Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do eskpertów

Jak długo trzeba czekać na efekty leczenia hemoroidów???

Polecane posty

Smaruje mascia i stosuje czopki juz od 3 dni. Na razie nic sie nie poprawia, ale tez nie pogarsza. Cz jest jakas granica, od ktorej mozna spodziewac sie zadowalajacych efektow??

Nikt z was nie ma hemoroidow? (szczesciarze)

Gość tez tak mam
hmm ja też mam ale raz dolegliowosci sie pojawiaja raz wogole nie daja o sobie znac...ja stosowalam czopki na noc to pomagaly nie pamietam nazwy ale chyba jakies na litere H...wiem tez ze skuteczne sa teraz zabiegi bezoperacyjne poczytaj na tej stronie http://www.onclinic.pl/index-baner-hemoroidy-pomoc.html pozdrawiam:)

dzieki za odp. Do lekarza na razie nie chce isc, krew mialam tylko jeden jedyny raz na poczatku, pozniej juz nie. Mam hemoroidy zewnetrzne, stosuje i czopki (tez na H wiec pewnie te same) i masc Pro-G cos tam. Czopki aplikuje rano i wieczorem, pozniej chce zmniejszyc dawke i aplikowac tylko na noc. Masc tez rano i wieczorem, czasem trzeci raz w ciagu dnia, jak boli (ona od razu znieczula). Oprocz tego robie nasiadowki w zwykle chlodnej wodzie, jak zaleca Tombak. Mysle, ze ogolnie jest to wystarczajaca "pielegnacja", stad moje pytanie - jak dlugo trzeba czekac na efekty???? Od soboty zaczelam to wszystko stosowac, dzis juz wtorek, a poprawy duzej nie ma (moze ciut mniejsze guzki)

Gość Axa
Myślę że 3 dni to za mało, trzeba poczekać z 10-14.

dzieki za odp., jesli tak jest w istocie, to z jednej strony sie ciesze, z drugiej nie, bo chcialabym miec to juz za soba :( ktos jeszcze sie wypowie??