Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość La-marii

Co z moimi oczami???

Polecane posty

Gość La-marii

Zaobserwowałam ostatnio , że podczas siedzenia przed komputerem oczy mi wysychają :( i soczewki muszę nico szybciej zdejmować :/ czy to jest normalne - też tak macie, czy moze oznacza to , że soczewki są źle dobrane?

Gość glertyuha
po prostu oczy sie mecza od patrzenia w ekran wysuszaja sie tez tak mam tez nosze soczewki trzba czasami dac oczom odpczac

to normalny objaw, co nie znaczy ze nieszkodliwy - zalecane jest robienie przerw w siedzeniu przezd monitorem i zywanie kropli nawilzających - tzw. sztuczne łzy. Są do kupienia w aptece, np firmy Visin, ale najlepiej zapytac farmaceute.

Ja miałam podobnie - najpierw stosowałam sztuczne łzy , a potem zmieniłam soczewki na Dailies, co nawilżają oczy dodatkowo.

Tragedia - mam to samo. Doszło do tego, że oczy pieką mnie non-stop, praktycznie zawsze są czerwone, więc krople mam zawsze pod ręką, a najgorzej jest w supermaketach - tam momentalnie oczy robią mi się wściekle czerwone jak u królika. Podobno to kwestia oświetlenia. Też noszę szkła kontaktowe, wszyscy mi doradzają noszenie okularów, ale ja mam -7 dioptrii - i tylko taki \"ślepok\" jak ja mnie zrozumie - jakość widzenia w soczewkach przy tej wadzie wzroku jest nieporównywalnie wyższa niż w okularach.

Gość La-marii
O wiec widze, że nie tylko mnie to dopadlo :( Do okularów to na pewno nie wróce, bo ich nie lubie :/ poza tym już się przyzwyczaiłam do soczewek. A te sztuczne łzy pomogą? To muszą byc specjalne do soczewek ?

Gość agataka
zobacz sobie artykul "zmeczone oczy" w kafeterii. wszystko na ten temat tam jest.:)

Gość agataka
Dudi, ja cie doskonale rozumiem, mimo zem slepok -4,5 i -4 :) mam dokladnie to samo. tez nie lubie gogli ;) sprobuj kropli systane furmy Alcon. maja dluga przydatnosc bo 6 mies. od otwarcia i wystarczy wkropic 2-3 kropelek dziennie. wyprobowalam wiele, ale te sa zdecydowanie najlepsze !!! cena taka sobie bo ok. 30 zl. ale sa wydajne wiec nie jest tak tragicznie. ps. wiem cos o tych supermarketach...:(

Polecam krople Aquify , stisuje je przy soczewkach, są dobre bo długo czuć w oku ulgę :) nie ma tak że po 30 min musisz zakraplac następną porcję :)

Gość La-marii
A te soczewki nawilżające pomagają? bo dla komfortu byłabym skłonna zmienic nawet moje dotychczasowe optixy.