Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqweq

ZOBACZCIE PROSZE

Polecane posty

Gość qqweq

Mam problem dosc moze dziwny w grudniu wspolzylam z chlopakiem w styczniu mialam miesiaczke 17 a w lutym okolo 20 okazalo sie ze jestem w ciazy czy to mozliwe zebym wspolzyla w grudniu a w lutym zaszla w ciaze jezeli lekarz stwierdzil ze ciaza ma 7 tyg?

Gość bebe 73
Kochana podobno mies. można mieć do 6 mies.ciąży

Gość qqweq
ja wiem ze mozna tylko ze mi sie to wszystko niezgadza zeby byl stosunek w grudniu a w lutym zeby zajksc w ciaze przeciez oplemniki tyle nie zyja?

Gość ktos tam
Jesli ciąża ma 7 tygodni w lutym to znaczy, ze zaszłaś w grudniu, przecież miesiąc ma 4 tygodnie, a 7 tygodni to prawie 2 miesiące

Gość qqweq
no chyba zle liczysz jak w grudniu jak m,amy np 20 luty to masz juz 20 dni i se stycznia jeszcze to jak w grudniu???

Gość qqweq
moze ja jeszcze raz dokladniej GRUDZIEN WSPOLZYLAM STYCZEN 17 MIESIACZKA LUTY 20 OKAZALO SIE ZE JESTEM W 7 TYGODNIOWEJ CIAZY

Gość ktos tam
chyba to marna prowokacja, przeciez mamy dopiero 7 luty a nie 20

Gość qqweq
JEJU PODALAM PRZYKLAD!!!!!!

Gość ale dziś jest 7 luty

Gość ktos tam
wg mnie zaszłaś w drugiej połowie grudnia, może troche wcześniej, a miesiączke miałaś już podczas ciąży, to jest mozliwe

Gość qqweq
DZIEWCZYNY PROSZE POWIEDZCIE CZY TO MOZLIWE?

tak możliwe. jesteś w 2 miesiacu ciaży

Gość ktos tam
to Ty w końcu wiesz, że jesteś czy podejrzewasz???? Tak wogóle to jest to możliwe, bo można mieć miesiączke w ciąży, zwłaszcza w pierwszych miesiącach

Gość qqweq
Ile moze przetrwac plemnik w pochwie?

Gość qqweq
jestem w ciazy!!!!!!!!!! tylko ze mi sie to niezgadza bo to sie nie trzyma kupy lekarz mi wyliczyl od odtatniej miesiaczi ze to jest 7 tygodni to niby jak ja zaszlam w ciaze jak nie wspolzylam w tym czasie

może ciąża jest starsza

Gość ktos tam
lekarz nie liczy tej miesiaczki ktora mialas podczas ciazy, dziweczyno zaszlas w grudniu i tyle!!!! Liczyc nie umiesz, to raz, a dwa to po co wspolzyjesz jak nie wiesz nawet ile zyje plemnik????!!!!!!!!!!

Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia.

Gość bebe 73
lekarz zawsze liczy nie od momentu zajścia tylko od 1 dnia ostatniej mies. widocznie uznał że ta mies. w styczniu nią nie była a 7 tyg poprostu "wymacał"

Gość rozmowa konia z dyszlem

Gość qqweq
ktos tam to chyba ty nieumiesz liczyc bo wychodzi na to ze nie zaszlam w grudniu napewno tylko wlasnie w lutym i nie wiem jak mam to interpretowac.

Gość qqweq
wlasnie on uznal to miesiaczke w styczniu i mowi ze w lutym zaszlam w ciaze ale jak!!!!!!!!!!!!!!!

Gość coccinella
Jeżeli mialaś miesiączkę np. 14 grudnia to masz 2 tygodnie w grudniu plus 4 tygodnie stycznia plus 1 tydzień lutego. Jak mógłby przypuszcać, że zaszlaś w ciążę w lutym i jesteś w 7 tygodniu skoro dziś jest 7? To musiałoby być w 7 dniu, hihi :D

O matko, no jak możesz w lutym zajść od razu w siedmiotygodniową ciążę? Wszczepili Ci zarodek podhodowany w laboratorium?

Gość zacznij od dupy strony
a na kiedy, drogie dziecko, masz termin porodu? Może od tej strony się z nią dogadacie?

Gość biba
mój Boże czytam i nie wierzę. dziecko jeśli ty liczyć nie umiesz to jak sie domyśliłaś że mężczyzna i kobieta mogą uprawiać sex . to najprostszy rachunek jaki można wykonać. Ty nie zajmuj się chłopakami tylko wróć do szkoły.

idź na usg, ono powinno dac Ci dokladny obraz tego , w ktorym tc jestes.Na 1wszej wiycie uslyszalam ze jestem w 7tc, co bylo niemozliwe, za to usg pokazalo wlasciwy termin.

Gość jaaaasne...
obojetnie jaki jest dzien miesiaca, roku czy ogolnie jakikolwiek jest moment w czasoprzestrzeni - jezeli lekarz stwierdza 7 tygodniowa ciaze (oczywiscie jezeli na bank jest to ciaza - czyli powiedzmy bad. usg) to musialas wspolzyc okolo 5 tygodni wstecz i nie bata Slonko - musial byc stosunek ok 5 tygodni przed owym badaniem lekarskim jezeli twierdzisz, ze go nie bylo w ciagu wiecej niz 9 tygodni - to musisz byc wiatropylna albo... badanie lekarskie bylo niekompetentne i twoja ciaza ma 9 a nie 7 tygodni albo... wybierz bardziej realny przyklad do zabawy w ciuciubabke pozdrawiam wszystkich hehe