Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygaaaa

boje sie isc do ginekologa...

Polecane posty

Gość zygaaaa

witamw szystkich :) mam problem tzn chcialabym sie wybrac do ginekologa po tabletki anty ale strasznie sie boje ...moge sama sobie kupc tabletki albo sama sobie dobrac? pozmozcie mam 19 lat zeby nie bylo podzrawiam wszystkich

Gość doooo
Jak sama kupic tabletki? Musisz miec recepte

Gość tyłka chłopakowi
się nie wstydzisz pokazać,ale po tabletki isć to wstyd?? Kurcze ,przecież nie ma czego!Później będziesz pisać na topicu: czy to ciąża?? Pomyśl!!

Gość Lulapalula
łykaj... za 10 lat bedziesz chciała mieć dzidziusia, a tu ..kicha ale Twój wybór...

Gość OOooOOoo
Ooooo moherowy beret sie odezwał.... i straszy;) Mi gin przepisał Novynette nie robiąc zadnych badań. Po miesiącu miałam tylko przyjść do niego na "wywiad". Biore Novynette i jak dla mnie - rewelacja:) Biore je ok dwa lata. Oczywiscie juz w trakcie brania robiłam ze dwa razy cytologie i próbe wątrobową i jest ok. Zaczełam je brac jak miałam 24 lata

Gość zygaaaa
dzieki wam wszystkim ...chyba naprawde pojde.. :*

Gość agam73
Idź, idź. Przyda się, chociażby ze względu na cytologię. Nie daj się zbyć, musisz ją zrobić, bo jeżeli istnieje zagrożenie rakiem szyjki macicy to piguł brać nie możesz. A LULAPALULA musi jeszcze kilka forów poczytać, bo gówno wie o antykoncepcji hormonalnej. A najlepiej do lekarza się wybrać i nie pieprzyć publicznie głupot.

a moj gin cytologie zrobil mi dopiero po 1,5 roku brania tabsów. poza tym NIGDY nie badal mi piersi a o zwykle badanie sama muszę się prosić. jak ktoś zna dobrego gina z katowic lub okolic to prosze o info:)

Gość agam73
No to nieźle. Moja gin nawet nie chciała słyszeć o recepcie przed kompletem badań.

Gość zygaaaa
ale co ja mam powiedzic w gabinecie?? chciałabym brac pigułki..jak to sformułować?? Co powiedzałyście???

Gość jarpen
no poprostu że "chcialabym zacząc brac pigułki antykoncepcyjne czy moze mi pani przepisać?" masz 19 latnikt się na ciebie krzywo nie spojrzy:) uwierz ze u ginekologów są kolejki 13-14 latek (im nie jet głupio) więc nie bój się :)

Gość ja powiem Ci
powiedz że rozpoczęłaś współżycie i że chciałabyś zabezpieczać się tabletkami. Dobry grzebolog zrobi Ci badania podstawowe (wątroba ważna) i badania hormonalne (żeby nie było, że np. zaczęłaś strasznie tyć czy coś w tym rodzaju)... Nie ma co się wstydzić, bo możesz przypłacić to swoim zdrowiem.

Gość nastkaaa
idz do gina i nie panikuj nic ci tam nie zrobi!!!!!!!!!!!!!!!zbada cie zrobisz proby watrobowe i bedziesz musial chodzic do niego regularnie badac cie co jakis czas.i tyle.lepsze to niz niechciana ciaza!!tylko bedziesz musial robic badania hgormonalne i ok bedzie!!jestem z toba!!!

Gość nastkaaa
zna ktos dobrego gina z lublina???ja mam swojego ale chce teraz zmienic bo za duzo place!!!

Gość mishaaaaaa
Mnie ginekolog przd przepisaniem pigułek nie zalecił żadnych badań. Przepisał mi Harmonet i powiedział, ze zawiara najmniejsza dawke hormonów.

Gość agam73
Nastka, gdzie chodziłaś? Ja korzystam z Luxmedu.

Gość sosik
Ej dziewczyny , jaki to gin przed przepisaniem tabletek zleca tyle badań, to sie chwali ,ale ja sie nie spotkalam z czyms takim. Chybaze prywatny.Ja od 2 lat biore tabsy i zaden lekarz- a bylo ich trzech nie zlecil mi badan hormonalnych, a wielkorotne próby ubłagania o podsatwowe badania , kończyly sie z wykle tylko próbami watrobowymi i to patzyli na mnie jakbym nie wiadomo co chciala.A jak pierwszy raz poszlam po tabsy-moja pierwsza wizyta u ginekologa , to pani doktor powiedziaal ,ze na razie mnie nie zbada i poczeka az KTO inny przetrze jej droge-hehehehe. Zbadala dopiero przy drugiej wizycie.Ale idź koniecznie do lekarza - kiedys musi być ten pierszy raz. Zresztą nie taki diabeł straszny...

Gość zygaaaaa
dzieki wam dziewczynki :) ide w poniedzialek nie ma co ;p mam nadzieje ze tylko po tabletkach nie przytyje ;) piersi chetnie ale reszta zdeydowanie nie ;) buzki

Gość zygaaaaa
bylam i przepsal mi logest obecnie wzielam 4 tabletke ale boje sie sexu bez zabez....

Gość zygaaaa
hmm sevia tez sie boisz? to chyab nie tylko my ;)

Gość shejdimathers
tez mam duzy strach przed pierwsza wizyta,mam 17 lat i przy aplikacji tamponu wyczulam jakiegos guzka(wielkosci okolo 2,5 cm) jakies 9 cm od wejscia do pochwy,nei wiem co to jest,nigdy jeszczenei wspolzylam,ten guzek mnie nei boli ani nic, nie wiem nawet kiedy sie pojawil,boje sie ze to jakis rak i ze bedzie mi kiedys przeszkadzal....powiedzialam to mamie a ona spojrzala na mnie jakbym calarodzine siekiera zabila,nie wiem oco jej chodzi..zaczela potem gadac ze to przez sex :/ jej nic nei da sie wytlumaczyc. boje sie teraz do niej zagadac. jestem ze Stargardu i nie znam zadnego dobrego ginekologa. wszyystkich znajomych pytalam sie jzu o rade. nic ciekawego mi nei doradzili.znacie moze jakiegos dobrego ginekologa ze stargardu?? najlepiej jakby to byla pani ginekolog. dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam. prosze o odpowiedz na majla.

Gość boju boju
No ja tak samo sie boje , wspolzyje od dwoch lat a jeszcze nie bylam , caly czas to przekladam.....kurde a jak cos jest nie tak...chyba musze sie przelamac i tobie tez radze , i to nie chodzi juz o tabletki , ale o same badanie czy wszystko jest wporzadku!!

Gość a ja niedawno
sie zdecydowalam i nie ma sie czego bac:)tez poszlam po tabsy:):):)serio serioo to nic strasznego:)ubierz tylko dluzsza bluzeczke albo spodnice zeby mniej sie krpeowac przed wejsciem na fotel:)to nic nie boli:) cmoki

Gość do OOooOOoo
a czy te tabsy nowynette pomagaja tez na cere??