je od poczatku jeszcze raz czy cos dalej bo ja chyba bede cwiczyla dalej skoro po 8 sniach juz jest super to po 6 tyg pewnie rewelacja tylk oco jak skoczne ten trening?

dziewczyna a jak pisze ze -1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu ,tzn.? ze jeden raz zrobic kazde cwiczenie i powtorzyc je 6 razy ?? a 2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu tzn. ze 18 razy kazde cwiczenie musze zrobic ?? 4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu tzn. ze po 21 powtorzen z kazdego cwiczenia ???? Prosze odpowiedzcie 2 serie = 2 razy 1 ?? np. 2 serie po 6 = 18 razy powtorzyc kazde cwiczenie ???

Gość ritkaK
Karola jesli karmisz piersia to jasne dlaczego schudlas...tak miala moja kolezanka. Przed ciaza 68, a po tym jak urodzila i zaczela karmic w krotkim czasie wazyla 54! Nie stosowala zadnych diet. Nie wiem na czym to polega ale karmione dziecko "wyciaga" z nas tluszcz :) Sztuka jest utrzymac wage jak sie juz przestanie karmic piersia...

TO JA KAROLAAAA zmienilam nic.Fakt karmienie piersia pomaga schudnac ale nie zawsze, mi pomoglo tylko zostala ta faldka na brzuchu. ONA 22 6 cwiczen to jedna seria jezeli jest 6 powtorzen to np. w pierwszym cwiczeniu robimy 12 po 6 na kazda noge zrobimy cale 6cwiczen i nastepna seria. Jak sie skonczy A6W to zalecane jest 5 tygodni przerwy ale warto w tym czasie cwiczyc nadal tylko jakie juz lzejsze cwiczonka. Ja mam zamiar do wakacji jeszcze raz powtorzyc SZÓSTKE:)

dzieki :) mysle ze z czasem zaczne lepiej rozumiec te cwiczenia a ile zajmuja ci czasu te cwiczenia np 35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu ???

Dzis skonczylam 21 dzien zajmuje mi to ok.13 minut. Miedzy seriami robie gora 10 sekund przerwy. Najwazniejsze jest zatrzymanie na 2-3 sek. w chwili maksymalnego napiecia miesni.

Gość ja mam 16 lat
fajne ćwiczenia :) karolka24 -----> super, że przysłaąś jakieś zobrazowanie, bo ja kompletnie nie czaiłam o co chodzi :)

Gość ja mam 16 lat....
oj, przysłałaś* :D:D:D:D KTOŚ MI KURNA NICKA ZASTZREGŁ!!

dziewczyny ja sobie ten obrazek wydrukowalam i jest lepiej wszystko widoczne ,opisy tez.

Gość 16 mam lat
trudne są te ćwiczenia??

Ćwiczenia same w sobie nie sa trudne.Najgorsza jest ich ilosc, ktora sie zwieksza no i oczywiscie brak przerw.Cwiczenia wykonuje sie jedno po drugim bez zadnej przerwy. Miedzy seriami moze byc gora 20-30 sekund przerwy ja robie sobie ok.10 sek albo wogole jak sie dobrze czuje.

Gość Najgorzej
boli podbródek i szyja:)

Gość buka poka
Szyja to boli jak cię "ciągnie" właśnie szyją zamiast brzuchem. Poza tym krótka rozgrzewka szyi i karku przed ćwiczeniami bardzo pomaga.

Gość jdfiv
Każde inne ćwiczenia na mięśnie brzucha wykonywane z podobną częstotliwością dadzą podobne efekty. Fitnesem interesuję się juz od 20 lat i wiem, że mody zminiają się, nazwy ćwiczeń również. Tak samo jest z tymi ćwiczeniami. Nie wystarczy 6 tygodni, jeżeli chcecie dobrze wyglądać musicie wytworzyć w sobie nawyk ćwiczeń do konca życia.

Gość Justina12345
http://www.a6w.pl/ z obrazkami !! jeszcze nie probowalam ale wyprobuje po porodzie :) Mam nadzieje ze sie nie poddam po 3 dniach :P