Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość również zielonooka

Do pań z zielonymi oczami - jakich kolorów cieni do powiek używacie

Polecane posty

Gość również zielonooka

Tak jak w temacie. Ja ostatnio używam fioletowych, nie wiem czy pasują, ale lubię ten kolor. Zbliża się wiosna i czas na jakąś odmianę. Więc pytanie do was - jakie cienie pasują do zielonych oczu? Jakie kolory ładnie wydobywają i podkreślają taki kolor oczu?

Gość A co jest nie tak
Zielony, to pojecie wzgledne;) Moj osobiscie jest troszke bury:) Mam ciemna obwodke teczowki, a sama teczowke mam w kolorze zieleni w piwne kropki:) brzmi smiesznie, ale wygladam normalnie;), niemniej przez to jest to kolor dosc niezidentyfikowany, raczej ciemny.;) Lubie wszelkie cienie, raczej tylko unikajac zielonych:) Pozdrawiam:)

Gość również zielonooka
Wiadomo, że zielony zielonemu nie równy. Ja mam bardzo jasne, ale zdecydowanie zielone oczy. Zielony nie? Wydawało mi się, że zielony może podkreślać kolor oczu - nie wiem, bo jak dotąd sama unikałam zielonych cieni. Czytalam, że zielonookie wyglądają dobrze w różowych i szarych cieniach.

Gość mam tylko jedno pytanie
ja mam jasnozielone oczy :) dla kobiet o takich oczach nejlepszy jest cien fioletowy, sliwkowy. wpadajacy w bordo i brazowy :)

ja używam sliwkowych,brązowych,złotawych (lekko je jeszcze przyciemniam).Takie kolory świtnie eksponuja zielone oczka :) Pozdrawiam!!!

ja mam taki bardziej zgnito zielone, albo oliwkowe i zalezy od światła.. Ale dobór cieni zależy też od karnacji i koloru włsów.. JA uwielbiam śliwkowe, brązy -wszelkie odcienie, czasem szare ale chyba ciemno szare do mojej jasnej karnacji nieładnie wyglądają :) A granatowe cienie ponoć sprawiająże oczy zielone dajązłudzenie koloru turkusowego :) Też takie lubię. Ale na wieczór tylko te ciemne, na dzień jaśniutki brązik, albo białe perłowe :) --->Powiekszają oko

Mam ciemnozielone, a do tego ciemną oprawę. Z cieni na dzień beże, brązy, a na wieczór w sumie też albo fiolety.

Gość tocia
do zielonych oczu pasują cienie brązowe,złote,beżowe,fioletowe,zielone także bo zwiększają intensywność tęczówki.Różowych radze unikać bo oczy wyglądają na zapłakane ale to też zalezy od karnacji itp

Gość a ja używam różu
i fioletu i wyglądam cudnie....

Gość -=================
najładniej wyglądają w brązie przynajmniej u mnie

Gość -=================
najładniej wyglądają w brązie przynajmniej u mnie

nie wiem, jak malujesz oczy, delikatnie czy mocno? ja osobiście zależnie od humoru i okazji, ale w 90% malowania - lubię ciemny i bardzo mocny makijaż. delikatnie maluję się raczej na egzaminy - a jakich używam kolorów: (mam oczy zielone z odrobiną brązowych plamek przy źrenicach): z ciemnych: -czarny, grafitowy, ciemne odcienie szarości (raczej matowe) fiolet, czekoladowy brąz, bordo/kolor wina; źle mi w odcieniach niebieskiego i zieleni (a szkoda bo tak mi się podobają zielone cienie:( ); ponoć można jeszcze róż, ale nie lubię różowego koloru z jasnych: -fiolety wszelkie, bo ładnie wydobywają kolor tęczówki; -beże - pasują każdej kobiecie bez wyjątku; moim zdaniem zielonookie wyglądają ładnie i w ciepłych i zimnych beżach, choć dobrze skontrastować - chłodna zieleń oczu plus ciepły kolor i na odwrót; -osobiście lubię i podobno dobrze z tym wyglądam - wszelkie złota, srebra, i miedzie, odcienie złota wszystkie prawie, choć kolor starego złota według mnie jakoś \"gasi\" tęczówkę.. za to u niebieskookich pań powala na kolana :) srebro i miedź - do woli:) -do zielonych oczu pasuje też róż, jeśli ktoś lubi - z własnego doświadczenia polecałabym jednak zimne odcienie tego koloru -no i do bardzo ekstrawaganckich i wieczorowych makijaży - jeśli chcesz użyć czerwonego cienia do powiek, efekt jest prześliczny (tylko wtedy ja np. już rezygnuję z malowania ust, bo takie mocne oko wystarczy :) ) - zieleń oczu robi w takiej oprawie niesamowite wrażenie :) podobno można malować powieki na zielono, kiedy się ma zielone oczy, ale moim zdaniem odcienie zbliżone do koloru tęczówek lub intensywniejsze nie wyglądają ładnie. może jakiś zielonkawo złoty cień lub zieleń bardzo rozbielona, jaśniutka. aha - jeśli się nosi okulary, zwłaszcza minusy, przy zielonych oczach, lepiej zapomnieć o zielonym cieniu.. wygląda to naprawdę słabo (sprawdziłam). za to według mnie kolorem totalnie nie pasującym zielonym oczkom jest niebieski. może komuś się to podobać - kwestia gustu - ale jak dla mnie to jeden z niewielu kolorów, który zielonookim naprawdę nie pasuje. jeszcze troszkę blado wypadają oczy w niektórych odcieniach szarości - przede wszystkim tych jaśniejszych i matowych. ciemniejsze, podchodzące pod grafit, pasują każdemu :)

Gość Kasia_21
Ja używam głónie brązów czasem niebieskich... bardzo dobrze podreślają oko :)

fioletowych, sliwkowych, brazowych, bezowych albo grafitowych Ale najbardziej chyba lubie te sliwkowe ;)

Gość muaaaa
zdecydowanie brąz

Ja też zielonooka :) ,moje ulubione cienie to śliwkowe i fiolet (nigdy róż!!)...brązy,najlepiej ze złotymi drobinkami...oraz khaki (albo ciemna oliwka) łączone ze złotym...do tego obowiązkowo czarna kredka...lubię wyrazisty makijaż oka...na usta wtedy błyszczyk wystarczy i jest ok

Gość a co z szarym
na górna powiekę, zaraz za rzęsami jasny szary matowy , podkresla głębie zieleni, kiedys poradziła mi kosmetyczka i super się w tym czuję ;)

Gość może i zielona
a ja lubię połączenia: 1. złote, żółte, brązy do mojej cery pasuje 2. róże, fiotety, czarne do mojego samochodu 3. szare, od jasnego do ciemnego do oczu mojego facia pasują 4. zielone intensywne od jasnego do ciemnego a to do oczu!!! 5. róże, czerwienie, błękity to na specjalne okazje 6. czarny, biały do kozaczków białych pasuje

Kochana posłuchaj 🌼 ja mam zielone oczy i najlepiej wyglądają takie kolory jak: brudny róż, jasne i ciemne brązy, berze, i w niektórcych przypadkach popiel ale jasny :P pozdrawiam 🌼

Gość a ja mam zielone oczy
i uzywam jednej kredki do oczu w kolorze...zieleni , sle trudno opisać ten kolor - jest to ciemna zieleń ale taka jakby błyszcząca z poświatą perłową - przepiękny kolor...tylko nigdzie takiej kredki nie moge dostac. super podkreśla oczy - nie sa takie ciemne jak przy czarnych i szarych kredkach.

Gość Kosmetologi
Witam!!! Udzielę Panią kilka rad dotyczących malowania powiek ,oczy zielone. Do zielonych oczu Pasują takie odcienie jak : brudny róż , granat, fiolet , odcienie fioletu takie jak śliwka, lawenda,wrzos ( dodają oku wyraźistośc)grafit a także dobrze sprawdzające się odcienie brązu czy też odcienie złociste.W zewnętrznym kąciku oka cień powinien być ciemniejszy a w wewnętrznym jaśniejszy.Odcień czerwienie dopełni nasze okoJasne oodcienie takie jak np.beż optymalnie powiększą nasze oko, można połaczyć beż z jasnym różem ,czy też brązem.Nie prawdą jest że odcień zielony nie pasuje do zielonych oczu!!! Wręcz przeciwnie , odcienie zieleni pownny być inne oraz ciemniejsze od twojej tęczówki.Pamiętajcie również Drogie Panie że dobór cieni nie zależy tylko pd koloru oczu , powinny byc brane pod uwage także :kolor włosów oraz cery.JAsny typ urody odcienie złociste , turkosowe,ciepły brąz,pomarańcz, chłodny typ urody , biel gorzka czekolada ,biel, brudna zieleń lawenda.

Gość zielonookaaa
Kurcze dziewczyny, ja tez mam zielone oczy ale uzywam tylko jasnego różu bo wydaje mi się że nic innego mi nie pasuje :( Podpowiecie mi jakiś inny kolorek jak fotke wkleje?