Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renmedia

Czy można się zakochac tylko przez internet?

Polecane posty

Gość Renmedia

Nowy środek przekazu jakim jest internet, niesie ze sobą wielką rewolucję w dziedzinie stosunków międzyludzkich. Mnie osobiście spotkało coś bardzo dziwnego. Poznałem na czacie kobietę, "poderwałem ją na "privat", no i zaczęło się. Długie rozmowy, wzajemne poznawanie się, odkrywanie zainteresowań, porównywanie swojego podejścia do życia. Wiemy o sobie już dużo. Powiem, że nawet bardzo dużo. Wiem jak ona wygląda, czasem porozmawiamy przez telefon. jednak nie mielismy do tej pory żadnego kontaktu w realu. W penym momencie stwierdziłem, że zakochałem się i to tak mocno, jakbym miał z nią żywy kontakt. Nie mogę juz bez rozmów z nią żyć, a każda dłuższa przerwa w kontaktach, jest okupiona ogromną tęsknotą. czy takie coś jest w ogóle mozliwe? Tylko prze internet? Ja stwierdziłem że tak. A wy? Jak uważacie?

Gość .....SmutekNasNiszczy.......
pogielo cie?

Gość jest możliwe
kto tego nie przezył zaprzecza, a jednak jest to bardzo mozliwe

ja przeżyłam ;) Rewelacyjna metoda na \"odkochanie\": spotkać się ;)

Gość Renmedia
Dodam tylko tyle. Nie jestem już młody. Z niejednego pieca jadłem chleb.Znam się na ludziach lepiej, niż niejeden psycholog. potrafię wodróznieniu od wielu mężczyzn czytać kobiece podteksty i wypowiedzi. Wiem że ona zbliża się do takiego samego stanu jak ja, lub już w nim jest, jednak nie mowi tego wprost jak każda kobieta. Czy spotkanie w realu jest na to lekarstwem? Być może i tak. Na pewno jest to jakiś sprawdzian, jednak nie mozna tego generalizować. Życie ma w sobie pewne schematy, jednak nie zawsze się one spełniają, bo inaczej nie miałoby one żadnego sensu, skoro wszystko by było wiadomo z góry.

Gość to po co pytasz
skoro jak widać lepiej wiesz? Szukasz tu potwierdzenia i potakiwania?;) Kilka lat korzystam z internetu i zdarzały mi się różne "zauroczenia", czasami wydawało mi się, że kocham. I cóż. Jestem starsza i mdrzejsza i teraz już wiem, że to było złudzenie i szkoda czasu.

Wierzę ze coś takiego istnieje :) Kiedyś też sie zakochałam przez internet z wzajemnoscią , jak sie spotkalismy było cudownie ale odległość to zniszczyła. Teraz znowu coś takiego przeżywam, mielismy sie spotkać w wrześniu. Ale dzien przed spotkaniem on uległ ciezkiemu wypadkowi. Gdy sie obudził płakał, płakał (mowil mi jego przyjaciel) że mnie zawiódł. Od tamtego dnia ciagle jest w szpitalach i los nie dał nam sie spotkać. Ale w marcu ma wrocic z Stanow zdrowy na nogach i wtedy powiedział ze...no wiesz w koncu sie spotkamy :) I pomimo tego ze nie rozmawiamy teraz od stycznia jak wyjechał to ciagle czekamy na siebie. A niedawno dostałam od niego smsa z wyznaniem miłosnym :) Wiec ja wierzę w to i Ty tez uwierz! :)

Gość to po co pytasz
hehehe.... napewno jest w szpilatu :D :D :D Przerabiałam takie kity. Jeden to już przeszadł samego siebie - w ciągu 2 tygodni miał 3 wypadki, rozbił 3 samochody i nawet człowieka zabił ;) Był tak załamany, że nie mógł się ze mną spotkać i płakał, że nie może ;)

Gość to po co pytasz
a poznałaś rodzinę osobiście? Rozmawiałaś z kimś z rodziny? MAsz pewność, że to rodzina?;) Ile masz lat? ;)

A skad masz pewność że to bujda ? Tak, znam jego kolegę bo za dawnych lat On tutaj bywał za moim blokiem, zna moje osiedle tak dobrze jak ja. Lat mam nie mało ale i nie tak wiele.

Gość to po co pytasz
skąd? Ponieważ parę takich historii przerabiałam w swoim zyciu i zawsze okazywało się to wielkim kitem. Nawet jeśli wszystkie fakty wskazywały na to, że to co słysze to prawda. Macie spotkać się w marcu? Jestem przekonana, że się nie spotkacie, bo coś się biedaczkowi znowu przytrafi ;)

Gość to po co pytasz
Jeśli się spotkacie, to wówczas będę Ci szczerze życzyć szczęścia. Ale póki co..... nie chcę być złym prorokiem, ale... uważaj. Tylko tyle. Wierz mi, że nie piszę tego ze złośliwości czy zawiści. Naprawdę nie raz się przekonał, że takie "nieszczęśliwe przypadki" to zwyczajna bujda. Pozdrawiam!

Gość Renmedia
"to po co pytasz" wyraźnie nie miała szczęścia, natomiast przed "pechową szczęściarą" jest jeszcze wszystko, zarowno dobre jak i złe. Jednak ja osobiście życzę jej tego dobrego. Co do sprawdzenia jak fakty mają się w istocie do rzeczywistości, to prawda, bo internet jest jak groźna dżungla. Ale jak ktoś chce i umie, to wykorzystując techniczną wiedze o internecie, z łatwością ten problem rozwiąże. W razie czego zawsze można poprosić o pomoc jakiegoś doświadczonego kolegę czy też koleżankę.

Gość muzyka gra

jak potoczyła się historia pechowej szczęściary??? troche czasu już mineło i jak to dalej poszło?

Interesujące. Kilka 'nicków' się w ten sposób poznało i pobrało. I wiją szczęśliwe gniazdko już w życiu wspólnym. Czyli tak, możliwa jest taka forma poznania, zakochania itd.

Gość gość
2 minuty temu, Berutiel napisał:

niestety, ale można.

Ty to chyba kochliwa dziewczyna musisz być xD

3 godziny temu, Gość gość napisał:

Ty to chyba kochliwa dziewczyna musisz być xD

Jest kochliwa. Potwierdzam:)

Gość nieurojona

Istnieje taka milosc,sama przezyłam i płakałam za tym kims pare ładnych lat wiec nie piszcie ze to tylko urojenia czy zauroczenie..nie spotykałam sie z nikim przez ten czas chociaz mogłam,nie umiałam sie skupić na niczym,bardzo cierpiałam,snił mi sie po nocach,podobno mowa ciała tez mnie zdradzała

Gość bjjj

jak najbardziej mozna, ciag dalszy juz realnie wiele lat, kto mówi ze nie mozna znaczy nie doswiadczyl, lub nie ma narzedzi do jakiegos doswiadczenia, mowcie, ja nie potrafie nie przezylam i tyle, to jest wasze doswiadczenie , i tylko to

Gość bjjj

a  czy iluzje mozliwe >? taak, wszystko kur...jest mozliwe

Gość

Jest możliwe zauroczenie, tak.

Dnia 15.12.2018 o 19:24, Æðelgast napisał:

Jest kochliwa. Potwierdzam:)

Edelgast, przestań.

Gość gość

Trzeba jednak jak najszybciej mieć jakieś zdjęcie osoby, żeby się za bardzo nie rozczarować..