Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowe dziabągi

Analiza kolorystyczna potrafi zdzilać cuda!!!

Polecane posty

Gość kolorowe dziabągi

Dziewczyny to jest naprawde niesamowite, kiedys farbowalam wlosy na rudo, nosilam ciuchy w kolorach jesieni- cieple barwy, wiele osob mowilo mi ze wygladam ciekawie. Przyszedl taki czs ze chialm znowu zostac naturalna ciemna blondynka , troche trwalo zanim rudy kolor zniknol z mojej glowy , zaczelam kupowac ciuchy przeznaczone dla typu urody lato i wszytko sie zmienilo, jakgdybym byla inna osobą , barwy pastelowe nadaly mi charakteru , poprawily wyglad a co najwazniejsze ze nawet jak becze, mam czerwony kinol to nie widac tego tak mocno jak przy rudych wlosch.

Gość tikita82
a możesz ustalić zestaw kolorystyczny dla blondynki o chlodnym typie urody??? ( jasne-szare przejrzyste oczy, włosy jasny blond z platynowym połyskiem, cera lekko różana i też blada)

sama przeprowadzałas te analizę, czy korzystalas z pomocy kogos,kto sie na tym zna?

Gość kolorowe dziabągi
analize przeprowadzilam sama kożystając z pomocy internetu ;) tutaj podaje linka do stronki ,w ktorej jest test na typy urody oraz omowienie wszytkich typow i zalecanej palety barw. Powodzenia.

Gość julllia
własnie... :D

Gość lato jestem lato
caly czs myslałam ze jestem wiosenka a tu tka niespodiznka.

Gość wiedzialam ze jestem zima

Gość no wiesz__
no właśnie a większośc dziewczyn chce ciepłych kolorów makija żui ubrań.A nie wszystkie wyglądają w nich korzystnie, tak jakos sie utarło, ze ciepłe kolory mają więcej amatorek, niz powinny.

ja od zawsze chodze w czarnych ubraniach, grafitowych lub bialych ( ale raczej jako dodatki), do tego srebro tylko oczy mam niebieskie i powinnam uzywac jasnego cienia a ja maluje sie na czarno lub tylko delikatnie podkreslam oczy:) usta ciemny kolor. Po prostu zawsze wydawalo mi sie,ze w czerni wygladam korzystnie a w cieplych barwach ( choc chcialbym bardzo moc nosic brazy i pomarancze,czyli byc pania jesien) beznadziejnie :O no wiesz_ - wlasnie duzo dziewczyn lubi takie pastelowe kolory,czern zazwyczaj zarezerwowana jest dla "bizneswoman", niby wyglada sie powaznie i niedostepnie,a lekkie kolorydodaja uroku i wyglada sie w nich wdziecznie i dziewczeco,ale coz, takamoja natura :P

Gość jesienny listeczek
A ja swietnie wygladam w pomaranczowym , jestem typową jesienia z rudymi kręconymi wlosami, skromna też jestem ;) Generalnie zawsze wygladalam źle w fioletach , czerniach i niebieskim , jakoś nigdy nie byłam przekonana do tych kolorow. Teraz moge sobie poeksperymentować po przeczytaniu tych wszytkich rad dla jesieni.

Gość a ta stroma jest not found bee

jesienny listku, zazdroszcze Ci :) A jak jeszcze masz zielone oczy to juz w ogole ahy i ohy :)

Gość kiolka
z testu wynika, ze jestem WIOSNA, ale ja mam poczucie, ze ejstem typem LATO. Mam oczy piwne, ale wszyscy mowia, ze sa brazowe, wlosy ciemny blond, ale latem jasnieja i powstaja jasne pasma. Ciezko mi ocenic kolor cery, to bardzo wzgledne. Lubie kolory pastelowe i przydymione, liliowy, szary, "sprany" pomidorowy, zielen khaki, srebrna bizuterie, w makijazu pudrowy roz. Moze znacie cechy roznicujace typ LATO i WIOSNE?

Mam pytanko: zima jestem biala jak ściana, a latem opalam sie na oliwkowo, to mam podać że jestem blada czy oliwkowa?? Włosy też mam zafarbowane na ciemny brąz a z natury mam raczej jasne włosy, jaki kolor mam podać?? Dzieki z góry za odp. :)

tam jest kilka typow do wyboru, zrobilam 1 test i wyszla wiosna ale wiedzialam, ze to nie to i zrobilam jeszcze raz i zanzaczalam np, ze mam :Moja skóra ma beżowo-złoty połysk,Moja cera jest brzoskwiniowa,Moja skóra ma barwę brzoskwiniową i tak kilka opcji,bo wiadomo ze raz jest taka a raz taka i zaznaczylam wiecej odpowiedzi i wyszla zima:)

Gość kiolka
kolorowe dziabagi, widze ze jestes zorientowana :) moze podaj linka do zdjec "czystych" typow, zeby mozna bylo porownac lub moze przyklady znanych osob, ktore prezentuja dany typ urody. Dzieki :) nie rozumiem co to znaczy brzoskwiniowa cera. Dla mnie brzoskwinia jest zolto-czerowna, nigdy nie rozumialam jak wyglada kobieta z taka cera. Wiem, moze to naiwne, ale wyjasnijcie, jesli mozecie, albo moze djacie foteczke :)

Gość kolorowe dziabągi
Romantyczne lato - chłodny typ polski Duszne, przytłumione powietrze, innym razem świeży powiew wiatru. Jasne, pastelowe barwy mięty, brudne odcienie różu. Zgaszone promieniami słońca kolory, błękity, wszelakie połączenia różu i szarości, złamane odcienie bieli, to kolory, które dominują w palecie typowego lata. Duszne, przytłumione powietrze, innym razem świeży powiew wiatru. Jasne, pastelowe barwy mięty, brudne odcienie różu. Zgaszone promieniami słońca kolory, błękity, wszelakie połączenia różu i szarości, złamane odcienie bieli, to kolory, które dominują w palecie typowego lata. Wbrew powszechnej opinii "typ lato" jest typem chłodnym. Wystarczy uważnie spojrzeć na letnią przyrodę, czy niebo, aby dostrzec, że latem zdecydowanie dominują kolory przypudrowane, przytłumione, jakby zgaszone, wypalone blaskiem słońca. Nie ma ostrych, krzyczących barw, a jedynie jasne, lekkie pastele, trochę jakby leniwe i statyczne, ale przez to wspaniale harmonizują ze spokojnie płynącymi dniami pory letniej. Prawie 80% Polek i Polaków jest typem lata. Lato jest romantyczne, tak jak przedstawiciele takiego typu urody. Decydują o tym zazwyczaj dobrze ukrwiona skóra, z przebłyskującymi delikatnie naczynkami, szarobrązowe znamiona i piegi oraz popielate brwi i włosy ( nigdy w kolorze złotym). Tak prezentuje się typowe lato. Rozróżniamy jednak trzy odmiany tego typu kolorystycznego, różniące się drobnymi niuansami, i niestety dość trudne do dobrego zdiagnozowania. Mocne lato bywa niestety dość często określane jako wiosna, zwłaszcza przy niewłaściwym doborze koloru włosów. Pomyłki takie wynikają z podobieństwa cery, które czasem występuje pomiędzy tymi dwoma typami kolorystycznymi. To, co jednak pozwoli pewnie zdiagnozować typ lato, to zaczerwienienia, a nie brzoskwiniowe rumieńce na twarzy, podobieństwo kolorystyki brwi i włosów, chłodne- zazwyczaj szare, lub szaro-niebieskie oczy oraz zdecydowanie mocniejsza od wiosny oprawa twarzy.Lato zazwyczaj dość dobrze znosi promienie słoneczne. Pierwsza opalenizna bywa czerwona, ale po kilku dniach osoby w typie lata mogą uzyskać piękną chłodno- oliwkową barwę skóry. Wyjątkiem są osoby o bardzo bladej cerze (jedna z odmian tego typu urody). U nich zdecydowanie trudniej jest uzyskać oliwkową opaleniznę, częściej kończy się po prostu na zaczerwienieniach skóry. Makijaż dla lata, tak jak i dla pozostałych typów urody, powinien być jak najbardziej naturalny i upiększający. Ze względu na kruchość i przezroczystość cery, makijaż dla lata musi być lekki i bardzo delikatny. Podkład i puder powinny mieć chłodny odcień różowy lub chłodny beżowy, nigdy ciepły beż, czy brzoskwiniowy. Lato musi niestety zrezygnować z samoopalaczy, różów w odcieniu terakoty, czy ciemnych matujących podkładów. Osoby w typie lata zazwyczaj mają sporo znamion i piegów- z tego powodu także nie powinny używać matujących fluidów i ciężkich pudrów. Zdecydowanie nie polecam także kompaktów- dla osób o delikatnej cerze są zbyt obciążające. Z palety cieni do powiek dla lata najodpowiedniejsze będą kolory podkreślające barwę tęczówki- szarości, błękity, a także róże i fiolety. Ważne, aby kolory te były "brudne" i jakby przytłumione, nigdy ostre i krzyczące. Osobom w typie lata nie polecam także makijażu oka na zasadzie kontrastu. Lato jest spokojnym typem urody, nie znosi, zatem kontrastów i ekstrawagancji, zdecydowanie lepiej czuje się w delikatnych, romantycznych pastelach. Makijaż ust także musi być w chłodnej tonacji. Najlepsze będą wszelakie różowe błyszczyki, perłowe i lodowe odcienie pomadek. Konturówkę najlepiej dobrać idealnie w kolorze warg. Jeżeli osoba w typie lato chce zmienić kolor włosów, zdecydowanie powinna wybierać chłodne odcienie popielate. Nigdy słoneczne odcienie z dodatkiem żółtego. Najlepsze będą kolory: popielaty blond, popielato-brązowy, perłowo-biały, od jasno do ciemnobrązowego. Pan, czy Pani lato, umiejętnie korzystając ze swej optymalnej palety barw, może stworzyć bardzo elegancki a jednocześnie nowoczesny wizerunek, opierający się na pastelowych barwach i odcieniach. Osoby będące typem lata, zdecydowanie nie powinny nosić ciemnych odcieni przy twarzy. Czarne, czy brązowe kostiumy i garnitury, można zastąpić jaśniejszymi odcieniami, które zdecydowanie lepiej będą harmonizowały z oprawą twarzy Pani, czy Pana lato. Na koniec rozważań pozwolę sobie na małą dygresję, związaną z analizą kolorystyczną i diagnozą typów urody. Otóż ostatnio miałam w ręku klika kolorowych pism kobiecych, w których znalazłam parę porad dotyczących analizy kolorystycznej. Według tych czasopism bardzo łatwo określić własny typ urody i wyznaczyć optymalną paletę barw. No bo przecież, jeżeli jesteśmy blondynkami o niebieskich oczach to na pewno jesteśmy latem, a jeżeli mamy ciemny kolor włosów, to nalewno reprezentujemy typ zimy. Tak sobie pomyślałam wówczas, że gdyby to wszystko było takie proste, to chyba nikt z nas nie miałby wątpliwości, w czym wygląda najkorzystniej i pewnie nie byłoby zawodu kolorysty? http://www.wizaz.pl/images/agatam/analiza_kolorystyczna/

Gość kiolka
piekne dzieki:) z tego wynika, ze jestem raczej LATEM, choc mam raczej ciemne wlosy.

Gość upsasaaa

Gość zima zima zimą

Gość Jeszcze aczkolwiek mi zostało
Test za pierwszym razem pokazał, ze jestem latem. Po przeczytaniu opisu powiedziałam zdecydowanie nie ;) Pzeczytałam pozostałe ops.. i na moje oko jestem wiosna :) Ale pwoli dochodze do wniosku, z jednak lato.. ale ja mam brązowe włosy i zielone oczka...Szczerze mówiąc, to trudno siew tym wszystkim połapac :P Od zawsze marzyłam, by ktoś ustalił jak mam sie ubierać, w jakie kolory, fasony, jaki mam zrobić makijaz...ach.. moze kiedyś... :P

Gość kolorowe dziabągi
Jeszcze aczkolwiek mi zostało moze przez jakis czas nos ciuszki typowe dla lata ( moze na pocztek tylko bluzeczke lub apaszke)oraz uzywaj "zimnych" cieni do powiek, zobaczysz jak sie bedzisz czula. Potem proponuje zmienic sie w wiosenke i tez sprawdzisz jak to do Ciebie pasuje. Najwazniejsze zeby sprawdzac swoje kolory skory i naturalnych wlosow w swietle dzinnym bo przy sztucznym swietle wystepuja przeklamania. poza tym sprawdz sobie pieprzyki, one tez moga wskazac jaka masz cere wiosenna czy letnia.

Gość karioka_
ja mam typ urody, ktory nie pasuje do zadnego opisu. mam lekko zielonkawe oczy (z bliska, bo z daleka brazowe) i brazowe wlosy. typ urody troche jak Jessica Alba, ale jasniejsza cera (chociaz latem opalam sie na sliczny zloty braz i jasnieja mi wlosy). Jaki to moze byc typ urody?

Gość tak na odległosc to trudnoale
mysle,ze lato.

Gość HEEEEEEEEEH
jak zrobić makijaż taki przydymiony , ciemny - poradzcie kredką czy cieniem czarnym?? PLISSSSSS

Gość upsasaa...