Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarancza75

problem

Polecane posty

Gość pomarancza75

czesc Kobietki ! do tej pory jedynie czytałam wybrane wątki z forum, teraz sama bardzo potrzebuje waszej rady, wczoraj zrobiłam test ciążowy - wynik pozytywny, dzisiaj rano powtórzyłam - również pozytywny, od grudnia nie mam okresu ( chociaż ostatnio okres faktycznie u mnie szalał, bo przestałam brać antykoncepcję) , prawdopodobnie jestem więc w ciąży, ale...i tu moje pytanie, boli mnie tak jakby podbrzusze ( skurcze - jak kichnę , muszę trzymać się za brzuch) od tygodnia jestem przeziębiona i to bardzo, brałam aspirynę z witaniną C, myślałam nawet o antybiotykach po woli , bo nie było poprawy - ale czosnek, ciepłe mleko i miód - pomogły, do lekarza wybiorę się na spokojnie prawdopodobnie w piątek, teraz nie chcę myć nawet głowy, bo gdy tylko ściągnę dodatkowy sweter wraca katar i od razu mnie trzęsie, napiszcie mi co mogą oznaczać te bóle ( przypominają te przed okresem) i czy któraś z Was przechodziła coś podobnego? może mój organizm walczy i próbuje po prostu wydalić jajeczko teraz już zapłodnione? pozdrawiam

Skoro test dwukrotnie wyszedł pozytywnie to znaczy, że jesteś w ciąży! Absolutnie nie wolno brać aspiryny, bo ona moż espowodować poronienie. Na przeziębienie najlepsze są domowe sposoby oraz rutinoscorbin i jakiś syrop jeśli masz kaszel. Brzuch moż eCię boleć poniewać wszystko się rozciąga. Jak najszybciej idź do lekarza.

Gość bebe 73
Ja jak zaszłam w ciąże a jeszcze o niej nie wiedziałam to miałam bóle takie jak przed okresem , jakbym miała zaraz dostać , więc może u ciebie jest podobnie

Bardzo często tak jest że brzuch boli jak na okres a nawet bardziej w początku ciąży

Gość pomarancza75
aspiryne brałam, bo nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogę być w ciąży, chcieliśmy ją zaplanować za parę miesięcy, wystraszyłaś mnie z poronieniem, do lekarza oczywiście pójdę, szukam dobrego ginekologa z polecenia, żeby zadzwonić i umówić się na wizytę, dziękuję za wasze odpowiedzi :) p.s. czy okres może się jeszcze pojawić?

Gość bebe 73
tak

Gość sabcial
możesz być w ciązy, dlatego odstaw wszystkie leki idź jak najprędzej do lekarza nie czekałabym do piatku bo to niepotrzebny stres, a teraz on działa tylko na Twoją niekorzysc

Mnie bolał brzuch, jakbym miała dostać okres. Dziwne było to, że nie bolały mnie piersi, a zawsze odczuwałam ich ból. Jestem teraz w 6. miesiącu ciąży :)

Gość baaaasia a
apsolutnie aspiryny i witaminy C w I trymestrze

podobnie miałam jak Ty, zaszłam w ciąze, bolało mnie podbrzusze i się przeziębiłam. Bol będziesz odczuwac pewnie jeszcze długo ja jestem w 7 tyg, bo też ostaatnia miesiączka w grudniu i jeszcze mnie boli, przeziębienie jakoś zwalczyłam a dziś tez boli mnie brzuszek i też sie martwię czy tak musi być, powodzenia

Gość pomarancza75
cześć kobietki! właśnie wróciłam od ginekologa, jutro mam kolejną wizytę i usg, usłyszałam jedynie, że wszystko na razie ok i ma nadzieję, że to będzie piękna ciąża maciczna, troszkę mnie to przeraża - od razu pomyślalam o pozamacicznej, pozdrawiam :)

Gość basiaaaaaaaaaaa
Dziewczyny musicie się oszczędzac gdyż do 10 tyg. jest najwięcej poronień i obumarłych ciąż. Powodzenia

Pomaranczko-moje gratulacje🌼 2 miesiace temu przezywalam to samo co Ty, tzn zrobilam 2 razy test i wyszedl poztytwny:)wiec wiem co to za radosc:) zycze duzo szczescia i wspanialych wrazen w ciazy ( chociaz teraz przygotuj sie na mdlosci) ps. ja rowniez mialam bóle, jakbym dostala okres, nawet latalam co chwile do lazienki zeby sprawdzic;) jestem w 10tc:)

Gość pomarancza75
dziękuję Daffodile za miłe słowa, ale ja nawet nie wiem w którym tygodniu ciązy jestem, ginekolog tego nie potrafiła stwierdzić, chociaż powiedziała, że na to że to nie ciąża to raczej nie mam co liczyć, ale dopóki nie będę mieć potwierdzenia od lekarza w 100 % ciężko mi będzie w to uwierzyć !