Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzacaAaAa

Glyco-A czy jest skuteczny??

Polecane posty

Gość izoolda
mam pytanie co do stosowania kremów z filtrem jezeli stosuje gliko a tylko na noc a rano go zmywam to czy tez musze stosowac kremu z filtrem??

Gość CytRyNka********
Czy można go stosować Latem? Bo ja się osobiscie boję... nawet przy filtrach

Gość nasta
jest skuteczny po kilku uyciach naprawde pomaga bynajmniej w moim przypadku:LPP:P: wlasnie dzikei temu jak ona sciagnie naskorek to martwe komorki znikqja....na poczatku fakt ojć szczypie...........ale wlasnie oto chodzi musi wyszczypac te bakterir na twarzy moim zadniem jest skutecny....

Gość Arletta123
Hej. Mam pytanie: Czy stosując krem z filtrem np 50 rano mogę na niego położyc warstwę podkładu lub fluidu , a na to pudru? Czy to ma sens? Dziękuje i czekam na odpwiedz.

Gość truszka
pytanie do dziewczyn, które już stosowały/stosują glyco - zauważyłyście, żeby faktycznie zwężał pory, jak piszą w ulotce? właśnie go kupiłam, ale jeszcze się wstrzymam z użyciem, bo podobno nie można stosować na uszkodzoną skórę, a ja mam kilka 'drapków' na ryjku :/

Gość truszka
Arletta- krem z filtrem? W zimie???... O_o

Gość jacobs
Truszka-kremy z filtrem vtrzeba stosowac calyc rok.Nawet jak jest pochmurno to szkodliwe promienie uv przenikaja przez chmury i szkodzą ,Poczytaj troche na temat,Jak nie chcesz kremow z filtrami to nie zaczynaj zabawy z kwasami bo narobisz sobie szkod z przebarwieniami.

Gość Kareline
Hey, mam takie troche nietypowe pytanie: czy glyco a jest w takim szarym opakowaniu? bo spotkałam sie z ta sama nazwa ale troszke innym składem i innym opakowaniem... Z gory dziekuje za odopwiedz. Pozdrawiam

Gość Kareline
Ja kupiłam własnie ten w szarym opakowaniu i... musze przyznac ze jest swietny! Serdecznie polecam. Na poczatku stosowania (moze przez pierwsze trzy dni) wystepuje uczucie mrowienia ale potem jest juz ok, bez zadnych "skutkow ubocznych" :) Naprawde daje efekty!

Gość zwiastunk
Ja go stosuje jakies 3 tygodnie.Uzywam go tylko na noc bardzo cieka warstwe.Mam cere mieszana ze sklonnoscia do zluszczania sie naskorka.Nie uzywam zadnych kremow z filtrami bo lekarz nic mi o nich nie mowil.Zalecil mi natomiast uzywanie kremu Cethaphil ktory jest gleboko nawilzajacy i jest dobry do cery wrazliwej.(wczesniej jakiegokolwiek kremu bym nie uzyla powodowal szczypanie i zaczerwienienie naskorka) Co do stosowania Glico po tygodniu stosowania moja skora wygladala okropnie.Teraz wyglada mniej wiecej tak jak na poczatku , ale dodatkowo zauwazylam ze sie tak bardzo juz nie zluszcza ale wciaz mam czerwone plamy na twarzy w postaci drobnych podskornych krostek.Pryszcze o dziwo przestaly wyskakiwac:), skora jest bardziej nawilzona i sie lekko swieci.Moze powinnam zaczac uzywac kremow z filtrami??Przyznam ze nigdy ich nie uzywalam a skore twarzy smarowalam oliwka wystawiajac ja na slonce:( taka moja dawna glupota.

Gość lina9
glyco ma plusy i minusy.za minusy dziekuje i juz tych plusow nie chce.straszne bulwy mi sie po nim porobily i okropnie podraznil mi naczynka z ktorymi wczesniej nie mialam problemow.sprobóje czegos innego,jest w czym wybierac a tego na pewno juz kupie.mialam jeden problem ze skora to teraz mam dwa. wydac trzeba wiecej kasy bo teraz trzeba leczyc i naczynka.

Gość lina9
do truszki tak zweza pory i skora jest jakby jasniejsza,taka swieza,ladna.lekko napieta,wygładzona.

Tez jestem posiadaczką tego kremu;) Kupiłam go przez przypadek, poleciła mi go farmaceutka. Kiedy mi go sprzedawała powiedziała, żę nie moge zapomnieć o kremie z wysokim filtrem. Kwasu nie można stosowac na pryszcze, ropne stany i czerwone krostki, bo kwas je poprostu wyzera i pozostawia bolące strupki i ogromne plamy na twarzy;/ Ja juz po pierwszym uzyciu kwasu zauwazylam, ze skora jest mieciutka, taka jasna, ale też napięta. Niestety kwas bardzo mocno zluszczyl mi skore i szybko go odstawilam, bo wygladalam jak straszydlo(nie moglam nawet nalozyc podkladu, bo na twarzy mialam skorupe). Czlowiek uczy sie na bledach, tak wiec postanowilam po kilku tygodniach sprobowac jeszcze raz, ale nie nakladalam juz krtemu na cala noc tak jak za poprzednim razem, tylko na 15 minut wieczorem;) No i rzeczywiscie teraz zaczal mi pomagac a nie szkodzic;) Tak, wiec efekt zalezy przede wszystkim od ilosci i od tego jak czesto nakladamy krem. Ktos tu juz napisal, że krem albo może naprawde pomoc albo strasznie zaszkodzic, a wszystko zalezy od umiejetnego uzywania kwasu;)

lina9---> Jestem zaskoczona, ze kwas wplynal na Twoje naczynka;/ Ja za pierwszym razem tez mialam koszmar na twarzy, bo nieumiejetnie aplikowalam kwas, ale za drugim razem wszystko mialam pod kontrola;) tzn. trzymałam kwas 15 minut nie więcej, potem nakładałam chłodząco- nawilżający żel do twarzy na całą noc i rano buzia była jak nowa;) Rano nakladalam Acne derm a wieczorem znowu kuracja kwasem i żelik;) Kurcze jak to fajnie mieć wakacje, nic nie robić i siedzieć z maściami i kremami na twarzsy i widzieć, że cera nareszcie staje się ładna;) Kilka tygodni i nareszcie odnowilam w sobie co nieco;) hehe. Po powrocie do szkoly pewnie sznowu zawitaja zaskorniki, nadmiar sebum i te sprawy;/ ahh...

Gość lina9
stosowałam bardzo umiejetnie...

AniuŚś napisz prosze co miałaś na mysli piszac ze na poczatku mialas koszmar na buzi? Ja zabralam sie wlasnie za stosowanie glyco-a i dzis (3-4 dzien stosowania) mnie potwornie wysypalo na calej buzi. Nie wiem czy fatygowac sie do dermatologa (zważywszy ze kazdy ktorego znam to jest do bani) czy zejdzie samo? blagam o rade

Gość Misia8999999
trzeba umiec i wiedziec kiedy mozna stosowac glyco a. po pierwsze to nie lek na trądzik! pomaga rozjaśnic buzie i zmniejszyc blizny. mozna go stosowac po zaleczeniu trądziku tzn gdy nie ma nowych wyprysków,pryszczy,grudek,kostek,ranek...poczatkowo nie stosowac codziennie! ja na poczatku uzywałam 2 razy w tyg,potem 3,aż przeszłam na co 2 dzień. stosuje jeszcze na przemian aknemycin aby nic nowego mi sie nie pojawiło. Stosuje glyco 5 miesiąc i jest pieknie :) jestem bardzo zadowolona mi bardzo pomógł. nie zmywałam go tak jak pisało w instrukcji tylko zostawiałam na całą noc(tylko nakładac odpowiednią ilosc niewqielka i dobrze wsmarowac) rano myje i nakładam kremik. zadnego wysypu nie miałam nigdy,ani zaczerwienia,no moze na samym poczatku. dostałam dobre rady od p.dermatolog(te które równiez tutaj Wam pisze). teraz biore peelingi kwasem glikolowym-ostatnio 70% stężenia strasznie piekło,skóra łuszczy sie i miałam po nim podraznienia skóry! ale p[o tyg jest ok.warto pocierpiec by byc piekną metody z kwaseem glikolowym sa najlepszymi podobno sposobem na blizny potrądzikowe :) polecam i pozdrawiam

Gość cynama
wg mojej kosmetyczki, a teraz i mnie - rewelacja.. tylko trzeba na słońce uważać (na dzień krem z faktorem). I dobrze raz w tygodniu zrobić sobie maseczkę odżywczą/nawilżającą. A kupuję w rewelacyjnej cenie 32,50 zł na www.FajnaApteka.pl mają w jakiejś ciągłej promocji, czy coś. Jak mi się skończył i chciałam kupić normalnie w mieście to masakra jakaś ponad 50 zeta krzyczeli. także polecam do stosowania, ale dobrze żeby też jakaś specjalistka = kosmetolog czasem sprawdziła co i jak.

Gość aaawizo
Muszę napisać, bo już po raz setny widzę : promienie UVA powodują przebarwienia, przenikają przez szybkę i nawet w domu nie mozesz czuć się bepiecznie! Totalna BZDURA. UVA odpowiada za powstawanie nowotworów w skórze, za powstawanie barwnika (melanina) odpowiedzialne są promienie UVB - tym samym za przebarwienia. To prawda, że UVA przechodzi przez szybę, ale przechodzi też przez ubrania! Czy ktoś kiedykolwiek dostał przebarwien od słońca chodząc ubranym od stop do głow?

Gość GwiezdnaKalarepa
Hej, czy glyco-a działa na DZIURKI I BLIZNY POTRĄDZIKOWE? Wszyscy piszą tylko o przebarwieniach, a ja chcę się tych okropnych blizenek pozbyć!