Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elka98989898

CZY UZYWACIE CIEKŁEJ PARAFINY DO PUPY NIEMOWLAKA NA ODPARZENIA???????????

Polecane posty

mi połozna mówiła ze na odparzenia najlepsza jest maka ziemniaczana. poniewaz wszystkie te kremy zatykaja nieraz pory w skórzy co uniemozliwia jej "oddychanie'' ja stosuje od narodzin corci puderek na pupke i ani razu sie jeszcze nie odparzyła.

Gość u nas pomogło
Mój synek miał od małego problem z odparzeniami.robiłam wszystko, parafinę też i nic nie pomogło.nasza pediatra poleciła nam weledę.to taka firma z DE, która ma tylko natur. kosmetyki.nagietkowy kremik na odparzenia dla nas okazał się zbawienny.teraz, jak mały już robi do nocniczka, dalej mu smarujemy dla zapobieżenia:)

Gość a ktoś mi wyjasni
dlaczego tormentiol jest szkodliwy? Moja mała jak ma odparzenie to nic nie pomaga, żadne sudocremy czy inne cuda z apteki a jedynie tormentiol. Raz posmaruje i wieczorem juz nie ma nic . I jeszcze żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam a juz kilka razy stosowałam.

Gość problem z pupcią
czy wasze pociechy cały czas ćkają kupą? U mojego maleństwa co parę minut sączy się rzadka kupa. Pediatra powiedziała że to nie biegunka. Mały ma wietrzoną pupę, używamy sudokremu, bepanthenu i do tego małego kąpiemy w krochmalu. Kiedy śpi odpinam mu pieluchę, aby pupa się nie zakisiła. Mały jest karmiony piersią odstawiłam warzywa, wodę mineralną (podobno dolewają kranówę), ser żółty i jogurt naturalny. Już nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby było lepiej.

Gość mama 6 tygodniowej śmieszki
POLECAM MAŚĆ TORMENTIOL!!!!!!!!!! 2 razy posmarujesz i po odparzeniach. 100% skuteczności

Gość problem z pupcią
Dzięki mam nadzieję że pomoże. Musze jednak poznać przyczynę czemu mały ćka w pieluchę, bo za chwilę będzie to samo. Pediatra powiedziała, że przyczyną mogą być upały. Synek ma 3 tygodnie a ja załamuję ręce. Będę go obserwować. pozdrawiam

Gość problem z pupcią
Pupcia wygojona!!!! Pomogło wietrzenie, częsta zmiana pieluchy i kupiłam maść termentiol - działa. Synek ma wygojoną pupcię od tygodnia. pozdrawiam

Gość świeża mama
A wiesz dlaczego Twój dzidziuś tak popuszczał co pięć minut? bo ja mam dokładnie ten sam problem a co za tym idzie problemy z pupcią małego.

Gość strzyga__
krem bambino z tlenkiem cynku (ok 5zł), nie nawalać tego niewiadomo ile - MA SIĘ WCHŁONĄĆ (uwaga do wszystkich kremów) i najlepsze wietrzenie tyłka.