Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika21

Czy czerwoną herbatę liściastą mozna parzyć dwukrotnie?

Polecane posty

Gość weronika21

Czy tylko raz?

Gość kafelka
Pewnie, że można... a kto Ci zabroni? :P :D Pewnie traci swoje właściwości (albo ich część)... właściwie to nie wiem, kogo należałoby się zapytać :(

ja pije pu erh i nalezy ją parzyć 2 razy....podobno 2 raz zaparzona jest lepsza..nawet mozna 3 razy...flawonoidy uwalniają sie w max dawce dopiero za 2 razem

Gość olciapolcia
ale po co?

Gość kafelka
serio? Dzięki, to bardzo cenna wskazówka :D Zwłaszcza z tymi flawonoidami, bo najbardziej mi na nich zależy :P

Gość biorąca tabletki
a nie obniza skuteczności tabletek anty?Bo gdzieś tak pisało i nie wiem czy w to wierzyć czy nie:O

Ja biore yasmin i nie mam dzidzi ( pfu pfu )....myślę ze nie obnizają działania... biorę pigulki o 21...a ostatnią herbate piję o 18..w nocy w czasie wchłaniania pigulek herbatki tez nie pije heheee....ona nie powoduje biegunek, wiec myslę, że mozna ją stosować

olciapolcia...to nie jest zwykle herbata....pu erh nalezy parzyć 2-3 krotnie...podobno najlepsze esencja jest wlasnie za 2-3 razem...wtedy najwiecej flawonoidów sie uwalnia-co nie oznacza, ze w 1 parzeniu ich nie ma....taki urok ma ta herbata i tyle...a nawet dobrze, bo jest wydajniejsza - ale ohydnie smakuje bleee:P

Gość Ach to ja
Ja swoja zapazram nawet 5razy, bo na poczatku piję czaj, apotem coraz bardziej ją rozcieńczam :) Pyszności ;]