Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata ping pong

czujecie ten ból ciala.....bulimia choroba duszy a cierpi cialo

Polecane posty

Gość agata ping pong

tak sie wlasnie czuje 9 kilo w 1 miesiac poprostu cale cialo mnie boli pozdrawiam wszystkie cierpiace

Gość agata ping pong

Gość agata ping pong
odswiezam

Gość znam
ten bol

Gość agata ping pong
okropne prawda cellulit sie robi jestes ospala ciezka

Gość ble bblele
to juz nie nasza wina... trzeba było myslec rozsadnie...

Gość agata ping pong
daj sobie na wstrzymanie ble ble jak nie wiesz co to bulimia

Gość mijadziaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja od prawie 3 lat wiem co to bulimia....:( nienawidze siebie za to !!! ryczec mi się chce

Hej Agatko ! Ja od 7lat cierpie na bulimie i sama z tego wyszłam o dziwo.W zeszłym roku miałam 4 razy napady .Zostało mi kompulsywne jedzenie. Zaczęłam poprostu przestać myśleć, że po obżarstwie i tak pójde do wc i po sprawie. Teraz te myśli mnie nie męczą. Sama nawet nie wiem jak to się stało, choć musze przyznać, że ta choroba może powrócić.Kiedyś też miałam dłuższą przerwe.Ale to już było za długo.Czułam, że się wyniszczam.Rzadko, ale jednak teraz po obżarstwie przejdzie daleko ten głos, lecz nie dopuszczam tego do siebie.Chciałabym właśnie móc tak podejść do ciągłej myśli o jedzeniu. Tak samo jak było z bulimią, ale to bardzo ciężkie... Pozdrawiam Cię cieplutko!

Teraz po tylu latach choroby mam straszne dolegliwości żołądkowe ( będe miała gastroskopie) . Cały czas mam zgage, wzdęcia...Straszne! Nie mówiąc, że zjechałam sobie zęby... To okropne! Proszę nie dajcie się tej chorobie nim jeszcze nie jest za późno, nim Wasz organizm jeszcze jako tako nie ucierpiał. Mamy tylko jedno zdrowie!

Gość ble bblele ma racje
Przyczyny bulimii: brak bliskiej osoby, z którym chora nie potrafi sobie poradzić brak samoakceptacji konflikty rodzinne zaburzenia mechanizmów samoregulacji i samokontroli uszkodzenie ośrodka sytości w mózgu emocjonalne zaniedbanie dziecka w dzieciństwie http://pl.wikipedia.org/wiki/Bulimia to zaburzenia psychiczne i tyle...tyle ze skad sie wzieły...podatnosc trzeba miec... Przyczyny bulimii: Traktowanie jedzenia jako namiastki miłości - osoba, która czuje się osamotniona, pusta i niekochana, je, aby zrekompensować te negatywne uczucia. Obrona przed seksem - niektóre kobiety obawiają się seksu. Otyłością wysyłają sygnał: "Nie jestem atrakcyjna, nie chcę seksualnych relacji". Stresujące wydarzenia życiowe (kłótnie, choroby, śmierć w rodzinie) - pacjenci z bulimią przejadają się, ponieważ pokarm powoduje wydzielanie w mózgu serotoniny, która może poprawić ich samopoczucie i ułatwić odprężenie i wypoczynek. Niska samoocena i towarzyszące im częste okresy niepokoju, które mogą łagodzić gwałtowne napady obżarstwa. http://www.resmedica.pl/ffxart6004.html słąbe jestescie i tyle...brak samokontroli...szkoda ale co zrobić...

Gość mijadziaaaaaaaaaa
taaaa......z tego co tu skopiowałaś/eś jakos mi nie wynika że ble ble ma racje...może przeczytaj jeszcze raz i sie zastanów

Gość agata ping pong
ale oczywiscie ze wiem jakie sa przyczyny bulimi przeczytalam tysiace ksiazek a poza tym studiuje i mam mnostwo psychologii wiem ze to wynika ze mam nadopiekunczych rodzicow i z tego ze nie mam faceta

Gość była bulinka
Tak nie można. Ja cierpiałam na bulimię przez 3 lata, ale sama się wyleczyłam (z pomocą studiów psychologicznych prawdopodobnie). Przede wszystkim, uświadom sobie konsekwencję: 1. Ryzyko raka przełyku 2. Ryzyko raka żołądka 3. Cera, która jeszcze być może nie popsuła się u Ciebie doszczętnie, jeśli to 1 miesiąc, ale to nastąpi 4. Wypadanie włosów 5. oraz fakt, ze wrócisz do swojej wagi. To przykre, ale wiesz, jaki jest wyznacznik bulimii odróżniający ją objawowo od anoreksji w podręcznikach psychiatrycznych? Nadwaga... Organizm uczy się w końcu nie wydalać wszystkiego, a głód pozostaje. Im krócej w tym siedzisz, tym większą masz szansę na wyjście. Pozdrawiam i trzymam kciuki

Gość agata ping pong
bulinka!!! dzieki serdeczn nie wymiotuje wiesz ale na[pisz mi cos prosze studiuje resocjazlicje mam troche psychologiczytam troche ksiazek duzo ale jakbys wiedziala cos wiecej to napisz proszze pozdrawiam

Gość agata ping pong

Agata- ja cierpiałam na bulimię prawie 5 lat- wymiotowałam codziennie,po 5 ,6 razy. Stałam się wrakiem człowieka,zeszłam na samo dno. Ale pamiętaj-na dnie można zostać-można się też od niego odbić! Już prawie 1.5 roku nie wymiotuję. Przez ten okres rzeczywiście wróciłam do wagi \"sprzed\" bulimii-ale powiedziałam sobie- Stop. Zaczęłam dbać o siebie,ćwiczyć,zdrowo się odżywiać. Na początku nie mogłam np.zjeść bułki z masłem na kolację-bo budziłam sie w nocy z ustami pełnymi kwasu. Ale to wszystko minęło. Dzisiaj nadal walczę o lepsze życie- jestem na diecie 1200kcal, staram się chodzić na basen,kupiłam rowerek stacjonarny. kiedyś potrafiłam wydać 100 zł dziennie na słodycze-które później spuszczałam w kiblu... Nie mówie,ze było łatwo wyjść z choroby...wręcz przeciwnie-to była droga przez piekło. Ale warto było. Bulimię można pokonać! Uwierz mi!

Gość agata ping pong
Pszczółka....!!!!! dziekuje za dodanie otuchy!wiesz jak sie męczysz a wiesz jak sie jescze bardziej męczysz jak jestes zawodowym sportowcem i wszyscy na Ciebie patrza w momencie kidy masz te gorsze dni i tyjesz!sama nie mozesz sie ruszac itp. !ja wiem ze sport pomaga wiem to bo uprawiam zawodowo tenis stolwoy i praktycznie uprawialam aerobik codzieniie wiec jak zawodowstwo!jestem ciezka mam cale cialo cieple i bolace miesni jak i stawy ktore sie otluscily moja jedyna nadziej ze jak wroce do kielce gdzie studiuje to dojde do siebie ale tez tak nie ejst sa wspomninia ludzie ktorzy skrzywdzili chodzi mi o facetow!!!pozdrawiam jakbys wpadal na pomysl jak mam znalezc motywacje to byloby super narazie jestem wstanie ze nie che sie podobac zadnemu facetowi dlatego cche byc gruba cchialabyc chuda bylam wszyscy mowili ze jestm ajk anorektyczka a aja sie czulam dobze a ludzi wiesz cale srodowisko sportowe czyli kierownik itp. media mowili z ejest zle to teraz mam....sorry ale nikt nie potrafil mnie zrozumiec poza moja przyjaciolką jednak to bylo za malo......

Gość agata ping pong

Gość agata ping pong
odswiezam

agatko- ja wiem,co teraz przeżywasz. Może przez pewien czas zrezygnuj ze sportu? Wyjedź gdzieś,zaszyj się na wsi,odpocznij psychicznie od wszystkiego?? To pomaga-uwierz mi. Ja zrezygnowałam w połowie roku akademickiego i przeszłam na krótką dziekankę tylko po to,by móc się odrodzić jak feniks-z popiołów:) Teraz jestem zdecydowanie silniejsza psychicznie,a przede wszystkim- zdrowa. Jeśli chcesz,to podaj jakieś namiary,odezwę się do ciebie. Pomogę jak tylko będę umiała. pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za ciebie

Gość agata ping pong
pszczólka jestes kochana nie bylo mnie 2 dni bo gralm mecz i turniej nie moge na siebie patrzec wlasnie dzis czlyd zien myslam o pezrwaniu kontraktu serio !podaje ci gg 2748644odezwij sie

Gość agata ping pong

Gość agata ping pong

Gość daniaa
czy to są jakies objawy bulimi od 2lat odchudzam sie probowalam jesc zdrowo malo czesto ale przychodzi mi to z trudem mimo ze moja waga jest wporządku nadal sie odchudzam tyle ze czesto nie wytrzymuje i zaczynam jesc wszystko nie wymiotuje ale pije olej rycynowy duzo herbatek przeczyszczających chcialam wymiotowac ale nie potrafie wsadzam palce ale to nic nie daje bralam rozne tabl odchudzające itp wiec czy to jest normalne??

Gość daniaa
a najorsze jest to ze nie moge na siebie patrzec jak cos zjem kiedys nie chcialo mi sie odchudzac ale teraz nie moge przestac

Gość agata ping pong
dania!!!ja mamcaly czas zaburzona percepcje ciala aktualnie waze 67 kilo przytylam 13 kilo w 1,5 miesiaca czujw si okropnie to sa napewno zaburzenia jakies ale nikoniecznie musi to byc bulimia!ja choze do psycychologa praktycznie od sierpni i jescze podstwaoa terapia mi sie nie zaczela tylko ciagle jest diagnostyka jescze!to nie są takie proste sprawy wiem jedno zycie moje kreci sie wokol diaet odchudzania zazeranaia itp. a przy tym ile emocji cierpie nie mam partnera ...

Ja ostatnio miałam napad po kilkumiesięcznej przerwie, potem tak mnie gardło bolało, całe zdarte i złapałam na dodatek przeziębienie... musiałam brać dziennie po kilka paczek neo angin :O a kiedy patrzę na te rozstępy na całym ciele, cellulit i nadwaga dzięki właśnie bulimi... i po co ja się tak marnowałam? Mogłam jeść zdrowo, ćwiczyć... teraz jest za późno... rozstępów i rozjebanej psychiki się nie pozbędę... ale jedno mogę zrobić... nie wracać do tego i żyć normalnie :) my wszystkie możemy :):):)

Gość agata ping pong
okropny stan moja szafa to rozmiar od 34 do 44 teraz jestem w tej wyzszej numeracji!trzymajm za nas kciuki nie bede teraz czesto bo na studia wyjezdzam ale do kawiarenki bede zagladac

Gość agata ping pong
odswiezam