Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karaoczka

Jak przygotowac sie do ciazy. Starania. nowy topik

Polecane posty

Gość karaoczka

poczytalam inne topiki i są super, tylko ciezko sie tam zadomowic, sa osoby ktore rozpoczynaja starania o dzidzie? pogadajmy sobie:)

Gość mala czarnaa
witam serdecznie. widze ze malo zainteresowanych tematem, ja dolaczam, jesli mozna:)

Gość młalila
i ja dołączę ;) choć nie wiem czy pasuję bo może nie tyle co się staramy co - nie staramy się uważać :) bo oboje chcemy dzidzię ...

Cześć dziewczyny, ja już jestem Kulista ;) , ale mogę Wam coś poradzić: zróbcie sobie badania na to, czy przechodziłyście różyczkę, toksoplazmozę i cytomegalię. Powodzenia w staraniach 🌻 Nam się udało za 2. razem :)

Gość karaoczka
brzusio, fajnie masz:):):) gratulacje:) no tak trzeba zrobic badania - to napewno:) ale co pozatym? jakies witaminki? ja przyjmuje kwas foliowy od kilku miesiecy, choc przyznam sie ze troche nieregularnie, czy wiecie moze czy to ma jakies znaczenie, tzn jak misie konczy opakowanie to zanik m kupie kolejne to kilka dni mija:) czy tak wolno?

brzusia zapomniala takze o kwasie foliowym...mozecie przyjmowac tez witaminy dla ciezarnych.. sa zalecane ciezarnym karmiacym mama ale i tym przed zajsciem w ciaze tez (tak pisze na ulotkach) aaa.. i slyszalam ze po MATERNIE sa dzieciaki guliwery :) takie ponad 4 kg :) (tablety tez wielgarne ;) ) dlatego ja zdecydowalam sie na feminal :) dbajcie o poziom zelaza..juz przed ciaza.. Bo maluszek wyciaga co chce :) To tez dlatego juz w 2-3 miesiecu mialam anemie.. pijcie duzo sokow przecierowych i wcinajcie warzywka.. :) i nie starajcie sie na sile.. bo sie wszytko tylko przedluzy :) tak ma wiekszosc wlasnie kobiet.. za bardzo chca.. i dlugo czekaja:) z topicu radze zrobic klubik spotkan... aby nie bylo tylko 1.. dzis sie nie udalo... Zycze powodzenia :)

Karaoczko=> ja też ten folik przyjmowałam trochę nieregularnie, bo czasami zapominałam. Gdy powiedziałam mojej lekarce, że chcę brać folik przed zajsciem w ciążę, to mnie ochrzaniła. A ja i tak brałam, bo z kolei inny lekarz zalecił, że trzeba. Takie jest zdanie większości. Tak więc folik - koniecznie, a inne witaminy, to najlepiej po konsultacji z lekarzem, bo np. mój gin zalecił feminatal dopiero w II trymestrze ciąży. Najlepiej zrób sobie badania i idź z nimi do gina, on ci powie, co masz przyjmować dalej. Rusałko 🌻

Gość karaoczka
fajnie ze ktos tu sie pojawil:) mam nadzieje ze bedzie nas wiecej:) ja w sumie tez nie starm sie uwazac:)hih z badan na razie tylko badanie krwi wykonalam i od pol roku walcze troszke z zelazem(ciagle mam malo) ile macie latek dziewuszki?