Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewa

kupilam soczewki ale nie spostrzeglam w sklepiej ze sa inne niz te co mam zawsze

Polecane posty

Gość soczewa

mam soczewki bausch & lomb wiecie cos o nich?

Gość ciekawskaaaa
a mozesz mi powiedzieć, czy są kolorowe soczewki korygujące? czy są drozsze? czy soczewki dobiera okulista? czy samemu sie idzie do optyka, mówi się jaka wada itp.

Tak, są kolorowe soczewki korygujące. Są zazwyczaj droższe od zwykłych korygujących. Ale poszukaj na allegro tam nie są takie drogie - ja zawsze w ten sposób kupuję. Przed kupnem pierwszych soczewek TRZEBA iść do okulisty i powiedzieć, że chce się badanie pod kontem soczewek... on dobierze wszystko, jaka moc, jaka średnica i ten kąt wygięcia (jak ma przylegać do gałki ocznej)

Tak, są kolorowe soczewki korygujące. Są zazwyczaj droższe od zwykłych korygujących. Ale poszukaj na allegro tam nie są takie drogie - ja zawsze w ten sposób kupuję. Przed kupnem pierwszych soczewek TRZEBA iść do okulisty i powiedzieć, że chce się badanie pod kontem soczewek... on dobierze wszystko, jaka moc, jaka średnica i ten kąt wygięcia (jak ma przylegać do gałki ocznej)

Gość soczewa
kolorowe soczewki sa drozsze, nie ma chyba soczewek korygujacyh, to chyba poprostu takie cos jak okulary tylko nikt nie widzi ze masz wade chyba ze ktos wie, jak jak kupywalam soczewki to bylam u optyka gdzie przyjmowal okulista no i on mi zbadal wzork nauczyl zakladac itp. w soczewkach wada tez sie pogarsza:P

Gość ciekawskaaaa
czyli zanim sie zdecyduje na soczewki musze isć do okulisty, który mi je dobierze :( dzięki a w okularach juz sie nie pogarsza?

Gość nosze soczewki
bausch&lomb od trzech lat, odkad zaczełam nosic, wada mi sie zatrzymała bo po okularach mi strasznie leciała. Ale to zalezy od człowieka

A dlaczego w żadnym optyku się mnie nie pytali, jaka średnica i kąt są odpowiednie dla mnie? Bo jeśli to takie istotne to ja mam chyba złe soczewki, bo mi normalnie wypadają o_O

Gość tralala19
hehe... to na pewno masz złe... soczewki muszą być dobrane do średnicy oka itp. Ja nosze i nigdy mi nie wypadają, nawet jak płacze, czasami nawet jak przecieram ręką to się trzymają.

to dlaczego żaden optyk sięnie zapytał o średnicę? A zanim kupiłam to obeszłam ich chyba pięciu ... A i okulistka, u której dobierałam soczewki, nie dała mi żadnej pisemnej informacji, jaką mam średnicę

Gość tralala19
No to troche dziwne... może akurat tego to nie interesowało i chciał tylko sprzedać. Musisz dokładnie się dowiedzieć jaką masz średnice itd. Inaczej nie kupuj... bo przecież każdy ma inna wielkość oka itp.