Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorybzdka

ujemne testy skórne

Polecane posty

Gość chorybzdka

wiele lat choruję na alergię, katary, pokrzywka, polipy nosa a testy skórne robiłam kilka razy i wszytko ok. Unikam konserwantów, zdrowo sie odżywiam a objawy powracają. Alergolog przepisuje leki ale nie znalazł przyczyny moich problemów :(( Moze ktos ma podobnie?

a ja miałam odwrotnie. Odczyny na pół ręki, a wcale nie bylam uczulona na pyłki traw :o Te testy nie sa miarodajne

Gość Czkkollaadkkaa
Ja mam alergie skórną, ale u mnie testy skorne pokazały to.A może powinnas zrobić takie z krwi. Acha, i ja mam wziewne na te trawy i takie tam, a teraz tez mam problemy, więc będę robic jeszcze pokarmowe.Ty miałaś robione na eszystko?

Gość Czkkollaadkkaa
Wiesz Blue, bo jak miałaś te nakłuwane, to dermatolog mi mówiła, ze przy nich niektóre wrażliwsze osoby mogą się zdenerwowac juz tym samym nakłuwaniem i wtedy wyskaują bąble.Dlatego te naskórkowe nie są do konca pewne.A na co jestes uczulona?

Wyszło, że jestem tez uczulona na selera, co nie jest prawda, bo jem i nic sie nie dzieje w zwiazku z tym. 1 plus wykazal na koty (tu troche w tym jest prawdy) 😭, roztocza kurzu - to daje mi sie najbardziej we znaki :o Ale generalnie nie jest zle :) Najgorzej jest w okresie zimowym, ale jak juz przychodzi lato to wszystkie problemy mijaja :)

Gość ylkaaa23
A jak w dzisiejszych czasach można sie zdrowo odzywiać?Przeciez jogurt kupiony w sklepie z taka długa datą przydatności do spożycia całkoem bezpieczny nie jest.Jak można uniknąc żywności bez konserwantów i chemii, raczej niemożliwe.No i do grupy najbardziej uczulajacych należa, żółty ser, orzechy,pomidory,ryby,owoce morza, nabiał.WystarczY?

Gość czkkollaadkkaa
No roztocza ja tez , i sierść tez ,ale trawy niestety tez, czyli zima i lato mam na okrągło.Na roztocza kupuje taki płyn w aeorozolu, przynajmniej w sypialni mam tego mniej.No,a z psem co zrobić?, mam i już. Jakie robiłaś testy, bo ja teraz chce zrobicznowu?

Gość czkkollaadkkaa
I mam pytanie, czy te zkrwi, można zrobic tylko odpłatnie, czy i z ubezpieczenia.I czy tam juz jest eszystko, czy różne pakiety.No i jaka jest cena tego testu?

Gość e taaamm
Mój kolega miał robione takie z krwi na obecnośc przeciwciał, mieło to wykryć skłonność do alergii.Wyszło mu w normie.A on cały za przeproszeniem sparszywiały, i tylko sterydy mu pomagaja.

miałam tylko skórne na ok 30-40 alergenów. Zauwazylam, ze miewam jakies wysypki po zjedzeniu tych sztucznych warzyw zimowych, ale coz mam jeść, skoro nie jem miesa? :o

Gość chorybzdka
zdrowe odzywianie to : jogurty robie sama tylko naturalne , wędliny mąż robi z prosiaczka od znajomego rolnika, warzywa z działaki, a mieszkam w miescu bez przemysłu, chleb zytni na zakwasie, żadnych dodatków chemicznych w postaci glutaminianu sodu, weget, puszek i takie tam...

Gość czkkkolladkkkaa
tez nie lubie mięsa, ale jadam. ja tez miałam miałam skórne, ale chyba bardzo podstawowy był ten test, bo miałam około 10 alergenów i tylko wziewne, a kosztowało to 70zł.Teraz musze zrobic dokładniej tylko kase zbieram

Gość czkkkolladkkkaa
Pewnie masz skłonności genetyczne, a jakie testy robiłaś.Te z krwi?, czy naskórkowe?

ja już dałam sobie spokój z testami. Szkoda mi kasy, odczulac sie i tak nie bede. Nie mam juz takich strasznych problemow jak kiedys, moje dolegliwosci sa niemal nieodczuwalne, wiec zachowuja sie jakby mi nic nie bylo :D Jak dziecko mialam astme na tle alergicznym i co? Z wiekiem sama przeszla :)

Gość chorybzdka
testy robiłam skórne 3 razy , ostatnio na jakies 30 alergenów i nic:( lekarz mówił ze to zapewne na salicylany ( bo mam tez astme po spozyciu aspiryny), dał liste pokarmów, których powinnam unikac ( koszmar) stąd te zdrowe odzywianie . A objawy jak były tak są. Sterydy pomagaja funkcjonawać ale to zawsze sterydy;((

Gość malucikaaa
ale testy robia tez za darmo, można poczekac w kolejce, po co bulić kasę :)

Gość gość
z alergia nie ma żartów i ja dobrze o tym wiem, przez dlugi okres bagatelizowałam to wszystko, ale na szczescie trafilam na dobrego lekarza www.alergolog.lublin.pl i udalo sie wyzdrowieć.