Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pachnąca słońcem

przepis na surówkę

Polecane posty

polecam surowke ktora zrobilam przed chwilka. Starlam cztery marchwki na tarce, dodalam lyzeczke cukru, lyzke smietany i lyzke majonezu. Wymieszalam i jest przepyszna :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale pytam
jaki jest sens w jedzeniu surowki, ktora z natury rzeczy jest niezrdowa, bo ma w sobie cukier i majonez??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość IBS
Dam wam moj przepis na BARDZO DOBRA SUROWKE: 4 pomidory,1 czerwona , 1 zolta, 1 zielona papryka, mloda cebula ze szczypirkiem: Wszystko pokroic pomidory na nie za duze polplasterki,papryki na cienkie paseczki, cebule biala czesc na bardzo cienkie polplasterki,i drobno szczypior, 20 min. przed jedzeniem posolic , popieprzyc i gotowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EmoKiss
Ja starlam 3 marchewki i dodalam 3 lyzeczki kremu chrzanowego ...przepyszne! Zrobilam tez tak: Starlam 4 marchewki dodalam majonezu (tyle ile lubie) oraz dodalam rodzynki...mmmm...PrZePyChOtA Pozdro:*:*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ola ======
hej ja mam kilka przepisow na SUPER SUROWKI :) 1. pekinka poszatkowac drobno kukurydza papryka czrwona w kosteczke majonez fasola czerwona z puszki wszystko wymieszac doprawic do smaku naprawde przepyszna surowka papryka polaczona z fasola daja niesamowity smak:) czasem dodaje do tej surowki pomidory w kosteczke i cebule ale wtedy dlugo nie postoi mi taka surowka bo cebula robi sie gorzka 2. pekinka poszatkowac ogorek swiezy, zielony zetrzec na tarce o grubych oczkach musztarda, majonez, ocet - zrobic sos z tego natka pietruszki poszatkowana wszystko wymieszac (bedzie duzo soku ale po jakis 15 min.) mozna go odlac i dopero wlac sos aha i pocukrowac łyzeczke :) napradwe super surowka :) POZDRAWIAM OLA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majtka
kroimy kapuste pekinska dosc drobno, ogorek zielony scieramy na tarce z duzymy oczkami i odciskamy sok. Mieszamy kapuste z ogorkiem. Do duzego jogurtu naturalnego wciskamy przez praske czosnek (moze byc granulowany) czesto do tego jogurtu dodaje sos salatkowy knorra "sos czosnkowy". Ilosc czosnku wedle uznania. Solimy, pieprzymy mozemy dodac pieprzu cayenne-ale nie warto przesadzać. Przygotowany Jogurt dodajemy do kapusty i ogorkow- mieszamy. Najlepiejwstawic na 15-20 min. do lodowki. Doskonale nadaje sie do dan misnych szczegolnie Schabowego, piersi z kurczaka, frytek, ziemniakow. A Juz doskonale pasuje do dań grillowanych. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×