Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agunieczka

PASKUDZTWO JAKIEŚ POD OBRĄCZKĄ

Polecane posty

Cześć Dziewuchy! mam pytanie do Was, gdyż w większosci zapewne macie dłuższy staż małżeński niż ja (1,5roku:)) i więcej wiecie na temat obrączek-w-praktyce. Otóż przedwczoraj zauważyłam, że po zdjęciu obrączki został mi na palcu ślad. Czerwony pasek dokładnie w miejscu obrączki, tylko po \"górnej\" stronie palca, z bardzo suchą, szorstką, popękaną skórą. Nie swędzi, nie piecze, tylko brzydko wygląda i nieprzyjemny jest w dotyku. Co to może być??? 1. Nie miałam nigdy alergii na złoto i złote kolczyki ani pierścionki nie powodują u mnie żadnej reakcji. 2. Nie używałam żadnych mocnych detergentów. Zresztą do wszelkich czynności domowych typu zmywanie obrączkę ściągam. 3. To coś w stanie nie zmienionym utrzymuje się trzeci dzień. POMÓŻCIE!!! Nie jest to na tyle uciążliwe, żeby tracić pieniądze na dermatologa, ale wolałabym sie tego pozbyć. Liczę na Waszą wiedzę!!!

Gość to znak
ze to malzenstwo nie jest dla ciebie dobre.

Gość zagadka13
Nie przejmuj się! To zniknie. Z całą pewnością powstało to na skutek zalegania wody pod obrączką, np. gdy myłaś ręce. Wycierasz je jednak pod obrączką pozostaje wilgoć, a dociera tam mało powietrza. No i w rezultacie pozostaje taki prążek. Proponuję zdejmować obrączkę podczas kąpieli czy prysznica.

Dzięki wielkie, też o tym pomyśłałam, ale to chyba jednak nie to, ponieważ jako świeżo poślubiona żywię głęboką atencję do obrączki i ZAWSZE ściągam ją przy okazji moczenia rąk... Może to np. pot? Ech. Od 3 dni wogóle nie noszę obrączki a ślad nawet sie nie zmniejszył:( Niemniej - dzieki!

Gość zagadka13
Spokojnie mój ojciec jest dermatologiem a ja mam paroanoiczną obsesję na punkcie chorób skóry. Jeśli pocą Ci się ręce, to też skóra pod obrączką staje się wilgotna i powstaje ten sam efekt. Mogę Ci powiedzieć, co powiedział mój ojcie żeby czemyś takiem zapobiegać: od czasu do czas w ciągu dnia ściągaj obrączkę z palca albi obracaj nią. Naprawdę pomaga. Ja po ślubie za nic wświecie nie chciałam swojej zdejmować bo przecież jak to. To obrączka założona w takim szczególnym momencie, do czasu pojawienia się takiego prążka. Powodzenia

Dzięki zagadko, uspokoiłaś mnie:) Co do ściągania obrączki po ślubie - widzisz, my zrobiliśmy niesety drobny błąd, bo wybraliśmy sobie przepiękny wzór w głębokim, nieregularnym rowkiem biegnącym pomiędzy dwoma warstwami białego złota. Gybym nie ściągała jej do \"brudnej roboty\" to ten rowek stałby się małym \"rynsztoczkiem\" o czym przekonaliśmy się wkrótce po ślubie (ja - przy okazji mycia rąk, mąż - przy okazji robienia ciasta:)) Zamiast więc co wieczór dłubać w obrączce wykałaczką - ściągamy je i tyle. Mam nadzieję, że to faktycznie to, o czym pisałaś - choć nie znam osoby, która by tak często ściągała obrączkę jak ja. Widać gdzieś niedopatrzyłam...

Gość zagadka13
Bdzie dobrze, zobaczysz:) Mi to obracanie obrączki na palcu i sciąganie jej weszło w nawyk i już nawet tego nie kontroluję, a powiem Ci że od tego czasu nie miałam problemów z tym szczególnym czerwonym "znaczkiem"