Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o pomoc

Pomóżcie znalezć nazwę choroby

Polecane posty

Gość Proszę o pomoc

Chorują na nią dzieci, objawia się między innymi nadmiernym apetytem. Rodzice chorych dzieci muszą np. zamykać lodówkę na kłódkę. Podejrzewam że choruje na to mój syn. Lekarz kazał mu ograniczyć jedzenie. POMÓŻCIE BŁAGAM BO JESTEM BEZSILNA

Gość Proszę o pomoc
Czy nikt nie jest w stanie mi pomóc???? PROSZĘ Chciałabym znać dokladne objawy tej choroby i porównać z zachowaniem mojego syna.

Gość 123abc
bulimia?

Gość Proszę o pomoc
Nie to nie to bo przy bulimii chorzy się "obżerają" a potem wywołują wymioty. Mój syn jest wiecznie głodny. Gdybym opisała tu jakie są jego metody to bylibyście zszokowani,więc piszę tylko ogólnie,ale problem jest poważny.

Gość a tego juz nie było
zdaje mi sie że ktos udzielał juz odpowiedzi na ogólnym

Gość Proszę o pomoc
tak ale na goglach czytałam o tamtej chorobie i to nie to a pózniej skasowano mi topik. POMÓŻCIE

to jest taka choroba kiedy lekarze musza podawac hormony, a nie mowic o ograniczeniu jedzenia... Zmieniaj szybko lekarza i pedz do jakiegos kompetentnego... W nazwie niestety ci nie pomoge :(

Gość a tego juz nie było
chyba biegacz podawał ci nazwe ??

Gość Proszę o pomoc
Szkoda Filiżanko ale dziękuję za zainteresowanie. Niestety ze zmianą lekarza może być problem,bo mieszkam w małej miejscowości i mamy tylko jednego lekarza ale ma świetną opinię w środowisku

Gość Proszę o pomoc
Tak to był biegacz ale to nie ta choroba bo sprawdziłam dokładnie.

ale opinia to nie wszystko, twoj syn ma problemy hormonalne... jedz do wiekszego miasta zanim nie bedzie za pozno... Ile twoj synek ma lat?

Gość Proszę o pomoc
W maju będzie miał 10 lat. Martwię się o niego :( Pewnie masz rację z tą zmianą lekarza,ale dobrze byłoby też poczytać o tej chorobie.

Gość może to to hmm
Hyperphagia

Gość Proszę o pomoc
Zaraz to sprawdzę,każdą podpowiedz sprawdzę bardzo dokładnie.DZIĘKUJĘ ZA POMOC

jesli zanjdziesz lekarza ktory nazwie ta chorobe po imieniu, wtedy bedziesz wiedziala czego szukac.. a tym czasem jutro urlop i do jakiegos wiekszego miasta... lekarz od hormonow to endykronolog... nie czekaj Zycze wytrwalosci i duzo słońca w serduszku :)

Gość moze to jest
wyszukiwanie choroby , ale czy synek jest smutny, placzliwy?.. na depresje sezonowe - wbrew pozorom - zapadaja rowniez dzieci http://www.resmedica.pl/zdart2019.html

Gość Proszę o pomoc
Dziękuję Filiżanko za miłe słowa. Do endokrynologa mam prawie 70 km. Jutro koniec ferii. Ale to chyba nie to bo mój syn jest szczupły a to choroba ludzi otyłych. Chyba że to początek,bo i objawy ma od niedawna

Gość Proszę o pomoc
Może nie jutro,ale napewno w tym tygodniu będę z dzieckiem u endokrynologa. Mam troje dzieci w wieku szkolnym i to nie jest łatwe z dnia na dzień,ale już przedyskutowałam to z mężem i wytypowaliśmy wtorek lub środę na wyjazd.

Gość Proszę o pomoc
do może to jest zachowanie syna się nie zmieniło,jest wesoły chętny do zabawy,taka dusza towarzystwa. Tylko bez przerwy jest głodny,zjada więcej niż jego ojciec i nadal jest głodny. Potrafi ukraśc jedzenie np w sklepie i to nie jest jeszcze najgorsze co potrafi:( Dostaje 4 porządne posiłki dziennie i bardzo obfite,nie wiem gdzie mu się to mieści :(

Gość wisia
lekarz nie nazwał rzeczy po imieniu?????nie dał skierowania do specjalisty????jak mozna tak sprawe zostawic????konował jakis czy co???ograniczenie jedzenia przeciez nie załatwi sprawy!!!!to trzeba leczyc!!!!marsz do specjalisty-powinnas dostac skierowanie zeby nie płacic prywatnie!!!!

Gość Proszę o pomoc
Lekarz zapytał co je i ile je jak powiedziałam to złapał się za głowę i kazał ograniczyć i to o POŁOWĘ!!!!!!! Nie mam sumienia nie dawać mu jeść i dlatego szukam wiadomości o tej chorobie.

Gość kkkkkkkk
Piszesz ze Twoj syn ma nadmierny apetyt, nie tyje, ma 10 lat, jego nastroj nie ulegl zmianie-->tylko tyle wyczytalam, wiec moze on poprostu zaczyna przedwczesnie dojzewac.Hmm..druga mysla jaka przychodzi mi do glowy to cukrzyca (ma apetyt ale nie tyje) lub ma problem z tarczyca.napisz czy zaobserwowal jakies inne zmiany w jego wygladzie (skora, wlosy itp.) i w zachowaniu (szybciej sie meczy, duzo spi-szczegolnie popoludniami itp.)Pozdrawiam!

Gość wisia
nie do ciebie moim zdaniem nalezy szukanie choroby-tu trzeba zrobic specjalistyczne badania i znalezc zrodłoproblemu-ocknij sie kobieto-ty masz wiedziec co jest twojemu dziecku???????to ma ci powiedziec lekarz tym bardziej ze teraz jest mase nowych chorob-niestety:(sama piszesz ze to prawdopodobnie poczatek chroby-wiec nie trac czasu na necie -tu ci nikt tak do konca nie pomoze-pomoc mze specjalista-byc mze potrzebna jest specjalna dieta leki a mze t tylko przejsciowe bo syn rosnie i ma takie zapotrzebowanie???niektore dzieciaki tak maja-nie musi to odrazu oznaczac chorobska

Gość Proszę o pomoc
Żadnych zmian nie widzę, wiem że macie rację i jak już pisałam do lekarza pojedziemy napewno,ale czy to takie złe że chcę się czegoś dowiedzieć??

Gość wisia
jakjuz bedziesz widziec czego szukac t wtedy mozesz a tak tojakszukanie igły w stogu siana

Gość Proszę o pomoc
Masz rację Wisiu.Dziękuję.

Gość Być może...
...jest to zespół Pradera-Willego (pisowni nie jestem pewna :(); podane przez Ciebie objawy się zgadzają;