Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blue-berry

drga mi powieka - co to moze oznaczac?

Polecane posty

Gość dhsjak
blue_berry ===> ona :)

Gość blue_berry
===>el ektryku jaki Ty jestes zabawny;)

Gość blue_berry
===>dhsjak no wlasnie, to ciekawe ze u facetow jakos takie dolegliwosci sa rzadsze

Gość studentka medycyny
polecam kompleks: magnez, wapn, cynk mniejsze ilosci kawy, wiecej mleka

Gość dhsjak
blue_berry ===> tak myslisz? A co z tymi wszystkimi, ktorzy godzinami na gg przesiaduja? ;) :P

Gość blue_berry
===>dhsjak nie mam pojecia, jakos mam z takimi najmniejszy kontakt, no a jesli juz to o tym nie ggadamy. a moze oni po protu mniej sie przejmuja zdrowiem

Gość blue_berry
===>studentka medycyny dzieki za rade, wlasnie na mleko ostatnio tez mnie wzielo:) a i owoców jadam malutko..

Gość Langa
a mi tez drga i widze ze tak jakby rzesy sie zazebialy jak mrugam , i jak otwieram powieke to wlasnie widze jak rzesy sie ruszaja - nie pale i nie pije kawy, ale stresu troche mam, moze faktycznie ten magnez kupie... ( i czekolade ;D)

Gość frufru
'no bo brak ci potasu - np.Kalipoz-mają 391mg jonów potasu " Kalipoz jest na receptę. jak ktoś chce sobie rozwalić serce to proszę bardzo, niech bierze bez konsultacji lekarskiej. radzę suplementację magnezu i witaminy B6 oraz równoczesne obniżenie spozycia sodu (mniej soli). gospodarka magnezowo-sodowo-potasowa sa ze sobą sprzężone, wyregulowanie jednego ureguluje drugie. i nawadniać organizm. jak nie pomoże to odczekac i kuracja magnezowo-potasowa - Aspargin, Asparaginian Extra. jak nie pomoże to do lekarza.

Gość Fryt
Ze masz za małe steżenie TetraHydroCannabinolu we krwi.. Muszisz udac sie do najblizszego dilera nakupic trawki i jarac caly czas ;DD Nie gwarantuje ze ci przejdzie ale nie bedziesz zwracac uwagi na to

Gość to oznacza
ze pomyliłaś forum

Gość Patka Bz
Hejka, ja też miała podobny problem i okazało się, że to właśnie niedobór magnezu. Kupiłam w aptece jakiś preparat, ale po tygodniu mnie zaczął żołądek boleć. Przestałam brać a po jakimś czasie zaczęły mi się do tego skurcze w tylnej części uda i czasem w łydkach tak jak u kolezanki wyżej. W internecie trafiłam na artykuł o przyswajalności magnezu i dowiedziałam się, zę najlepiej przyswaja się chelat. Kupiłam chela-mag b6 i biorę do teraz, szybko ustąpiły dolegliwości, w krócej niż 2 tygodnie. :)

Gość Urszula87
Nie kupujcie Neomagu forte bo to strata kasy. Źle się przyswaja, u mnie nie dał żadnych efektów a brałam przez 5 tygodni.

Gość Fifinka27
Ja mam problem nie tylko z drganiem powiek, ale też często łapią mnie skurcze. Lekarz stwierdził, że to niedobór magnezu. Zamiast łykać tabletki, zamówiłam sobie żywą sól magnezową. Dosypuje do kąpieli i jest ok.

Gość gość
U mnie do drgania powiek dochodzą też problemy ze snem i koncentracją. Żywa sól magnezowa świetnie się sprawdza w dolegliwościach związanych z niedoborem magnezu.

Gość gość
A magnez bardzo dobrze się wchłania w kąpieli w takiej soli.

Gość gość
Miałam ten sam problem, poradziłam sobie, choć nie było to łatwe. Walczyłam przez ponad pół roku, w tym czasie powieka przestawała, a potem na nowo drgała, aż w końcu przestała na dobre! Poświęciłam dużo czasu na zaciągniecie informacji na temat diety i przyswajalności magnezu. Wysunęłam wnioski i zaczęłam działać: -Odsunęłam czarną herbatę i kawę (wypłukuje magnez), Jesli zielona to tylko szklanka dziennie ( tez wypłukuje mikroelementy), Codziennie butelka wody mineralnej wypita ( ważne !) po trzy, cztery łyczki co jakiś czas ( przy wadze 50kg, przy wyższej więcej ), Tabletki z magnezem Chela-Mag B6 forte 2x dziennie po jednej ( najlepiej przyswajalne), Codziennie platki owsiane : zalać do ich poziomu wrzątkiem, odczekać aż przestygną, dodać kefir, miód, słonecznik, pestki dyni, orzechy włoskie. Codziennie jeść trzy morele suszone najlepiej niesiarkowane Dwa razy w tygodniu jeść wątróbkę najlepiej cielęcą lub wołową ( ja jadłam drobiową ) co ważne z wit.C czyli np. z papryką, kapustą kiszoną bądź sokiem pomarańczowym. Często jeść kaszankę ( nie doceniana) Pić szklankę soku pomidorowego na potas (dobry ten z Biedronki) Myśle, ze chyba wszystko wymieniłam, na pewno Wam pomoże tylko trzeba uzbroić sie w cierpliwość ponieważ magnez przy dużym braku wypłukuje sie tez z kości wiec nadrabiając myślimy, ze juz jest dobrze, a tu znowu zaczyna drgać ponieważ zasiliło kości, a krew nadal jego potrzebuje żeby rozprowadzić dalej. Tabletki jedzcie po posiłku ( ale nie po jogurcie czy kefirze) jesli wystąpi biegunka na chwile odstawcie. Obecnie dalej stosuje sie do tych wytycznych, ale biorę tylko jedną tabletkę sporadycznie, bo organizm sie przyzwyczaja i nie pobiera wtedy z pożywienia. POWODZENIA!!!

Gość gość
Zapomniałam dodać, że podczas uzupełniania magnezu i potasu nie powinno się pić wina, a najlepiej żadnego alkoholu ( wypłukuje), a po każdym wysiłku dodać do szklanki wody tabletkę z elektrolitami np.Litorsal , bo razem z potem ucieka sól i potas

Gość gość
Wchłanianie w kąpieli jest o wiele skuteczniejsze niż taka kuracja. Bez tabletek, nie psujemy układu pokarmowego. "Ukryte terapie" - dobrze przeczytać jak można uniknąć niepotrzebnego zaśmiecania organizmu. Autorem jest lekarz, który za nic ma koncerny farmaceutyczne.

Gość katiuszka

Próbowałam i takie kąpiele w soli morskiej która miała podobno duża dawkę magnezu, nie pomogło. Przeszło mi dopeiro po leku Laktomag B6 bo ma magnez w przyswajalnej postaci  razem z witaminą B6 co wspoaga przyswajanie . Mozna go rozkruszyć i podać też dziec uw formie zawiesiny - ma przyjemny bananowy smak. Ja podaje też synkowi bo dużo trenuje i cierpi na bole nóg i skurcze