Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

matkapolka

RATUNKU! obwisły i rozleziony brzuch po dwóch ciążach- co robić?

Polecane posty

Kobiety, co można zrobic z takich dziadostwem?? Nie stać mnie na operację, która kosztuje w zależności od kliniki 9-12tys.zł . czy do końca moich dni muszę na niego patrzeć ?? Jak wy sobie z tym radzicie?? Chyba tylko wygrana w lotto mnie ratuje ;)

Gość darnov
Ja też mam taki problem, więc będę śledzić czy ktoś odpowie na Twoje pytanie, no chyba że żadna z was nie ma takiego problemu. Tylko pozazdrościć :)

Gość goskapa
ja niestety tez mam ten problem i dodatkowe 30 kg po ciazy,zre polowe,biore sibotrim i nic.Jestem juz zalamana.

Gość hej tez tak mmam
utyłąm w ciazy 33kg i chodz nawet bardzo schudłam dlej biłam to brzuszysko,teraz znowu utyłam ale dzis zaczełąm diete .kopenhaska oczywiscie :)

Gość Trzeba cwiczyć
najlepiej pod okiem trenera+masaże

Gość aska pp
plastyka brzucha 5tys

Gość angela_
też jestem mamą dwójki dzieci i jakoś nie miałam większego problemu z pozbyciem się "rozlezionego" brzucha raz na jakiś czas ( jak mi się przypomniało;)) ćwiczyłam brzuszki, albo siedząc napinałam i rozluźniałam mięśnie brzucha, w trakcie kąpieli masowałam brzuch i uda namydloną gąbką (tą ostrzejszą stroną, poprawia krążenie i przy okazji pozbywa się martwego naskórka), po kąpieli (zanim ostygłam:)smarowałam się kremem na rozstępy albo ujędrniającym (to zalezy co akurat było pod ręką)

Gość jassmina
nareszcie coś dla mnie dziękuję za ten topik dziewczyny nie będę pisać że mam to samo 2 dzieci i 20 kg nadwagi bo to wszystkie tutaj mają oprócz mojej przedmówczyni chcę się tego pozbyć,ale jak to zrobić żeby obwisły brzuch i rozstepy zniknęły?? po pierwszej ciąży schudłam,nie do poziomu wyjściowego bo nie zdążyłam :-) ale miałam prawie płaski brzuszek i jasne rozstępy ale teraz jestem załamana bo brzuch jest bardziej obwisły i więcej rozstępów...........matko do lata niedaleko a ja mam jechać do Władysławowa ciekawe jak się rozbiorę na plaży to będą myśleli że wieloryba morze na brzeg wyrzuciło :-) dobra koniec z żartami...........nic innego nie pozostało tylko śledzić wasz topik i czekać dnia aż ktoś mądry i doświadczony coś poradzi.........póki co brzuszki.......forma słaba,daję radę tylko 20 jednorazowo piszcie dziewczyny może ktoś dał radę i pozbył się tego bagażu czy któraś z was robiła sobie plastykę brzucha?????? czy to ostatnia deska ratunku? piszcie może się zdecyduję.....ile to kosztuje i gdzie to robią.............ale nie ja się nawet przed lekarzem nie rozbiorę.... ;-)

witam warto kupić Pas neoprenowy i zakładać na noc. skóra po nim szybciej się wciąga i jest gładka. ;-)

Gość zielona herbatka
nie rozumumiem was mateczki;) zanim zajdzie się w ciążę trzeba zadbać o swoje ciało..ćwiczyć aby ukształtowały się mięśnie.. mając mięśnie zamiast tłuszczu w czasie ciąży nie pojawiąsięwam rozstępy.. tak samo w ciąży trzeba pilnować diety (ale wiadomo dużo nabiału i witamin) chodzić długie spacery i oczywiście uzywać odpowiednich kosmetyków.. sorki ale troszkępóźno się wam przypomniało o swoim ciele.. ale polecam naprzemienne prysznice..raz ciepła raz zimna, kończyć na zimnym strumieniu wody.. robić masaże specjalną szorstką rękawicą.. na mokre ciało nakładać zwykłą oliwkędo ciała/taka dla dzieci/ fajnie nawilza i ujedrnia..

Gość zielona herbatka
nie rozumumiem was mateczki;) zanim zajdzie się w ciążę trzeba zadbać o swoje ciało..ćwiczyć aby ukształtowały się mięśnie.. mając mięśnie zamiast tłuszczu w czasie ciąży nie pojawiąsięwam rozstępy.. tak samo w ciąży trzeba pilnować diety (ale wiadomo dużo nabiału i witamin) chodzić długie spacery i oczywiście uzywać odpowiednich kosmetyków.. sorki ale troszkępóźno się wam przypomniało o swoim ciele.. ale polecam naprzemienne prysznice..raz ciepła raz zimna, kończyć na zimnym strumieniu wody.. robić masaże specjalną szorstką rękawicą.. na mokre ciało nakładać zwykłą oliwkędo ciała/taka dla dzieci/ fajnie nawilza i ujedrnia..

zielona herbatko, ja dbałam o siebie i swoje ciało w ciąży, smarowałam się olejkami nawilżającymi i innymi smarowidłami ale jakos nie bardzo podziałały, i nawet nie przytyłam jakoś specjalnie wiele bo tylko 10 kilo, co jest raczej normalne, . Nie przejmuje sie nawet tymi rozstepami, co sie pojawiły trudno nie znikną juz nigdy, ale nie mogę zaakceptować tego obwisłego worka na brzuchu i raczej zimny prysznic nic nie da :/ chyba jednak zaczne zbierać na operacje... a może jak zgrubnę to zniknie ta skóra? hmmmm :) pozdrawiam wszystkie załamane brzuchem :D PS.do tych co twierdzą zę rostępy cudownie znikaja po smarowidłach różnej masci, nie łudźcie się one najwyżej robią się bledsze ale nie znikną nigdy, i nie wymysliłam tego ja tylko tak twierdzą lekarze :(

Gość ciąża to anomalia
biedna skóra brzucha rozciaga sie do niewyobrażalnych rozmiarów i takie tego efekty nie wspomne o tej malutkiej "dziurce" która musi wydalic dziecko :(

Oj DZiewczynki Jak widać smarowidła, których uzywałyście są po prostu do bani... Moja koleżanka przytyła w ciąży 24 kilo i nie ma ani jednego rozstępu... i smarowała się cały czas... Ćwiczenia swoją droga i oczywiście zgadzam się, że trzeba mieć silne mięśnie. Najprostszym ćwiczeniem i to takim, które mozna robic wszędzie jest po prostu wciaganie brzucha. Mozna przeciez je wykonywać wszedzie, prawda:)

Gość Wild honey
smarowidla to nie wszystko -GENY, kobiety GENY.