Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora i zmartwiona

Pieczenie i zaczerwienienie sromu...

Polecane posty

Gość chora i zmartwiona

Takie objawy jak właśnie w tytule...i jeszcze swędzenie dochodzi... Mam to już drugi raz... i nie wiem co to... Za pierwszym razem myślałam, że sobie podrażniłam żelem pod prysznic.. bo używam normalnie delikatnego płynu do higieny intymnej. Ale teraz nie miałam incydentu już z żelem...Dbam o higienę, więc to nie jest przyczyną... Wiecie co to i czy znacie sposób na pozbycie się tego przykrego zjawiska...?

Gość zdrowa i zadowolona
Nie rozumiem dlaczego nie pojdziesz do lekarza?Czy naprawdę myślisz że otrzymasz w taki sposób radę jak to wyleczyć?

Gość chora i zmartwiona
przed pójściem do lekarza chciałam się o tym czegoś dowiedzieć... Poza tym mój lekarz przyjmie mnie za dwa tygodnie, bo jest na urlopie a do innego konowała nie pójdę... Mam nadzieję, że odpowiedziałam na Twoje pytanie...

Gość zdrowa i zadowolona
Nie bardzo bo jak mnie swędzialo i pieklo to w te pędy pobiegłam prywatnie czy tam do spółdzielni-nieważne.A czego niby się chcesz dowiedzieć przyczyn moze być tysiąc trzysta.Jeśli Ci napiszę ,że może to grzybek to co z tego?Lekarstw konkretnych nie kupisz bez recepty.Jeśli chcesz czekać dwa tygodnie-nie ryzykowałabym-to chociaż kup sobie clotrimazolum(bez recepty ok 3 zł).Lagodzi swędzenie i nie zaszkodzi na pewno

Gość ja powiem Ci
dzięki... Grzybicę też miałam, ale objawiała się w inny sposób (właściwie w żaden, w cytologi tak wyszło) na to mam jeszcze leki, p. doktor przepisała mi ich jakoś więcej, niż zalecała... Ale zresztą, nie będę przecież ich brała sobie profilaktycznie...

Gość ja powiem Ci
poza tym, nie sądziłam, że przyczyn tego może być dużo :) ehh czemu nic nie może być proste...

Gość a może to choroba sieroca

Gość no ja mialam to samo
i bylam u lekarza - nakazal nie jesc slodyczy a pic duzo soku z kiszonej kapusty(chodzi o kwasne) i nakazla uzywac clotrimazoul. Rzeczywiscie pomoglo ale to co jakis czas wraca:o co jakies 3 tygodnie znowu musze rozpoczynac kuracje - nie wiem dokladnie co to jest... Na pewno grzyb,ale... moze ma jakies szersze podloze, moze jest jakis sposob by to tak czesto nie wracalo:o

Gość o jezuu
nie przesadzajcie, gdyby tak kazdy mial latac z byle pierdola po lekarzach, to kolejki bylyby jeszcze wieksze, a wizyty jeszcze bardziej odlegle! To moze byc grzybica albo jakies zapalenie. Kup sobie czym predzej w aptece TANTUM ROSA i przemywaj tym pochwe, tak jak jest podane na ulotce. Poza tym mozesz kupic jeszcze masc CLOTRIMAZOLUM. Jesli po paru dniach stosowania tych specyfikow, zapalenie nie minie, a wrecz sie nasili, to wtedy trzeba bedzie pojsc do lekarza. Mozesz tez odstawic plyn do higieny intymnej (niby delikatny, ale to sama chemia) i przemywac pochwe np. chusteczkami Nivea do higieny intymnej, z rumiankiem - bardzo fajne. Albo w ogole naparem z prawdziwego rumianku lub szalwii.

Gość prawie 50-latka
A moze ostatnio zażywałaś antybiotyki?........... jeśli tak to masz brak flory bakteryjnej , male czopki zaradza wszytkiemu. Zycze zdrowia.

Gość chora i zmartwiona
dzięki dziewczyny, jutro kupię ten CLOTRIMAZOLUM. i zobaczę co zadziała... Może faktycznie coś z tą florą bakteryjną, a może podrażniłam sobie tym żelem ... już sama nie wiem.... poprzednio wszystko minęło jak dostałam okresu... jeden dzień i po krzyku.. a męczyłam się w tydzień... Tylko wtedy to właśnie sądziłam, że to podrażnienie...

Gość chora i zmartwiona
No dobra... znów dostałam okresu... To pieczenie okazuje się zwiastunem... A do tego jak przed braniem pigułek miałam okres raz na dwa miesiące czy dłużej, tak teraz po zakończeniu (już ze 4 miesiące) mam okres dwa razy w miesiącu.... Wiecie? Zapisała się do grzebologa....

Gość manuskrypt5
to boli jak cholera.... to w koncu udac sie do ginekologa czy dermatologa...

Gość izabelką
No szkoda, że nikt już się wiecej nie wypowiedział, np sama zainteresowana tematem : / Bo od jakiegoś czasu mam prze okresem i po taką dolegliwośc. Byłam u lekarza już dwa razy i na "oko" stwierdziła, że nic mi nie jest ;/ do tego cytologia sprzed jakis 8 miesiecy jest ok, wiec tym bradziej stwierdzila ze jest ok :/ wymusiłam coś na grzybice, ale chyba nie pomoglo...Zastanawialam sie takze nad tabletkami antykoncepcyjnymi, czy to nie ich zasługa :/ Sugerowalam chyba wszystko co mogłam Pani doktor a ona była jeszcze obrażona że smialam sie odezwac..

Gość owsianka85
właśnie przeczytałam wypowiedzi na tym forum ponieważ kolejny raz przed okresem mam to cholerne pieczenie sromu i w dodatku z pochwy wydobywa się śluz z białymi grudkami:/ blech! nie zażywam pigułek więc wykluczam podejrzenie tych piguł o to schorzenie. Krem Clotrimazolum owszem pomaga dwa dni aplikacji i po problemie- al dlaczego to wraca!!!?

Gość kamaz
wraca, bo jesteś deklem??

Gość Kaja22
Sam jesteś deklem polecam ecovag kapsułki ;-)

Gość karusia111
Tabletki mogą się przyczyniać do grzybicy i to bardzo, tak samo w okolicach okresu jesteśmy bardziej narażone na to paskudztwo. Żeby temu zapobiec bierz Gynophilus. A jeżeli ginekolog nie chcę pomóc to najlepszym rozwiązaniem będzie go zmienić:)

Gość Nie martwcie się!
nie martwcie się drogie dziewczęta! to jest całkiem normalne - w końcu i ja tak mam... czytałam sobie gdzieś, że przed okresem zmienia się odczyn w pochwie, to znaczy, że zmniejsza się jej kwasowość a to znowu oznacza, że jest bardziej podatna na wszelkie bakterie i grzybki. niestety koleżanka powyżej skoro ma serowate wydzieliny... potrzebna jest specjalna kuracja, ale to nic poważnego. zalecam na takie dolegliwości stosowanie globulek z kwasem mlekowym, lub tabletek z kwasem mlekowym (to doustnie), np. lacibios femina. i również skłaniam się do clotrimazolum już od najpierwszego zapieczenia i niepokojącego zaswędzenia, profilaktycznie nie zaszkodzi.

Gość magda19882
Witam ja mam podobny problem... nie stery zauważyłam u siebie pieczenie delikatne zaczęłam smarować CLOTRIMAZOLUM i jak narazie jest mniejsze pieczenie i przemywam się Laktacydem zauważyłam że mam tak przed okresem i jest to dokuczliwe jak nic :( nie wiem czy jest to normalne dodam ze nie mam żadnej wydzieliny tylko pieczenie delikatne .

Gość załamana!
zxzxz

Gość załamana!
WITAM! MAM TAKI SAM PROBLEM! PRZED OKRESEM TO SIĘ DZIEJE! DOSTAŁAM ROZWOLNIENIE A POTEM WYSIKAŁAM SIĘ NA DWORZU NA WIETRZE!,NIE PODTARŁAM SIĘ. A WIECZOREM NIE MOGŁAM JUŻ CHODZI TAK BOLAŁO ! I TO CIĄGLE POWRACA! BÓL JAK CHOLERA! TERAZ PISZĘ DO WAS I ZWIJAM SIĘ Z BÓLU ! PIECZE!!!!!!!!! WIĘC TAK POSZŁAM DO GINEKOLOGA I STWIERDZIL GRZYBICE! DOSTALAM LEKÓW ZA 300ZŁ ! TAK 300ZŁ!!!! DOPOCHWOWE,DOUSTNE I MAŚCIE! ODRAZU POMOGLO! TAK SZYBKO JAK POMOGŁO TAK SZYBKO WRÓCIŁO! NO I TRAFIŁAM DO SZPITALA I TAM STWIERDZILI NIE GRZYBICE TYLKO ZAPALENIE PĘCHERZA MOCZOWEGO! DOSTAŁAM LEKI ZA K.40 ZŁ ! I PO 3ECH TYGODNIACH WRÓCIŁO! PŁAKAŁAM BO TO WŁASNIE W TAMTYM TYG ! A DO DZIŚ BOLI ! I ZNÓW WRÓCIŁAM DO TEGO GINEK CO MI ZA 300ZŁ PRZEPISAŁ LEKI I NADAL TWIERDZIŁ,ŻE TO GRZYBICA ZAPISAŁ MI LEKI ZA 90 ZŁ ! NIE POMAGA A MINEŁO JUŻ 5 DNI! BOLI BOLI BOLI

Gość załamana!
JUTRO JESTEM UMUWIONA U PRYWATNEGO GINEKOLOGA! NAPISZE WAM CO STWIERDZIŁ AHA CLOTRIMAZOLUM NIE POMAGA MI JESTEM ZAŁAMANA,NIECHCE MI SIE ZYC Z BÓLU WYJE JAK KOJOT! A DO TEGO GINEKOLOG KAZAŁ BRAC LEKI NA GRZYBICE MOJEMU PARTNEROWI !!!!!!BO TO ON MOŻE PRZENOSIC BAKTERIE Z PENISA !

Gość załamana!
proszę napiszcie coś ! pomóżcie

Gość ado
u mnie jest swędzenie tylko gdy bieliznę płókam w płynach zmiękczających

Gość załamana!
o nie pomyślałam! a może to od proszku jak się pirze majtki!

Gość aqu-qu
załamana, współczuję, ale za dużo wykrzykników i wyłącz Caps locka.... twój partner też powinien się leczyć, bo może cię zarażać. Co dokładnie cię boli/piecze? przy wejściu do pochwy czy cewka moczowa?

Gość załamana!
wejście do pochwy ! a do tego bolą nerki czasami ! i podbrzusze! bralm wsyzstkie moliwe leki nawet jakies z zórawiny !

Gość załamana!
mój mąz używa tylko i wylacznie prezerwatyw,nie uzywam lekow anty! ale zdaza sie ,ze czasem bez prezer... ale strasznie dbamy o chigiene! 3 lata temu pochwa mi puchneła ,rowniez nie moglam chodzic ale podleczyli mnie, a teraz pieczenie!!!!!!!!!

Gość załamana!
przyszlo mi na meila jakas odpowiec ale sie nic nie wyswietlilo! ciągle biegam do wc,gdyż czesto zaczelam oddawac mocz podczas tej choroby ! po pare kropelek ale oddawanie takiego moczu strasznie boli