Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewcia_gwiazdeczka

Pomóżcie mi wybrać...

Polecane posty

Witam wszystkich :) Mam mały problem... Chodzi o to, że chcę rozpocząć współżycie, ale nie wiem która metodę antykoncepcji wybrać... ;/ Pomóżcie mi i doradźcie... Dzięki :))

Nie wiem też czy mogę pójść do mojego ginekologa i poprosić o tabletki antykoncepcyjne, jeśli nie mam jeszcze ukończonych 18 lat... Dylemat...;/

Gość .......===
a ja sądzę że najlepiej z ginekologiem. To on wybierze najlepszą metodę dla ciebie badając cię uprzednio i wypytując o stan zdrowia i przebyte choroby

Gość .......===
spokojnie możesz

mysle ze mozesz isc do ginekologa, mimo ze jestes niepelnoletnia... no chyba ze masz 15 lat... to moze jednak nie przepisac :)

Gość czy ja dobrze czytam
Dzieci sie biora za seks...

Gość czy ja dobrze czytam
I Myslisz ze jak skonczysz 18 lat bedziesz wystarczajaca dorosla na seks... Tak... Zalosne. No coz, za kilka lat pewnie sama tak to ocenisz.

Najlepiej udaj się do ginekologa on cie zbada i zobaczy czy mozesz np brac tabletki jak tak to jakie, a jak nie to doradzi inna metode, to że nie masz 18 lat to nie przeszkoda , lepiej pogadac z kims kto sie zna na tym niz samemu decydowac, zwłaszcza ze masz obawy i nie wiesz. Powodzenia

Do czy ja dobrze czytam: Żałosne jest to,że dzieci w wieku od 11 do 14 lat uprawiaja seks... I to \"staromodne\" myśłenie, że seks powinno się uprawiać dopiero po ślubie... W takim tępie to pewnie 70% kobiet zaczęłoby się kochać w wieku ok. 30 lat... Ty pewnie też zaczęłaś w tym wieku albo jak byłaś młodsza i nie spodobało Ci się, bo nie znam osoby, która mówi podobne głupoty...

Ja rowniezza kilka miesiecy bede miec 18 lat i bez problemu dostaje tabletki :)

Do dagi25 : Nie obawiam się samego zbliżenia, tylko jego konsekwencji... Wiem, że prezerwatywa jest skuteczna i w zasadzie nie ma czego się bać, ale ja chyba wolę pójść do ginekologa i poprosić o jakieś tabletki... To napewno zaoszczędzi i mnie i mojemu chłopakowi swego rodzaju \"dyskomfortu\"... Dzięki :))

kurcze a tyle sie spisalam... i nie wyslalo... no to jeszcze raz.... ja polegam caly czas teraz na pigulkach, z prezerwatywa bym sie teraz bala.... ja zaczelam brac pigulki gdzies po skonczeniu 18-nastki... no i w sumie dobrze by bylo gdybys sie wybrala do ginekologa tylko wybierz takiego z ktorym mozesz normalnie pogadac... bo wiadomo ze nie ze wszystkimi sie da ;) pozdrawiam

ja biore od pol roku. Powiem ci tak idz do Ginekologa. pogadaj z nim. Przy tabletkach masz pelny komfort. Jak bedziesz je zazywac prawidlowo to na pewno w ciaze nie zajdziesz no i wieksza pociecha z seksu bo nie musisz gumek uzywac

Gość kinga2
najlepiej pogadaj z ginkiem ale ja polecam tablety sa pewne pozatym mozesz je brac wczesniej nie musisz miec ukończonych 18 stu lat ale to tez jest juz zobowiazanie nie ma sensu truc siętak wczesnie no chyba ze musisz???buziaki

Gość kinga2
dodam ze ja piguły biore juz 2 lata od jak miałam 19 lat to zaczełam i nie załuje ze sie na nie zdecydowałam mam komfort psychiczny a dzidzi narazie musi poczekac jak sobie pomysle ze bede je musiała odłozyc na dzidziusia to troche sie boje bo miałm straszny okres wczesniejprzed braniemi to też mnie zmobilizowało żeby je zazywac kosztuje to troche wyrzeczeń ale warto mówie u o skutkach ubocznych w tabosach ale kazda kobieta różnie reaguje polecam tabosy jeszcze raz........