Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańcza75

podejrzenie ciąży pozamacicznej - pytanie

Polecane posty

Gość karolina141
Witajcie dziewczyny! Moja historia jest taka... Poniedzialek rano test pozytywny. Do lekarza. 5 tydzien ciazy. Na usg nic nie widac... Wtorek hcg 183, czwartek hcg 214 czyli prawie nic sie nie rozwija. Usg dzis, czyli piatek, dalej nic nie widac. Podejrzenie ciazy pozamacicznej. W pon mam zrobic hcg jeszcze raz, ale jak wytrzymam do pon??? Mial ktos moze podobnie??? Pozdrawiam

witam ja nawet nie wiedzialam ze mialam ciaze pozamaciczna staralam sie o dziecko w listopadzie test wyszedl negatywnie dostalam male plamienie ale po 2 dniach rozkrecilo sie normalnie lecz trwalo krocej mialam bardzo silna angine silne antybiotyki w grudniu w polowie cyklu zrobilam test ciazowy pobolewal mnie brzuch i cos mnie skusilo do ponowienia testu 2 grube kreski caly czas czulam bol z prawej strony sluz mialam podbarwiony na brazowa wrecz czarno i bolalo mocno.Usg nic nie pokazalo.PObrano mi krew pozniej znow spadala.W wigilie dostalam tak mocnego ataku o 19 tej iz myslalam ze umre podawano co 2 godz mi morfine dalej nie byli pewni,rano przyszli lekarze bylo ich sporo zaczeli sciagac mi zloto i mnie rozbierac jeden trzymal w reku kartke i kazal podpisac ja otumaiona z morfiny nie chcialam sie zgodzic bo przeciez bylam w ciazy bardzo chcialam miec to dziecko bo poprzednie urodzilam martwe w 22tc zaczeli krzyczec ze umre ,podpisalam operacja trwala 3 godz wycieli mi prawie caly prawy jajnik a plod zostal spalony tak mi powiedziano duzo nie brakowalo wiec trzeba sie pilnowac i badac.Raz jakis lekarz mi powiedzial ze ciaza pozamaciczna zdazyc sie moze kazdej kobiecie ale tylk raz a to Blef moze sie zdarzyc za kazdym razem jak zajdziemy w ciaze i to jest smutne :( pozdrawiam i zycze zdrowych ciaz

Gość natka3177
WITAM WSZYSTKICH PISZE BO MAM STRASZNY PROBLEM OD 1,5 ROKU STARAMY SIE Z NARZYCZONYM O DZIECKO I CIAGLE NIE BYLO NIC ALE TERAZ MIALAM MIEC 6-GO 04 OKRES I NIE MAM ZROBILAM WCZIRAJ JEDEN TEST DZISIAJ DRUGI I OBA WYSZLY POZYTYWNIE BYLAM U LEKARZA ALE ON NIC NIE WIDZI POWIEDZIAL ZE TO CHYBA CIAZA POZA MACICZNE NIE WIEM JUZ CO MAM ROBIC TYLE STARANIE CHWILA SZCZESCIA A TERAZ DOL POWIEDZCIE MI ZE TO MOJE UPRAGNIONE MALENSTWO SIE URODZI PROSZE

Gość syjka666
Witam.OD 2 dni czytam wszystko o ciąży pozamacicznej gdyż padło u mnie takie podejrzenie.Od ok. dwóch tygodni spóźnia mi się miesiączka(zaznaczam że mam nie regularne)trzy dni po spodziewanej zrobiłam test nawet 2 i wyszły pozytywnie ale blade kreski.Więc ciąża,zresztą wiedziałam to i bez testów mam już 2 dzieci.wszystko jest ok czuję się super,ale byłam u lekarza a tu nic nie widać w macicy po badaniu usg dopochwowym,podejrzenie ciąża pozamaciczna.Wicie ja rodziłam 8 lat temu wtedy nikt nie robil takich badań tylko badanie ginekologiczne nie wiem co o tym myśleć,była bym w 3,5 tyg w ciązy od zapłodnienia czyli 5,5 od owulacji czy jest to możliwe że lekarz nie widzi ciąży,zaznaczam ze mnie nie badał ginekologicznie a usg trwało nie całą minutę ja myślę że wszystko w porządku ale lekarz mnie zestresowal. W ponedzialek idę bthcg.A co wy myślicie?

Gość Vierra
Mam mały problem. Kochałam sie z moim mężem bez zabezpieczenia, mąż w odpowiednim momencie ze mnie wyszedł. Po około 2óch tygodniach powinnam dostać okres ale nie dostałam. Spóźnił mi się tydzień, dzień przed zrobiłam sobie teścik i wyszedł negatwnie, ale podczas miesiączki miałam inne bóle brzucha niż zazwyczaj,okres trwał krócej niż zawsze (co się nigdy nie zdażało) leciało mi jakby chciało a nie mogło, a 3 dni po okresie dostałam bóle brzucha i jajników, trwają już od kilku dni. Co się dzieje??? Wczoraj zrobiłam sobie kolejny test i wyszedł negatywnie, a do ginekologa ide dopero 17 maja:( czy możliwajest ciąża pozamaciczna???

Gość Mikax
Cześć. Mam pytanie do tych kobiet, które miały problem z ciążą pozamaciczną. Otóż mi w 3 tygodniu ją wykryto, dzień później usunięto laparoskopowo, lekarz powiedział że wszystko się udało, nic nie mam uszkodzone . Natomiast ja się boję, że już nigdy nie będę miała dziecka:( Podobno jak się przezylo ciąże pozamaciczna to potem mogą być kolejne takie ciąże. Strasznie się boje:( Lekarz tylko powiedział żeby w przeciągu przez pół roku nie starać się ponownie o dziecko. Dziewczyny czy którejs się to zdarzylo ? Czy kolejna ciąża była normalna? Proszę o jakąś radę bo zwariuje... Nie mogę żyć dalej ze świadomością że mogę nigdy nie mieć dziecka ;( zawsze marzyłam o tym aby mieć piękną córkę i być najwspanialszą mamą na świecie. Obiecałam sobię,że jeśli 2 raz stanie się ta nieprawidłowa ciąża, to już na żadną operację się ne zgodzę, wolę umrzeć jak tak dalej żyć;(

Gość beqwsa
mikax, spokojnie :). ja jestem po ciąży pozamacicznej, laparoskopia i usunięcie prawego jajowodu we wrześniu. starania wznowione według zaleceń lekarza w listopadzie i teraz jestem w 12 tygodniu ciąży prawidłowej :). To tylko tak strasznie brzmi ta ciąża pozamaciczna, a później i tak znaczna większość kobiet nie ma problemu z zajściem, a na prawdę nie liczne nie mogę po niej w ogóle zajść. Rozumiem że masz zachowanie dwa jajowody? Co ci dokładnie mówili lekarze po laparo? Będzie dobrze, trzeba wierzyć, bo jak widać u mnie nawet z jednym jajowodem można szybko zajść, dodam że przez cp staraliśmy się rok, a teraz tak szybko, bez żadnego leczenia, leków, tylko natura :)

Gość Mikax
Ja miałam ciąże w prawym jajowodzie. Lekarze powiedzieli że operacja przebiegła pomyślnie, miałam duże rokowanie. Nic mi nie usuwali, tylko tą ciąże. Lekarz powiedział żebym się nie starała ponownie o dziecko w przeciągu 6 mcy po operacji. Ale ja czytałam, że jak już jest 1 pozamaciczna to i kolejne też mogą być, i czytałam też że niby po 2 pozamacicznej muszą usunąć jajowód nawet jak jest z nim w porządku. Czy to tak jest naprawde? Nie wyobrażam sobie mieć coś usuniętego, nie czułabym się kobietą;'( . Pytalam lekarza czemu taka pozamaciczna u mnie a on powiedział że nie wie, z jajowodami mam wszystko ok, z jajniikami też, dlatego mnie to nie pokoi, bo nie wiadomo jaka przyczyna. Boje się że kolejna ciąża też może być pozamaciczna. A nei wiem kompletnie jak się przeed taka ciąża uchronić, bądź zmniejszyć jej wystąpienie:(

Gość pomidorrrrek
Mikax dlaczego od razu zakladasz najgorsze? Ja tez mialam 1 ciaze pozamaciczna i zostala usunieta farmakologicznie, wiec wszystkie narzody zachowane. Ciaza pozamaciczna nie zawsze musi miec swoja przyczyne i nikt ci nie powie dlaczego akurat tak sie stalo. Kolejna moja ciaza juz jest w porzadku i umieszczona prawidlowo w macicy. Teraz jestem w 4 miesiacu. Po co od razu zakldac najgorsze i panikowac? Sa dziewczyny, ktore mialy usuniety jajowod. Moja ciocia z jednym jajowodem urodzila 2 dzieci, a ty piszesz, ze nie czulabys sie kobieta, gdyby cos ci usuneli. Masz 2 jajowody i ogromne szanse, ze kolejna ciaza bedie normlana.

Gość Mikax
Tak wiem, że może być normalna. Ale jakieś ryzyko istnieje że będzie pozamaciczna. Nie zakładam najgorszego, ale biorę pod uwagę każdą ewentualność, po to żeby potem nie było znów ZONK-a, że znów jest nie tak jak powinno. Chcę się psychicznie nastawić na każdą ewentualność. Boję się teraz bardzo kolejnej ciąży, tymbardziej że rozpaczam teraz po straconym dziecku:( Dowiedziałam się w szpitalu o ciąży 15.03.12r a 16 już usuwali mi ciąże. Nawet się dobrze nie pożegnałam z maleństwem. Ale pocieszyłam się tym ,że zawsze mogę zrobić in-vitro, gdyby te ciąże się powtarzały (odpukać). Nie sądziłam nigdy po prostu że mnie to spotka, więc byłam w szoku jak się dowiedziałam, dlatego też mam i te najczarniejsze myśli na głowie. A jeszcze mam pytanko do dziewczyn które miały laparoskopię- zostały wam jakieś blizny po zabiegu?? Ja myślałam żeby zacząć używać maści na blizny, aby wygładzić uszkodzoną tkankę, żebym za bardzo nie miała oszpeconego brzucha- bo niestety u kobiet blizny to coś oszpecającego. Najbardziej ubolewam tylko nad tym maleństwem, którego nawet nie zdążyłam zobaczyć;(

Gość Mikax
A i jeszcze jedno, może mi któraś powiedzieć, Bo ja zaszłam w ciąże w czasie okresu! Zapomnialam o tym napisać, czy możliwe że ta ciaza pozamaciczna była u mnie ze wzgledu na ten okres? Moze przez ta krew jajeczko nie poszło dalej, tylko zostalo w jajowodzie? Poradzcie coś.

Gość Mikax
Czy któraś z was miała przebyte zapalenie grzybicze pochwy? Ja mialam 2 lata temu. zastanawiam sie czy to możliwe ze przez to mialam ciaze pozamacicza?? Skoro zapalenie mialam az 2 lata temu i w dodatku to wyleczylam . w sierpniu 2011 mialam zapelenie drugie ale to juz dolnych dróg moczowych. Czy to możliwe że przez te drogi moczowe tez mogła byc taka nieprawidlowa ciaza? prosze o porade. Jeśli ktoś może mi coś wiecej powiedzieć to może bardzo proszę odezwac sie na maila. moje123@onet.eu . W sierpniu, wrześniu, chce postarac sie 2 raz o dizecko. Jednakże boje sie że znow sie 2 raz to przydazy, dlatego tez chce aby ktoś mi coś o tym powiedział. O badaniach przed ciąża jakie wykonać, itp. Bardzo prosze o odp.

Gość giliathwen
ja właśnie leżę w szpitalu z podejrzeniem pozamacicznej ciąży.. Ostatni okres miałam 27.04. W maju-cisza. 31 miałam dużo wcześniej zaplanowaną wizytę u ginekologa. Nic nie było widać na usg dopochwowym,tylko endomedrium pogrubione. Do 13.06 zrobiłam łącznie 4 testy. 13.06 piąty,który dał pozytywny wynik. Kreska blada,ale była. 14.06 drugi test,kreska,nadal blada,jest. Tego samego dnia wizyta u ginekologa. I usg,na którym nic nie widać. Macica pulchna,endomedrium na 21mm,szyjka macicy zasiniona,zamknieta. A w jamie macicy pusto.skierowanie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. 15.06 badanie bHCG-278. Na usg niby coś widać,ale równie dobrze może to być kropelka krwi. I tak leżę i czekam..dziś pobrali mi drugi raz krew na bete. A wczoraj pani doktor powiedziała,że o ile w piątek dawali szanse pół na pół,tak teraz szanse na zdrową ciążę spadły do niespełna 20procent. A najgorsze w tym wszystkim jest to czekanie...

Ja tez maialm beta ciazowa,testy pozytywne a na usg nic widac nie bylo poza plynem w okolicy daglasa i mialam spora torbiel na jajniku,lezalam tydzien w szpitalu,codziennie mi bete robili,ktora szla do gory,a macica nie byla ciazowa,kazali mi sie juz nastawic na laparoskopie ale...w koncu pokazal sie moj lobuz na usg,najpierw byl to pecherzyk ciazowey a 2dni pozniej jak to moj lekarz powiedzial''piekny zarodek''zycze Ci tego samego,poznalam super pielegniarke ktora mi mowila''mamo masz wierzyc bo kto ma wierzyc jak nie mama'':)

Gość mikax
jest tu jakas kobieta która po pozamacicznej juz nigdy nie mogla miec dzieci??

Gość Zaniepokojona:/
Ja mam wg obliczen 5 tydzien(od miesiaczki) a 3 od zaplodnienia test pozytywny a na usg pusta macica.nie wiem co myslec,boje sie,ze to pozamaciczna:-(

ja ostatnia @mialam 22stycznia,pecherzyk ciazowy pokazal sie 24go lutego a zarodek 27go wiec nie zalamuj sie ,badaj bete czy wzrasta,uszy do gory

Gość Migotkaaaaaaaaaaa
Hej. Zdecydowałam się rok po pozamacicznej na wykonanie wszystkich badań... Cytologia, na złe bakterie (bo 3 lata temu mialam zapalenie grzybicze pochwy, 2 lata temu zapalenie pęcherza, może bakterie wciaz nosze a nawet o tym nie wiem) , badania hormonalne i drożność jajowodów. Jakie jeszcze można badania wykonać? Chcę skorzystać ze wszystkich badań, muszę się dowiedzieć co było u mnie przyczyną ciąży pozam.

Gość magda22kamil
witam.4 grudia mialam OM. zroilam 11 styczia wieczorem test ciazowy wyszly upragioe 2 kreski.powtorzylam test drugiego dia rao zowu pozytywy:D umowilam sie do giekologa 15 styczia lekarz potwierdzil ciaze powiedzial ze to 6t i 5 di ciazy ylam taka szczesliwa do mometu koejego usg 5 lutego okazalo sie ze ciza opozioa o miesiac pokazalo 6t i 4 di widac ylo pecherzyk ciazowy atomiast brak zarodka;( lekarz powiedzial ze moze to yc ciaza pozamacicza gdyz uwidoczioo rozdety jajowod lewy o wym 20na 10mm zalecil wykoaie testu ciazowego krwi wyik beta hcg 1000mlU/ml czy to dorze?prosze pomorzcie mi i odpowiedzcie jak ajszyciej a to pytaie prage od dawa tego dziecka i ie moge zyc z mysla ze moze wyjsc cos ie tak.dodam ze zapisalam sie do giekologa a 6 lutego ay porowac diagozy.mam adzieje ze pierwszy lekarz sie mylil. trzymajcie kciuki.

Gość Migotkaaaaaaaaaaa
Magda... Jak lekarz ma co do ciebie podejrzenia ciąży pozamacicznej to powinien cie skierowac do szpitala... Ze mną tak było...

Gość gość
dziewczyny proszę o informacje, wg.. Waszego doświadczenia i Waszych koleżanek dziś zupełnie niespodziewanie ginekolog wysłała mnie na badanie beta hcg wynik 5,980 w przychodni poinformowano mnie, ze oczywiście nie wiadomo badanie trzeba powtórzyć. Jednak ja nie współżyję od jakiś 5 tygodni więc zakładając, że nawet jeśli jestem w 5 tygodniowej ciąży to raczej niemożliwe by mieć taki wynik bthcg? jak Wy uważacie? bo ja chyba nie wytrzymam do poniedziałku....

Gość gość
hej, nie denerwuj sie nie wiesz dokladnie kiedy mialas owulacje, moze pozniej niz zakladasz i moze byc po prostu mloda ciaza

Gość gość
i u mnuie podejżewają ciąze pozamaciczną :|( beta 2500!! pęcherzyka w macicy brak :( coś widzialne przy jajniku- ale nie są pewni. za 48h sprawdzic jeszcze raz beta :( oszaleje przez te 48 h. umieram z niepokoju :(

Gość gość
Witam 10lat temu wykryto u mnie ciąże pozamaciczną na początku się cieszyłam test wyszedł normalnie dwie kreski ale po pewnym czasie miałam straszny ból brzuch takie ukłucie ze aż klękłam i zaczęłam krwawić żywo czerwoną krwią poszłam do szpitala lekarze powiedzieli że to normalna ciąża i muszą ją podtrzymać brałam zastrzyki na podtrzymanie ciąży czułam się fatalnie straszne bóle brzucha w końcu stwierdzono że ciąża obumarła i zrobiono mi zabieg łyżeczkowania macicy i wypisano do domu czułam się fatalnie bolał mnie brzuch wymiotowałam aż wkońcu poszłam do innego ginekologa i się przeraził co zobaczył w usg trafiłam do szpitala prosto na stół operacyjny była to ciąża pozamaciczna rozwijała się w jajowodzie miała już 3 miesiące przeżyłam koszmar dziś ma dwóch synów i jestem szczęśliwa kiedyś będę miała jeszcze córkę obecnie mam33lata pozdrawiam

Gość gość
hej ostatnio zrobilam 2testy i wyszly pozytywnie. martwia mnie jednak ciemnobrazowe uplawy, czasem czerwone. do tego czasem boli mnie brzuch. owszem mam mdlosci i inne objawy ostatni okres mialam 30stycznia. czy te uplawy i bol brzucha to normalne??

Gość gość
Tez mam brazowe ciemne plamienia, co mogą one oznaczać ?

Gość Olivka05
WItam dziewczyny . mam 19 lat Mam nie lada problem. ostatnia miesiaczke mialam 13 lipca 2014r. pierwszy raz kochalam sie z moim nazyczonym 22lipca. bez zabespieczenia. mam bole brzucha z lewej strony od pepka,kreci mi sie w glowie,mam mdlosci,wyostrzony wech,skoki tempetatury,bylam u gin. mialam USG dopochwowe i normalne. i nic nie ma. 3 testy mialam pozytywne. lekarze myleli ze to cos z jelitami,mialam kolon i gastroskopie i nic nie ma. brzuch jest wiekszy z kazdym tygodniem. czy to moze byc ciaza pozamaciczna??? prosze o jakakolwiek odpowiedz.

Gość Olivka05
zapomnialam napisac ze ciagle mam parcie na pecherz ale mialam badanie moczu i wszstko w porzadku. na poczatka biegalama co kilka minut codziiennie a teraz juz nie tak czesto ale tez biegam.

Gość gość
A później też współżyłaś czy nie?