Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martazet

w ktorym tyg mozna poczuc pierwsze ruchy dziecka??

Polecane posty

Gość martazet

Gość ja poczulam na poczatku 4 mies

Różnie. ja poczułam w 17 tc, ale były bardzo niekonkretne, takie jakby przepływanie. teraz Maluch kopie maz miło :D

Gość jak lekkie uderzenia rybiego
ogona ok 4,5 miesiaca

ja w 22 tyg. jak przytulałam się do męża w nocy albo jak mocniej przycisnęłam brzuch ręką to czułam jak sie obraca i kręci... To delikatne trącanie o którym zazwyczaj sie mówi poczułam dopiero duuzo później...

Ja pod koniec 15 tygodnia (17 wg lekarzy). Takie stanowcze, ale delikatne kopniecie..i cisza przez następne parę dni:( Byłam pewna, ze umarł (poprzednią ciażę straciłam, ta była na początku nafaszerowana lekami, a dwie kumpele straciły swoje dzieci-w tym jedna już pod koniec ciaży...)Dlatego nie martw sie, jak poczujesz coś, a potem przez dłuższy czas nic...dziecko jest malutkie i te pukniecia są przypadkowe, tzn. dziś mozesz poczuć, a potem przez 4 dni nic-ale ono się cały czas rusza, tylko akurat w twój brzuch nie trafia...Mnie w ogóle te początkowe muśniecia wkurzały, były łaskoczace, dopiero jak zaczął mały konkretnie kopać, to było fajnie:) Pozdrawiam

Gość aśka72
W drugiej ciąży (obecnej) około 18 tygodnia, a w pierwszej nie pamiętam.

Ja poczułam jakoś na przełomie 17/18 tyg. Takie delikatne pukanie pod dłonią w pozycji lezącej. Ale to zależy od wielu rzeczy np od tego gdzie jest umiejscowione łożysko, budowy kobiety

Gość Zaciekawiona...
w pierwszej ciązy poczułam takie muśnięcie juz w 16,5 tygodnu.Wtedy nie wierzyłam,ze to to,ale tak własnie było.

Gość Pyrcia
można się martwić jeśli nie czuje się ruchów, nie wcześniej aniżeli w 30 tygodniu

ja poczułam w 19 i to było jakby rybka pływało w okolicy pepka