Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hemoroidka

Zaczerwieniony swędzący odbyt - co to jest?

Polecane posty

Gość hemoroidka

Ostatnio leczyłam się z hemoroidów zewnętrznych. Tzn. nadal się leczę używając czopków Hemorectal i maści Procto-Glyvenol (czy jakoś tak). Wydaje mi się, że hemoroidy zniknęły (były nad odbytem, w stronę pochwy), ale teraz z kolei mam zaczerwieniony odbyt (i to zaczerwienienie idzie w przeciwną stronę, czyli w stronę pleców), do tego mnie swędzi bezpośrednio w odbycie (wcześniej mnie tam nie swędziało). Czy to możliwe, że z hemoroidów zewn. dorobiłam się wewnętrznych?? A może to uczulenie na maść lub czopki??? Kończę już drugie opakowanie czopków i tubkę maści. Może za długo je biorę???

Gość BARDZO MOŻLIWE

Gość ejo
Witam!!Mam cos podobnego.Zaczerwieniony i piekacy odbyt,do tego miejscami czaem az fioletowy.Najgorzej jak sie zalatwiam.Jak bylam u ginekologa to mi przepisala Posterisan H.Smarowalam prawie miesiac.Jak dlugo sie ma smarowac mascia na hemoroidy??Bo mi ona prawie nie pomagala,tzn zwalczala pieczenie,ale nie usuwala problemu,dalej byl czerwony i piecze po wyproznianiu.Lekarka powiedziala,ze "zylakow jeszcze nie ma".Tylko czemu to nie przechodzi???

Gość w górę

Gość to może być
szczelina odbytu .Jeśli tak to współczuję :(

Gość szczelina grzybica hemoroidy
tak mialo byc,sorry