Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deja vu

kiedy bezpiecznie można zajść w ciąże po pigułkach

Polecane posty

Gość deja vu

Słyszałam że po odstawieniu tabletek powinno sie odczekać jakiś czas przed zajściem w ciąże? Moje pytanie brzmi ile i dlaczego? Czy jeśli zajdę w ciąże wkrótce po odstawieniu pigułek to mojemu dziecku coś grozi? Nie spieszy mi sie z dzidziusiem ale po prostu chciałabym wiedzieć czy muszę bardzo uważać. Bardzo prosze o odpowiedzi, chętnie z własnego doświadczenia.

Tak naprawdę to możesz zajsć w ciążę zaraz po odstawieniu i podobno nie stwarza to zagrożenia dla Twojego dziecka. Ale niestety organizm czasami długo dochodzi do siebie po odstawieniu pigułek. Ja czekałam (czyli uważaliśmy) około trzech miesięcy po odstawianiu, bo jeszcze nie wiedziałam że można próbować od razu. Zaszłam dopiero 9 miesięcy po odstawieniu, czyli pół roku starania:o Jak poszłam do lekarza to pani powiedziała że niestety, ale po 5 latach brania organizm nie zawsze odrazu funkcjonuje tak jak powinien.

Gość magda262
najlatwiej zaraz po odstawieniu czasem lekarze jak kobieta nie moze zajsc w ciaze przepisuja na 1-2 miesiace tabletki antykoncepcyjne.. tak wiec gdyby bylo jakies ryzyko nie podawaliby tabletek i nie kazali zaraz zachodzic w ciaze inaczej jest w przypadku diane

ja zaszłam w ciąze zaraz po odstawieniu.urodził sie zdrowiutki chłopak.pozdrawiam

mi gin powiedział żebym odczekała miesiac-tak tez zrobiłam

Gość ania luba
Trudno okreslić kiedy, kazdy organizm inaczej reaguje. Ja zaszłam trzy miesiące po i straciłam ciąze, natomiast moja kolezanka w miesiąc po i ma teraz cudownego synka. Wszystko zalezy od tego jaki teraz bezdiesz miała cykl.

Gość deja vu
Dzieki za odpowiedzi!! Biore Novynette niecały rok, ale teraz chciałabym przestać. Tak jak pisałam, nie spieszy mi sie z dzidziusiem aż tak, żebym musiała zajść w ciąże już teraz, ale po prostu chciałam wiedzieć, czy gdyby sie jednak przytrafił to byłby bezpieczny.

Gość a ja juz
jak skonczylam opakowanie to odrazu zaszłam,myslałam ze nic z tego ale lekarz powiedzial ze kobiety nawet specjalnie biorą pigulki zeby szybciej zajsc w ciąże.ja akurat w zaczelam barc 1 raz w zyciu i po 1 opakowaniu zaszłam i an dniach bede rodzic.teraz po pigulkach mozna odrazu bezpiecznie zachodzic w ciąże..wiec powodzenia

Gość a ja juz
ja tez brałam te pigułki...