Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m.a.j.a

odstające uszy a fryzura

Polecane posty

Gość m.a.j.a

hej dziewczyny. mam odstające uszy i od lat noszę rozpuszczone włosy. kiedyś miałąm długie, teraz do ramion. Chciałabym zmienić fryzurę bo ta juz mi sie znudziła - co możecie polecić?

Gość anagramka
ja Ci propnuję włosy zakręcić, albo naturalnie albo sztucznie i noscić rozpuszczone, napewno nie bedzie widać odstających uszu !!!!!!!!!

Gość m.a.j.a
no tak, łatwo powiedziec, tylko ze to nie takie proste - trzeba miec kase, czas na leczenie i dobrego lekarza. wiem ze w polanicy jest taki osrodek i podobno sprawdzony, ale nadal nie mam przekonania. Poza tym kiedy mialabym to zrobic, jak pracuje :( Poki co, łysa chodzic nie zamierzam :D dlatego pytam o jakies propozycje fryzury, bo u fryzjera siedzac na fotelu to kiepsko jest - sam nie wie, w rezultacie eksperymentuje a potem ja musze z tym chodzic na glowie przynajmmniej miesiac czy dwa zeby ponownie dalo sie sciac

Gość a ja mam odstające uszy
i wcale nie robię z tego powodu tragedii, jak byłam w liceum też chdziłam non stop z rozpuszczonymi włosami, miałam długie i było to dość uciążliwe... Ale teraz mam to gdzieś, nie ujmuje to urody, chodzę w kucyku, bez grzywki nawet i ulizana :) Sama uwydatniam to jeszcze nieswiadomie... A co mi tam, liczy siebuźka, włosy, figura, charakter przede wszystkim a nie uszy!!! Na pewno jesteś super osobą więc nie przejmuj sieuszami!! Poza tym wiele modelek ma odstające uszy i jakoś jeszce im to chyba pomaga w karierze... A tak na serio, to jeżeli chcesz chodzić w kucykach to mając kręcone włosy i luźno spięte, to w ogóle nie widać odstających uszu!! Można samemu kręcić albo zrobić trwała!!

Gość zgadzam sie z tym że wiele
modelek ma odstające uszy a pomimo to nie przeszkadza im to byc pięknymi i podziwianymi;)Nie ma sensu przejmowac sie odstajacymi uszami skoro tylko operacje może je poprawić:-oNie ma sensu tez odmawiac sobie przyjemnosci noszenia fajnych fryzur z powodu ostajacych uszu.Trzeba polubic swoje uszy i miec mieć w dupie to co inni powiedzą:-PTo Twoje uszy a nie innych...

Gość tez mam odstajace
uszy. Wlosy zwiazane nosze ale wtedy to robie kucyja w taki sposob ze naciagam na uszy wlosy. No nie wiem jak to wytlumaczyc ale wlosy sciskaja uszy. mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. Poprostu ta kitka jest nisko. A dla takich uszow to najlepiej wlosy krecone czy falowane, bo wiadomo wlosy sa proste to uszka wtedy strasznie widac, odstaja. Ja mam falowane wlosy do ramion, do tego grzywka na bok i nawet moja przyjaciolka nie wiedziala ze mam odstajace uszy - dopiero jak bawila sie moimi wlsoami bo mnie czesala stwierdzila "ze mam fajne duze uszka" Ja sie z tym pogodzilam, da sie zaslonic i rozne fryzury zrebic ale zdecydowanie krecone wlosy. jak wlosy wyrpstuje to mam problem aby uszka zaslonic.

Gość itic
witam wszystkie panie ktorym natura tak jak mi podarowala troszke zbyt duza malzowine uszna.mam22 lata i jako dziecko ciagle plakalam z tego powodu no bo jak tu nie ryczec kiedy koledzy z podstawowki proponuja ci operacje norzczkami do papieru na dlugiej przerwie.no ale podstawowka sie skonczyla i poszlam do technikum gdzie mnogosc szkolnych gwiazd o najmodniejszych fryzurach mnie jeszcze bardziej dobila.ciagle nosilam rozpuszczone wlosy i doszlo nawet do tego ze porobilam se rany na uszach bo sciskalam je warkoczykami zrobionymi tuz nad uszami ciasno zwiazanymi z tylu glowy.i tak z uszkami w strupach przechodzilam 3 lata az poznalam mego meza ktory utwierdzil mnie w przekonaniu ze tylko sobie szkodze.po czesci dla niego,bo lubi mnie smyrac po uszkach,jak i dla siebie,rozplotlam te beznadziejne warkocze.powoli przestaje mi ten defekt zatruwac zycie,prostuje wloski mimo ze radarki spod nich przeswituja,czasem splote je ,rzecz jasna wlosy hehe,w kucyk,2 modne bardzo warkocze.i jest o.k .w prawdzie planuje operacje ale nie stac nas poki co na taki wydatek.dlatego musze sie nauczyc z tym zyc.bardzo pomaga mi moj maz ktory wrecz namawia mnie do splatania kudelkow,to chyba znak ze nie jest tak zle.rozpisalam sie troche ale tak na koniec moge doradzic zebyscie kochane panie probujac splatac wloski robily to w takim troche nieladzie,wloski nad uszami mozna troche podtapirowac i luzno upiac mocna wsowka za uszkami.dobrze jesli z przodu jak i z tylu uszow wypusci sie kilka luznych kosmykow.jak wroci moj maz z pracki to postaram sie przeslac zdjecia z mojego slubu.mialam upiete wlosy i wygladalo super.powodzenia i glowki w gore,

Gość heh..xD
Ja tez mam odstające uszy i jeszcze do tego trądzik.Chodze do 6 klasy i cały czas chodze w rozpuszczonych włosach.Mówiłam mamie o tym ale, mama na to nie reaguje.Pomużciemi!!!!

Gość barbe012
hey.. tez jestem w 6 klasie tez mam trodzik a moje uszy odstaja mam juz tak od 4 klasy (jakos tak) odkąt zaczelam sie interesowac swoim wygladem postanowilam powiedziec mojej mamie ze mi to wszystko wadzi (jedyne co powiedziala to to ze na 15 urodziny zrobi mi operacje) wiec zcielam wlosy teraz nosze ,kucyki i kucyka wszystko staram sie robic luzne a uszy delikatnie przygniatac wlosami hihi........ pozdrawiam barbieXD

Gość barbe012
a i jak chcecie to moje gg 5819070

Gość karola89
ja proponuję wam tak kombinować bo nie wszyscy mają na to czas... wystarczy cieniowanie od góry i będzie ślicznie;) nawet jeśli wyprotsujecie(same końcówki oczywiście).Nie lubię oklapniętych włosków i właśnie to taki patent;) pozdrawiam:)

Gość oles.
elo , mam odstajace z deczka uszy. Mam geste wlosy , kiedy mam krótko sciete widac ze mam odstajace uszy a kiedy mam dluzsze i nie zrobione w jakąkolwiek fryzure wyglada to jak pozal sie boze. ;] ma ktos jakies propozycje jak je zakryc albo poprostu zeby nie rzucalo sie az tak w oczy ;]

Gość Natu
Hej .Chodze do 6 klasy też mam odstające uszy od 3 klasy chodze w rozpuszczonych włosach i znudziło mnie to pomużcie pliss .Możecie pisać na moje gg18141156 :(

Gość jussi d
jeju dziewczyny ja tez mam odstające uszy i co ;d czasami nosze kitke i kucyki ;p kazdy ma kompleksy ;p jesli wy same bd sie nimi nie przejmowac to bd mało widoczne ;] zapomnijcie o odstających uszach a pomyślcie ze macie ladny usmiech itd ;))

Gość głowa do gory Kombinujemy
czesc. równiez mam odstajace uszy (moje 2 siostry juz nie-zrobily sobie operacje i maja superowe uszka).... ja jakos nie potrafie sie na to zdecydowac. jednak staram sie za wszelka cene ukrywac swoje kompleksy- tak jak wiekszosc z was, czesto chodze w rozpuszczonych włoskach. obecnie mam takie włoski wycieniowane od wysokości uszu skonczywszy na biuscie (bo do tad mniej wiecej mam włosy). nie zawsze jednak chodze w rozpuszczonych włoskach. kiedys, kiedy to ejszcze byly one krotsze, ogolnei kiepsko bylo cos z nimi zrobic, teraz jak są dłuższe jest łatwiej. przypuscmy ze upinam sobie w kucyk- zawsze przy tym wypuszczam pejsiki i kosmyczki włosów - tak aby wyglądalo to naturalnie. po za tym w okolicy uszu zawsze luzuje naciąg włosów (na czubku głowy mocno przylegają, po bokach zaś nie są tak przylegające). Osobiście uwazam, ze dziewczynki z odstajacymi uszkami powinny dbac o to zeby mialy włoski długie- to pomoze sie kamuflować, a jeśli ktoś ma odstajace uszyska i nosi krorkie fryzurki, niech pamieta ze zawsze mozna zrobic nieład artystyczny i misz masz na główce, który zakryje nieprzyjemne uszka. Szczerze?- tez strasznie przezywalam to swego czasu- ze smieja sie, ze zle wygladam. Od niedawna zrozumialam ze nie dam rady tego (narazie) zmienic. i pogodzilam sie z tym. Nie przezywam juz tak, ale wiem ze gdybym miala wyvbierac to wolalabym miec piekne małe uszka, przylegające do glowy. ale cóż- nie dostalam pakietu do wyboru i własnie na mnie to padło! Pamietajcie dziewczyny- grunt to sie nie załamywać. JEsli nie dajesz rady to kombinuj, kombinuj, kombinuj! Stań przed lustrem i upinaj włoski- mozesz nawet podtapirować w okolicy uszków! Na prawde! i nie ma sie co przejmować! - podejrzewam ze spokojnie 40% społeczeństwa ma taki sam problem jak my! :) Główka do góry! :) Pozdrawiam i nie poddajemy sie, Dziewczynki!

Gość 24latkaaaa
ja mam tez odstające uszy a do tego sklonnosc do żylakow...mialam zabiegi teraz mam pelno siniakow na nogach:-( wstydze sie isc na basen czy zalozyc krotka spodniczke latem...kuzwa nie dosc ze uszy to jeszcze mam brzydkie nogi:( zycie jest niesprawiedliwe:(

Moja koleżanka również ma odstające uszy i wiem jak bardzo jest to dla niej krępujące. Ja jednak uważam, że nie ma sensu budować w sobie kompleksów tylko skorzystać z możliwości korekcji uszu. Wiem, że wybitnym specjalistą w tej dziedzinie jest dr Kratochwil dlatego warto się wybrać do niego na konsultację. Poza tym operacja przeprowadzana jest w znieczuleniu miejscowym.

Gość sweetkisesss
to zależy od tego, jak bardzo te uszy odstają, bo jeśli nie ma większego dramatu można próbować ukryć je pod fryzurą, ale czasem nie jest to możliwe, więc nie pozostaje nic innego, jak tylko operacja plastyczna, jeśli chodzi o miejsca, gdzie można wykonać taki zabieg to wiem, że w Radomiu jest bardzo dobra klinika Polmedic.

Gość rasta_girl
moim zdaniem jeśli ktoś bardzo się przejmuje i ma kompleksy z powodu odstających uszu powinien pomyśleć o tym, żeby sobie zrobić operację plastyczną. Nie ma się co bać, bo przecież jak się udamy do takiego specjalisty jak dr Osuch, jest więcej niż pewne, że operacja zakończy się powodzeniem.

wycieniuj włosy żeby nadać im lekkości. jak będą odstawać bardziej niż uszy, to uszu nie będzie tak widać ;) poza tym, uwierz, że uszy to nie jest pierwsza rzecz jaką zauważają w Tobie inni :)