Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona. .

Przerost blony dziewiczej

Polecane posty

Gość zaniepokojona. .

Mam pytanko, co wiąże się z przerostem błony dziewiczej... czy mzoe to powodowac nieregularnosc miesiączki? I czy moze to powodowac jakies inne dowlegliwosci?

Gość zaniepokojona. .
wiem ze ejst to zadki przypadek, ale czy nikt nie mialz tym do czynienia? bo kiedy gin mi o tym powiedziala bylam w takim szoku ze nie wiedzialam o co mam zapytac :(

Gość zaniepokojona. .
up

Gość zaniepokojona. .
??? nikt nie wie nic na ten temat?

Niewiele czytalam na ten temat ale raczej przerost blony dziewiczej moze utrudniac raz -odplyw krwi miesiaczkowej lub trudnosci we wspolzyciu partner bedzie mial klopoty z \"przebiciem\" blony ze tak to ujme radze udac sie do ginekologa i ewentualnie w gre wchodzi interwencja chirurgiczna polegajaca na nacieciu blony lub gdy owy przerost jest tak duzy ze wogole krew miesiaczkowa nie moze odplynac na calkowitym jej usunieciu pozdrawiam

Gość zaniepokojona. .
chodzi o to ze musze miec chirurgicznie usunieta te blone, ale miesiączke mialam... choc bardzo nieregularnie... i wlasnie chodiz mi o to czy moze byc to tym spowodowane...bo ja oczywiscie mamtragiczne schizy na punkcie braku miesiaczki, mimo ze ciaza w gre nei wchodzi gdyz w zwiazku z przerostem blony nie moge odbywac stosunkow... heh

Wiesz nie jestem lekarzem ale zaburzenia miesiaczkowania nie sa moim zdaniem spowodowane przerostem blony tylko jeszcze jakimis zaburzeniami hormonalnymi a bylas u lekarza i zlecil Ci np cos takiego jak hormonogram? a ponadto znaczenie ma jeszcze Twoj wiek jezeli jestes w okresie dojrzewania to takie zmiany i9 zaburzenia sa dosc czesta przypadloscia jezeli natomiast jestes juz po 20 i do tej pory miesiaczkowalas regularnie radze jednka udac sie do lekarza ginekologa i raz zrobic ten hormonogram a dwa USG ginelkologiczne w trzech fazach cyklu na poczatku cyklu po miesiaczce czyli gdzies tak okolo 5-6 dnia okolo owulacji czyli miedzy 13-17 i pod koniec czyli przed samym terminem spodziewanej miesiaczki tak okolo 26 dnia cyklu to pozwoli okreslic czy cykle masz owulacyjne i regularne

natomiast sam przerost blony dziewiczej moze jedynie powodowac dolegliwosci natury fizycznej ze tak to okresle a nie zaburzenia miesiaczkowana ktore raczej wskazuja na zaburzenia hormonalne ..najlepiej umow sie z jakims dobrym lekarzem ginekologiem -endokrynologiem i przede wszystkim przebadaj sie i nie denerwuj bo dlugotrwaly stres tez moze miec wplyw na cykl u kobiety

Gość zaniepokojona. .
mam 19 lat... heh... no i bylam ostatnio u innej niz do tej pory gin... robila mi usg i stwirdzila ze w obrazie wszytsko jest w porzadku, ale zobaczywszy moja blone stwierdzila tak "dobzre ze ty wogole miesiaczkujesz" , doszla do wniosku ze niereguralnosc to zwiazana jest z nerwami.... w sumie mozliwe ... akurat sie sesja skonczyl;a, jeszcze ogolnie troszke się tą wizytą zdenerwowalam,...