Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nitkaaa

Wysoki puls...

Polecane posty

Gość Nitkaaa

Chciałabym się zapytać co może oznaczać duże tętno w spoczynku?? Mój puls na codzień wynosi od 90 do 130.

nie wiem co oznacza ale ja nie dość ze mam ciśnienie 80 na 50 to dzisiaj jeszcze miałam puls 114 :P

Gość a czy puls
ma zwiazek z cisnieniem?tzn ze jak wysoki puls to i cisnienie wysokie?

Gość Alice22
Nie no..ja mam wysoki puls a cisnienie mam akurat...

Gość nie zawsze
ja mam ciśnienie 130/70 a puls 80-100 zalezy od dnia i kondycji psychicznej

Ech...przerabialam to juz tyle razy...:-( Przyspieszona akcja serca moze miec oczywiscie wiele przyczyn. U mnie zwiazane to zawsze bylo z nerwami. Troche wiecej stresu niz zawsze i juz 110/min i wiecej. Pomagaly mi jakies tabletki ziolowe uspokajajace np. calms lub nawet zwykle krople walerianowe (oczywiscie kuracja musi troche potrwac). Ale moga byc tez inne przyczyny takiego stanu rzeczy np. nadczynnosc tarczycy. Proponuje dla pewnosci zrobic badanie krwi na hormony tarczycowe (nie zaszkodzi a pozwoli ewentualnie wykluczyc). EKG tez by sie przydalo...

Ech...przerabialam to juz tyle razy...:-( Przyspieszona akcja serca moze miec oczywiscie wiele przyczyn. U mnie zwiazane to zawsze bylo z nerwami. Troche wiecej stresu niz zawsze i juz 110/min i wiecej. Pomagaly mi jakies tabletki ziolowe uspokajajace np. calms lub nawet zwykle krople walerianowe (oczywiscie kuracja musi troche potrwac). Ale moga byc tez inne przyczyny takiego stanu rzeczy np. nadczynnosc tarczycy. Proponuje dla pewnosci zrobic badanie krwi na hormony tarczycowe (nie zaszkodzi a pozwoli ewentualnie wykluczyc). EKG tez by sie przydalo...

to prawda, przyczyn może być wiele ja mam taki puls z powodu wady serca

Gość Nitkaaa
Możesz mi napisać jakiej wady?

Gość agiwa
Zbadaj tarczyce!! pilnie !!!! szkoda serca???

Gość numi
Tarczyca trzeba sprawdzić,może to być efekt nadciśnienia,nerwicy,wady serca itp.Przyczyn jest mnóstwo.Najlepiej zgłosić się z tym do lekarza pierwszego kontaktu,zrobić EKG,może też echo serca.To może też być wynik branych leków...

Gość miki

Mogę tylko i wyłącznie polecać Duo Control. Porządna polska jakość, dobrze napisana instrukcja obsługi, także jeśli ktoś nigdy wcześniej nie mierzył sobie natlenienia hemoglobiny to na pewno tutaj sobie poradzi bez większego trudu. Mi pierwsze badanie zajęło może 10 minut, razem z przewertowaniem instrukcji i rozpakowaniem wszystkiego.

Gość kuba
Dnia 12.02.2019 o 16:06, Gość miki napisał:

Mogę tylko i wyłącznie polecać Duo Control. Porządna polska jakość, dobrze napisana instrukcja obsługi, także jeśli ktoś nigdy wcześniej nie mierzył sobie natlenienia hemoglobiny to na pewno tutaj sobie poradzi bez większego trudu. Mi pierwsze badanie zajęło może 10 minut, razem z przewertowaniem instrukcji i rozpakowaniem wszystkiego.

Tez polecam

Gość aki

Ogólnie, jeśli chodzi o pulsooksymetr to wiem, że na tą chwilę nie jest to jakiś szczególnie popularny sprzęt, ale Sanity już ma to urządzenie w swojej ofercie, pod nazwą DuoControl. Bez obaw można u nich kupować jak wiadomo te urządzenia, które od Sanity wchodzą na rynek najczęściej stoją na wysokim poziomie.