Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak z tym sobie poradzić

Krwawienia z nosa

Polecane posty

Czy ktoś miał częste i obfite krwawienia z nosa? ale takie że wpros bucha z nosa jak fontanny i ręcznik cały nasiąka? Jeśli tak to jak daliscie sobie z tym radę???

Gość miewalam tak
to moze siwadczyc o oslabieniu organizmu lub braku magnezu pamietaj tylko zeby nie zadzierac glowy do gory tylko trzymac ja schylona i umiescic zimne oklady w u nasady nosa i na karku jesli beda sioe regularnie powtarzac przez dlugi czas zalecam wizyte u lekarza

Byłam u lekarza, u laryngologa, miałam wypalane naczynko krwionośne ale nic to praktycznie nie dało. ;(

Gość looooooool
no ale znalezli przyczyne tych krwawien?

Gość nebo
Mój brat miał częste krwawienia z nosa,okazało się,że jest uczulony na pewne leki typu np:Aspiryna,musi unikać salicylanów itp. Ja też miałam krwawienia z nosa obfite,które były wynikiem suchego powietrza w domu,trzeba nawilżać.Trzeba też wygoic nos,nie wysilać się,nie dzwigać,nie dotykać,myćdelikatnie aby naczynka się zagoiły.Krwawienia z nosa miałam też jak byłam przemęczona lub osłabiona. Może jakiś preparat witaminowy będzie dla ciebie odpowiedni,dobrze się też odżywiaj. Mój Tata(cała rodzinka zaraz mi tu wyjdzie;)) po obfitym krwawieniu z nosa musiał nosić w nosie przez parę dni taką zatyczkę,wyglądało okropnie ale zadziałało. Ja nie odchylam głowy do tyłu bo połykam krew tylko zapycham watą,raz po raz.... Krwawienia z nosa to też objaw choób laryngologicznych...

Gość nebo
Idz z tym jeszcze raz do laryngologa...Niech cię dokładnie zbada.

Gość nebo
Dodam,że krwawienie z nosa może też być objawem nadciśnienia.

Dziękuję wszystkim za życzliwe rady. Jak już wcześniej napisałam byłam u laryngologa i to nie tylko rejonowego, byłam też u sportowego kiedy trenowałam i miałam obowiązkowe badania (wysiłkowe, laryngologiczne, neurologiczne i mase innych). Nadciśnienia nie mam. Ja też nie odchylam głowy - tej krwi tak dużo płynie, że też mam ją w gardle, gdybym odchyliła głowę to faktycznie mogłabym przypomianć fonatnnę ;) Spróbuję z tym nawilżaniem i witaminami (cóż - nie zaszkodzi mi to, a może pomoże) zwłaszcza, że laryngolog od sportowców przepisała mi nawilżanie śluzówki nosa takim czymś w sprayu. No ale czy ja mam tam psikać co godzina, bo istnieje możliwość że akurat np.dzisiaj mnie dopadnie??? :-O nebo - współczuję twojemu tacie. Musiał mieć też megakrwawienia skoro chodził z zatyczką. I jak jest teraz? Wyleczył się jakoś z tego? Słyszałam, że kiedyś przepisywano witaminę K w płynie, ale teraz się tego nie robi.

Gość nebo
Tata wyleczył się całkowicie,przeszło mu już dawno:)Dzięki.Właśnie ta zatyczka(tampon) pomogła.Potem juz nic nie wracało. Nie wiem czy dziś przepisuje się wit.k ale jak mój brat był dzieckiem czyli dawno:)to przepisano mu właśnie na krwawienia z nosa tę wit.